Stedelijke ruimte & openbaar gebied door groenpartners | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
groenpartners
groenpartners
groenpartners
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Stedelijke ruimte & openbaar gebied

Groenpartners ontwerpen grote en kleine projecten. Niet alleen ontwerp opdrachten voor landelijke en historische tuinen zijn in goede handen bij Groenpartners, ook bedrijfstuinen, particuliere tuinen en stedelijk gebied behoren tot het werkterrein.

 • Flora's Hof in Utrecht Klassieke tuinen van groenpartners Klassiek

  Flora's Hof in Utrecht

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 6
  ["FR"] 10 petits jardins modernes
  ["NL"] [Published] Haal de lente in huis en plant deze buitenplanten binnen!
  ["NL"] [Published] Nu planten, straks genieten: vrolijke voorjaarsbloeiers
  ["FR"] [Published] Comment sublimer un Petit Jardin?
  ["NL"] [Published] Maak je tuin herfstklaar, onze tips
  ["NL"] [Published] Winterklaar maken van je tuin

  Flora’s Hof is een binnenhofje, aan de voet van de Domtoren van Utrecht. Het openbare hofje met een inrichting uit de jaren ’50 was eind 2008 in verval geraakt en Groenpartners werd uit drie bedrijven gekozen om historische onderzoek, het ontwerp en de aanleg uit te voeren.

 • Stedelijke ruimte & openbaar gebied Moderne tuinen van groenpartners Modern

  Stedelijke ruimte & openbaar gebied

  Museum Catharijne Convent vroeg Groenpartners te kijken naar mogelijkheden om de zichtbaarheid en attractiewaarde van het terrein bij het museum te vergroten. Er zijn drie delen namelijk; het voorplein, de tuin van het pandhof en de binnentuin. Het museum is gevestigd in een monumentaal kerkcomplex, maar zoekt naar mogelijkheden om ook moderne presentatie en hedendaagse inrichting toe te passen.

 • Stedelijke ruimte Boekhoven Bosch Moderne tuinen van groenpartners Modern

  Stedelijke ruimte Boekhoven Bosch

  De oude drukkerij aan de Breedstraat uit de vroeg 20e eeuw is in de jaren '70 door Mitros omgebouwd tot woningen. In 2013 is het pand opnieuw gerenoveerd en gemoderniseerd. De binnentuin kon ook een update gebruiken. Groenpartners heeft in de startfase nauw samengewerkt met de uitvoerend bouwkundig aannemer om een juiste aansluiting te krijgen tussen binnen en buiten. Het nieuwe ontwerp is ontstaan in samenspraak met de gebruikers.

  De oude karakteristieke elementen van het gebouw zijn gerestaureerd. Het tuinontwerp sluit hier naadloos bij aan. De nieuwe functie van het gebouw vraagt om een nieuw invulling van de buitenruimte. De binnentuin wordt nu met veel plezier gebruikt door de 120 gebruikers. Midden in de grote grasvelden liggen eilanden met vaste planten die het gehele jaar door bloeien. Het leifruit bedekt de stenenmuur van de parkeergarage. Om geluidsoverlast te voorkomen zijn de doorlopende voetpaden voorzien van een laag schelpen. Het gebruik van schelpen is duurzaam omdat het regenwater doorlaat tot in de bodem.

 • Stedelijke ruimte & openbaar gebied Landelijke tuinen van groenpartners Landelijk

  Stedelijke ruimte & openbaar gebied

  De Haere is een havezate aan de rivier de IJssel ongeveer 7 km ten noorden van Deventer. Nadat de oorspronkelijk zonnewijzer steeds meer in verval was geraakt, is in 2008 door Stichting IJssellandschap een nieuwe zonnewijzer gerealiseerd.

  Groenpartners is gespecialiseerd in historisch groen en de traditie van de historische buitenplaats. Stichting IJssellandschap benaderde Groenpartners om deze expertise. Groenpartners werd gevraagd om te adviseren bij de aanleg van de grootste zonnewijzer van Europa. Een zonnewijzer maakt gebruik van de baan die de zon langs de hemel maakt. De zonnewijzer geeft de zonnetijd aan. Dat is de wintertijd met een correctie van 20 minuten. Groenpartners heeft het ontwerp van Ivo Jansen nagerekend en technisch uitgewerkt. Ook begeleidde Groenpartners de realisatie van de zonnewijzer.

Admin-Area