Boerderijtuinen door groenpartners | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
groenpartners
groenpartners
groenpartners
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Boerderijtuinen

Groenpartners ontwerpen grote en kleine projecten. Niet alleen ontwerp opdrachten voor landelijke en historische tuinen zijn in goede handen bij Groenpartners, ook bedrijfstuinen, particuliere tuinen en stedelijk gebied behoren tot het werkterrein.

 • Leifruit perzikbomen Landelijke tuinen van groenpartners Landelijk

  Leifruit perzikbomen

  Editors´ Ideabooks met deze foto
  Ideabooks: 2
  ["NL"] [Published] Een perenboom snoeien: de beste tips
  ["NL"] Handige tips voor fruitbomen snoeien

  Groenpartners behoud bij al haar ontwerpen voor boerderijtuinen de essentie en charme van het boerenleven in de tuininrichting op een speelse wijze herkenbaar te houden. Zo ook in deze tuin. Bijzonder is het leifruit en de boomgaard.

  Groenpartners adviseert namelijk veelvuldig in het plannen, het planten en het snoeionderhoud van leifruit en hoogstamboomgaarden. Standplaatsomstandigheden en het klimaat zijn bepalend voor de soortkeuze.

 • Boerderijtuin Bijdorp Landelijke tuinen van groenpartners Landelijk

  Boerderijtuin Bijdorp

  De oude boerderij Bijdorp in Kockengen is verbouwd en omgevormd tot woonboerderij. De agrarische functie van boederderij en de landerijen is verdwenen.

  De opdrachtgevers kwamen in eerste instantie in contact met Groenpartners voor hun expertise op het gebied van oude fruitbomen. De oude fruitbomen op het erf werden gerevitaliseert met behulp van de methode volgens de beredeneerde snoei. Groenpartners maakte een inrichtingsvoorstel voor de hele boerderijtuin, waarbij gelet werd op de aansluiting van het erf op de architectuur van de boerderij en de karakteristieke stijlkenmerken. Juiste verhoudingen, oorspronkelijke materiaalkeuze en functionaliteit van de tuin kregen zo weer betekenis. In essentie heeft de inrichting van een boerenerf drie functies, die gerelateerd zijn aan de plek. De sierfunctie ligt aan de voorzijde, de nutsfunctie met moestuin en composthoop ligt achter op het erf en de zijtuin is een combinatie van de twee functies, maar is ook de locatie voor opslag van haardhout en het klompenhok. De indeling is weer hersteld en de boerderij heeft een sympathieke en vriendelijke tuin gekregen die ingetogen is. Het inrijhek van boerderij Bijdorp is ook door Groenpartners onder handen genomen en gerestaureerd. Er is in deze tuin een natuurlijk zwemwater gerealiseerd, door gebruik te maken van het aanwezige water. Dit water is uitgebaggerd, de oevers zijn voorzien van natuurrijke beplanting en er is een vlonder met zwemtrap gemaakt.

 • Boerderijtuin Torenzicht Landelijke tuinen van groenpartners Landelijk

  Boerderijtuin Torenzicht

  Groenpartners tracht bij al haar ontwerpen voor boerderijtuinen de essentie en charme van het boerenleven in de tuininrichting op een speelse wijze herkenbaar te houden. Zo ook in deze tuin van stadsboerderij Torenzicht in Abcoude. Bijzonder is het leifruit en de boomgaard.

  Op boerderij Torenzicht zijn de unieke omstandigheden gecreëerd om twee leifruit perzikbomen vrucht te laten dragen. De witte muur vangt voldoende zon en weerkaatst het licht en de warmte en creëert een microklimaat. Wij hebben de muur voorzien van twee stuks latwerk van eikenhout, die qua maatvoering zijn afgestemd op de gevel en zich goed verhouden tot de vlakverdeling van de raampartijen. De perzik is als kleine struik geplant en wordt jaarlijks tegen het houten latwerk geleid.

 • Boerderijtuin Elzerbosch Landelijke tuinen van groenpartners Landelijk

  Boerderijtuin Elzerbosch

  In aansluiting op de 17e eeuwse boerderij Elzerbosch is een tuin ontworpen die naadloos past in het agrarische landschap.

  Klinkers en grind zijn traditionele materialen die zijn toegepast bij de aanleg van de boerderijtuin. De reeds aanwezige hoogstam fruitbomen zijn gerestaureerd en aangevuld met oude rassen. De nieuwe oprijlaan wordt afgsloten met een houten hek dat onzichtbaar is geautomatiseerd. Vele boeren vaste planten zijn gebruikt waaronder de stokroos en in grote houten kuipen wordt er gebruikt gemaakt van wisselbeplanting waarbij in het vroeger voorjaar diverse soorten bloembollen bloeien. Na IJsheiligen (rond half mei) worden er eenjarigen geplant zoals paarse Petunia's en witte Geraniums. Naast de architectuur en het landschap zijn de wensen van de bewoners van groot belang. Een schommel, trampoline en een houten boomhut voorziet in de wensen van de jongste bewoners.

Admin-Area