Uitbreiding hoekwoning Amersfoort door Kraal architecten BNA | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Kraal architecten BNA
Kraal architecten BNA

Kraal architecten BNA

Kraal architecten BNA
Kraal architecten BNA
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Uitbreiding hoekwoning Amersfoort

Opgave

De bestaande woning had een smalle keuken, gelegen achter de gang en naast de woonkamer. De opgave bestond uit het creëren van een grote leefkeuken en het voorzien in extra bergruimte in bijvoorbeeld een bijkeuken.


Oplossing

Deze woning ligt in een beschermd stadsgezicht en daardoor was de uitbreiding vergunningsplichtig. Dit beperkte de mogelijkheden qua materiaalgebruik en uitstraling. Toch hebben we een eigentijds ontwerp kunnen maken met veel glas. Doordat de uitbreiding deels naar achteren en deels opzij is gemaakt is de tuin aan de achterzijde maximaal behouden gebleven.

Resultaat

Het resultaat is een mooie eigentijdse uitbreiding van deze hoekwoning. Het vele glas zorgt voor veel daglicht. Doordat de uitbreiding zowel aan de achterzijde als aan de zijkant van de woning is gemaakt en hier ook glas zit kun je langs de woning zo door de uitbreiding kijken. De woning heeft door deze uitbreiding een volwaardige leefkeuken gekregen en beschikt nu over een achter de keuken gelegen bijkeuken voor extra opbergruimte. De drie plantenbakken die in het ontwerp zijn opgenomen zullen uiteindelijk het geheel nog een groen karakter geven.

Afmetingen
23 m² (Oppervlakte)

Admin-Area