Woonhuis Ter Borch, Groningen door De Zwarte Hond | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
De Zwarte Hond
De Zwarte Hond

De Zwarte Hond

De Zwarte Hond
De Zwarte Hond
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Woonhuis Ter Borch, Groningen

Woonhuis Ter Borch ligt op fietsafstand van het centrum van Groningen en op loopafstand van diverse natuur- en recreatiegebieden in de gelijknamige nieuwe wijk. Het huis is ontworpen voor een jong gezin dat een zo groot mogelijke woning wenste op de relatief smalle kavel aan het water. De woningen in deze buurt zijn vrijstaand, maar staan redelijk dicht op elkaar. Binnen deze context is het gelukt om vanuit het interieur ‘het vrijstaande gevoel’ zoveel mogelijk te versterken.

De buitenzijde van de woning oogt speels door de combinatie van steen en hout en de slimme positionering van ramen en daglichten. Hierdoor treedt daglicht optimaal toe in de 290 m2 grote woning en blijft de privacy gewaarborgd. De positionering van de ramen zorgt tevens voor een prachtig uitzicht vanuit de woning. Dit levert een aantal ruimtelijke verrassingen op. De keuken ligt bijvoorbeeld wat hoger ten opzichte van de straat, zodat de bewoners bijna onzichtbaar voor de straat naar buiten kunnen kijken. Het andere raam aan de voorzijde ligt juist heel laag zodat kleine kinderen naar buiten kunnen kijken.

In de overgang van straat (totaal openbaar) naar tuin (totaal privé) zijn de overgangen in ruimtelijkheid heel divers, namelijk een of twee lagen hoger of lager dan het maaiveld. De overgangen zijn ‘zacht’.

Door het weglaten van deuren zijn alle ruimtes op de begane grond met elkaar verbonden en zijn ruimtelijke doorkijkjes gecreëerd. De living ligt lager, de trappetjes die de living begrenzen geven de begane grond samen met doorkijkjes en de lichtinval door de vide een speels effect. Via de achterzijde van de woning, die van glas is, zijn de tuin en het terras bereikbaar.

Het huis is duurzaam gebouwd volgens het zogenaamde Isoplus-systeem. Het was de wens van de opdrachtgever om een zo laag mogelijk energieverbruik te hebben. De woning is voorzien van een zeer sterk geïsoleerde en luchtdichte buitenschil van HSB, triple beglazing en hoogwaardige, isolerende houten kozijnen. Tevens is de woning voorzien van een zonneboiler, zonnepanelen en een warmtepomp met Warmte en Koude opslag.

Afmetingen
290 m² (Oppervlakte)
Locatie
Groningen

Admin-Area