Cultuurhistorie | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
groenpartners
groenpartners
groenpartners
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Cultuurhistorie

Groenpartners zijn creatieve ontwerpers & ambachtelijke hoveniers met passie voor groen en geschiedenis.

 • Reconstructie cultureel erfgoed van groenpartners Landelijk

  Reconstructie cultureel erfgoed

  Naast het tuinontwerp voor het boerenerf van de gesaneerde boerderij, werd ook met grote zorg de vervallen dam en het oude smeedijzeren hek van de verdwenen buitenplaats Welgelegen gereconstrueerd. De dam en het hek vormde de laatste fysieke herinnering aan het uitgestrekte landschapspark en de buitenplaats Welgelegen. Groenpartners voerde het bouwhistorische onderzoek en maakte de reconstructie tekeningen voor dit uitzonderlijke project. Met de reconstructie heeft Groenpartners samen met de opdrachtgever, een deel van het cultureel erfgoed van de buitenplaatsen in de Vechtstreek weten te behouden.

 • Druiven kas van groenpartners Landelijk

  Druiven kas

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 21
  ["TR"] [Published] Teraslardan yararlanmak için 6 parlak fikir
  ["NL"] [Published] 6 geniale serres om van te genieten
  ["TR"] [Published] Hobi bahçesi nedir? Nasıl başlayabilirim?
  ["MY"] [Published] Housework can improve your life! Find out why…
  ["ZA"] Gardening: build your own greenhouse in one weekend
  ["RU"] [Published] Почему теплицы всегда окупаются?
  ["MY"] [Published] Easy steps to building the perfect greenhouse!
  ["NL"] [Published] Overweeg je een kas in je tuin? Dit moet je weten
  ["RU"] [Published] Автоматизированное садоводство изменит вашу жизнь
  ["PL"] [Published] Szklarnia zawsze się opłaca!
  ["NL"] [Published] Er staat geen geldboom in je tuin: verlaag je woonlasten vandaag nog!
  ["DE"] [Published] Freude am Gärtnern: Anleitung für ein Gewächshaus
  ["NL"] [Published] Heerlijke verse groente uit je eigen kas!
  ["JP"] [Published] 野性的なお庭をつくるには?
  ["TR"] [Published] Bahçede sera düzenlemesi için nelere dikkat etmek gerekir?
  ["NL"] [Published] 10 eenvoudige tips voor het zelf onderhouden van je tuin
  ["RU"] [Published] Простые шаги к созданию идеальной оранжереи
  ["NL"] [Published] Tuinieren in de winter, genieten in het voorjaar!
  ["EN"] [Published] A simple guide to building the perfect greenhouse
  ["IT"] [Published] 6 verande geniali per sfruttare al meglio il terrazzo
  ["NL"] [Published] Druiven snoeien voor volop druivenoogst: de allerbeste tips!

  Deze zelfontworpen kas door Groenpartners is gebouwd op een oude schuur op een buitenplaats in Loenen aan de Vecht.

 • Smeedijzeren hekwerk buitenplaats Welgelegen van groenpartners Landelijk

  Smeedijzeren hekwerk buitenplaats Welgelegen

  Naast het tuinontwerp voor het boerenerf van de gesaneerde boerderij, werd ook met grote zorg het oude smeedijzeren hek van de verdwenen buitenplaats Welgelegen gereconstrueerd. De dam en het hek vormde de laatste fysieke herinnering aan het uitgestrekte landschapspark en de buitenplaats Welgelegen. Groenpartners voerde het bouwhistorische onderzoek en maakte de reconstructie tekeningen voor dit uitzonderlijke project. Met de reconstructie heeft Groenpartners samen met de opdrachtgever, een deel van het cultureel erfgoed van de buitenplaatsen in de Vechtstreek weten te behouden.

 • Kuip beplanting van groenpartners Landelijk

  Kuip beplanting

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 1
  ["VE"] [Published] La manera más tierna de florear tu jardín

  Groenpartners is voorstander van kuip beplanting in bepaalde ontwerpen. In het voorjaar sieren bakken met bollen, waaronder historische soorten tulpen vanaf 1600 tot nu.

 • Zwemvijver in landelijke tuin van groenpartners Landelijk

  Zwemvijver in landelijke tuin

  Een zwemvijver ontwerpen en aangelegd door Groenpartners.

 • Historisch onderzoek Flora's Hof Landelijke tuinen van groenpartners Landelijk

  Historisch onderzoek Flora's Hof

  Flora's Hof is een openbaar binnenhofje aan de voet van de Domtoren in Utrecht. Het hofje, met een inrichting uit de jaren '50, was eind 2008 in verval geraakt en Groenpartners werd uit drie bedrijven gekozen om historisch onderzoek, het ontwerp en de aanleg uit te voeren. Het hofje was alles wat nog resteerde van de 19e eeuwse kwekerij van de tuinarchitect Hendrik van Lunteren. Hendrik van Lunteren behoort tot één van de grote Nederlandse tuinarchitecten en ontwierp diverse landgoederen en buitenplaatsen. Verschillende elementen in het huidige ontwerp refereren aan de geschiedenis van het hofje.

    In Flora’s Hof kan de bezoeker tuinonderdelen zien, zoals men deze in de 19e eeuwse bloementuin en kwekerij kon verwachten, als ode aan de verdwenen kwekerij. Een verhoogd bloembed met vaste planten en eenjarigen is het markante centrum van de tuin. In de bloembedden groeien historische rassen, plantensoorten zoals gebruikt door Van Lunteren. In het voorjaar sieren bakken met bollen, waaronder historische soorten tulpen vanaf 1600 tot nu, het hofje. Het plantentheater is een belangrijk element in het uiteindelijke ontwerp van Groenpartners in Flora's Hof. Het logo van de stichting is verwerkt in het frame van het plantentheater. De drinkfontein is opnieuw gegoten naar een eerder ontwerp uit de stad Utrecht. De zandstenen zonnenwijzer is gesponsord door de Duitse Orde. Op de bronzen plaat staat het wapen van de orde nast het logo van Flora's Hof.

 • Sint Bonefatiushuis Landelijke tuinen van groenpartners Landelijk

  Sint Bonefatiushuis

  Het Sint Bonifaciushuis kent een lange geschiedenis. Er hebben verschillende bisschoppen gewoond. Tot 1898 was het de woning van de aartsbisschop van Utrecht en daarna van de pastoor van de St. Catharinakerk, de huidige kathedraal. Tegenwoordig is het pand eigendom van de Sint Bonifacius Stichting.

  De tuin is in 2014 helemaal opnieuw aangelegd, volgens het ontwerp van Melle Wierper van Groenpartners. Vier paden rond een verhoogd vierkant grasveld refereren aan de armen van een kruisgang van een klooster waar de priesters vroeger liepen te brevieren. In borders langs de zijmuren zijn planten met een bijbelse connotatie gepoot. Op het grasveld is een notenboom geplant en tegen de muur van de gang die het huis met de kerk verbindt staan twee wilde appelbomen, een amandelboom en een zwarte moerbei. Onlangs heeft Groenpartners een granieten fontein van 3 etages hoog geplaatst in de tuin van het Sint Bonifaciushuis in Utrecht. Het heeft een gesloten systeem waardoor het water wordt herbruikt.   Tijdens het afgraven van de tuin kwamen we toevallig een beerput en een water cisterne tegen. Bij het bewerken van de bodem vonden we ook nog kleine stukjes tegels en kwamen we heel veel pijpensteeltjes tegen.

Admin-Area