Villatuinen door groenpartners | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
groenpartners
groenpartners
groenpartners
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Villatuinen

Groenpartners ontwerpen grote en kleine projecten. Niet alleen ontwerpopdrachten voor landelijke en historische tuinen zijn in goede handen bij Groenpartners, ook particuliere tuinen behoren tot het werkterrein.

 • Villatuin Commandeurshuis Landelijke tuinen van groenpartners Landelijk

  Villatuin Commandeurshuis

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 5
  ["AR"] [Published] Todo lo que necesitabas saber sobre las pérgolas de madera
  ["NL"] [Published] Het hele jaar een mooie tuin. Het is makkelijker dan je denkt!
  ["SG"] [Published] Gardening: 7 DIY steps to pave a beautiful garden path!
  ["TR"] [Published] Hangi çitleri seçmeliyim?
  ["VE"] [Published] Estas son las plantas TODOS debemos tener en el hogar

  Met veel zorg en aandacht voor de bouwkundige en historische kenmerken is de villa uit 1880 gerestaureerd in opdracht van de huidige eigenaren. Dezelfde insteek gold ook voor de overwoekerde tuin. Groenpartners werd benaderd om de visie van de bewoners te vertalen naar een ruimtelijk plan.

 • Villatuin Breevecht Landelijke tuinen van groenpartners Landelijk

  Villatuin Breevecht

  Villa Breevecht ligt op de locatie van de voormalige buitenplaats Rosendael. De huidige villa stamt uit 1900 en was gebouwd voor de lijfarts van de zeer vermogende mevrouw De Pré, eigenaresse van het nabijgelegen Zwaanwijck. Na enkele jaren van leegstand werd de villa Breevecht in 1995 weer als woonhuis in gebruik genomen en was renovatie nodig. De opdrachtgevers vroegen Groenpartners een ontwerp te maken dat het historische karakter van de plek zou versterken.

  Typische onderdelen voor tuinen uit die tijd zijn in de villatuin verenigd volgens de karakteristieken van de gemengde stijl. Er zijn gemetselde elementen rondom het huis, veel verschillende soorten bomen en planten, een oranjerie voor kuipplanten en een moestuin voor eigen groentekweek. De verschillende onderdelen zijn op een evenwichtige manier bijeen gebracht. Strakke architectuurlijnen en landschappelijke gebogen lijnen naast elkaar liggen in één ontwerp. Bij de realisatie van het ontwerp is rekening gehouden met typische historische elementen in het groen, zoals de stinzenbeplanting (krokussen, sneeuwklokjes, winterakoniet, groene aronskelk). In de aanleg is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Al direct na de aanleg geeft de tuin de indruk of zij altijd bij de woning heeft gelegen. De oude bomen waren immers behouden en de dode materialen waren qua kleur, soort en grootte afgestemd op de architectuur van de villa. Over deze bijzondere tuin is aandacht besteed in het boek ‘Stijlvolle tuinen’ van Tophoveniers.

 • Villatuin 't Gooi Landelijke tuinen van groenpartners Landelijk

  Villatuin 't Gooi

  In een verstilde villawijk in Hilversum ligt een sobere groene oase. Geschoren vormen domineren de voortuin. Het spel van licht en schaduw is goed te zien door de verschillende vormen, hoogtes en kleuren. Wij besteden veel tijd an het scheren van de hagen in verschillende vormen.

  De grote eikenbomen langs de grasvelden geven de tuin een beschut gevoel. Op open plekken verschijnt er in het voorjaar een grote diversiteit aan bloembollen. Vanaf februari tot juni bloeien de bloembollen.

 • Villatuin De Narcis Landelijke tuinen van groenpartners Landelijk

  Villatuin De Narcis

  Villa De Narcis in Leiden is gebouwd in 1904 in eclectische stijl. Bij het ontwerpen van de villatuin hebben wij goed gekeken naar het huis en de daarbij behorende tuinstijl uit die tijd. Dat is de zogenaamde 'gemengde stijl' (een combinatie van architectonische en landschappelijke lijnvoering). Een voorbeeld van de architectonische stijl is het gemetselde terras met hardstenen sierelementen in de achtertuin.

  Voor de verharding is er gebruik gemaakt van gezaagde Weser zandsteenplaten en die zijn gelegd in een wildverband. In de voortuin is het hoogte verschil opgevangen door los gestapelde lava brokken die een mooie basis vormen voor diverse rotsplanten. Door de hele tuin is er gebruik gemaakt van vaste planten zodat het hele jaar door kleur in de tuin is. In de voortuin zijn er bomen geplant in een kleur die goed past bij de voorgevel van het huis.

Admin-Area