wonen in de ijzergieterij door architectenburo frans van roy | homify
architectenburo frans van roy

architectenburo frans van roy

architectenburo frans van roy
architectenburo frans van roy
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

wonen in de ijzergieterij

  • wonen in de ijzergieterij:  Huizen door architectenburo frans van roy

    wonen in de ijzergieterij

    Architectonische kwaliteit

    De IJzergieterij valt vooral op door zijn eenduidige en volumineuze verschijningsvorm, en heeft het karakter van een basiliek. In de kopgevels is de doorsnede van het pand goed leesbaar. De ligging van het gebouw aan de kanaalkade en het beeld hierop vanaf de noordkant van het kanaal is prachtig. Opvallend zijn de doorgezette kopgevels en penanten evenals de metselwerkdetails ter plaatse van de kopgevels en de topgevel bij de voormalige entree aan de westzijde. Het gebouw vormt een ensemble met de Villa Pastorie.

  • doorsnede woning:   door architectenburo frans van roy

    doorsnede woning

    Plattegrond loftwoning

    In de loftwoning is zowel op de begane grond als op de eerste verdieping een grote woon-werkruimte aanwezig. De woon-werkruimte op de begane grond fungeert tevens als een grote vestibule en kan na werktijd als tuinkamer dienen.

  • wonen in de ijzergieterij:  Woonkamer door architectenburo frans van roy

    wonen in de ijzergieterij

  • wonen in de ijzergieterij:  Studeerkamer/kantoor door architectenburo frans van roy

    wonen in de ijzergieterij

  • wonen in de ijzergieterij:  Woonkamer door architectenburo frans van roy

    wonen in de ijzergieterij

    Verdieping

    In de eerste verdiepingsvloer wordt een glasstrook opgenomen ter plaatse van de overgang tussen de zijbeuk en de middenbeuk, waardoor ook in het achterste deel van de woning indirect van daglicht wordt voorzien. Het versterkt de ruimtelijke relatie tussen de beide verdiepingen en het zicht op de boogconstructie blijft in stand.

  • wonen in de ijzergieterij:  Terras door architectenburo frans van roy

    wonen in de ijzergieterij

  • wonen in de ijzergieterij:   door architectenburo frans van roy

    wonen in de ijzergieterij

  • wonen in de ijzergieterij:  Eetkamer door architectenburo frans van roy

    wonen in de ijzergieterij

  • wonen in de ijzergieterij:   door architectenburo frans van roy

    wonen in de ijzergieterij

  • wonen in de ijzergieterij:   door architectenburo frans van roy

    wonen in de ijzergieterij

    Vide

    De ruimte op de eerste verdieping heeft door de grote vide een ruimtelijke relatie met de woon-werkruimte op de begane grond.

Admin-Area