Villa Wilderness door van ringen architecten | homify
van ringen architecten

van ringen architecten

van ringen architecten
van ringen architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Villa Wilderness

Van Ringen architecten designed villa on the southern coast of South Africa.

The northern facade facing the street is one storey high with three storeys on the southern facade running down to the beach. The northern trajectory of the Sun and the casting of shadows to the south is the primary reason that the terraces facing the beach have been projected southward – thereby increasing external exposure to sunlight whilst at the same time increasing interior shade within the villa. The southern facade has been made mostly transparent to enable views of the Indian Ocean from every room. Floor to ceiling windows (up to 4,5 meter) offer panoramic views over the ocean.

The house is separated into three levels made evident by the continuous line through roof, wall and floor. The filling of the façade is made by glass, stone or panga panga. The private functions (bathrooms and storage) are designed as closed boxes on an open floor plan which creates a lot of freedom in the use of the open space.

The ground floor is for private use. On the lower floors are six guest rooms each including a en-suite bathroom, there is a central dining room, living room, several terraces and a swimming pool.

The central courtyard provides the lower floors with northern light. The courtyard connects the different floors visually and physically with each other

Afmetingen
796 m² (Oppervlakte)

Admin-Area