VILLA MOERGESTEL door OTTENVANECK architecten & vormgevers | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
OTTENVANECK architecten & vormgevers
OTTENVANECK architecten & vormgevers
OTTENVANECK architecten & v...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

VILLA MOERGESTEL

De opdracht voor de verbouwing van de oorspronkelijke woning uit 1968 is gestart met een aankoopadvies. De opdrachtgever wilde graag weten of de bestaande, mooi gelegen woning goed genoeg was voor een moderne verbouwing. Al snel werd duidelijk dat de heldere structuur van deze bungalowvorm zich goed zou kunnen laten omvormen tot een lichte moderne woning met veel woongenot. In het ontwerpplan zijn de bestaande dakvormen blijven bestaan, maar de onderbouw is benadrukt door de toevoeging van gevelhoogte en het laten vervallen van de overstekken en dakgoten. Zo zijn de dakvlakken meer aan het gezichtsveld onttrokken en ondergeschikt gemaakt aan de het onderste bouwvolume met de strakke moderne gevels. Aan de straatzijde is de woning meer gesloten van opzet door de toepassing van de translucente glazen wand met afbeeldingen van berkenboomstammen. Tussen deze glaswand en de oorspronkelijke gevel ligt een looppad als ontsluiting van de achtertuin. De bestaande gesloten achtergevel is volledig transparant gemaakt middels grote glazen schuifpuien waarmee de relatie met de privé gelegen tuin optimaal kan worden ervaren. In de vormgeving van de architectuur is een functioneel overdekt terras opgenomen die ook zorgt voor de reductie van direct zonlicht in de aangelegen ruimten die pal op het zuiden liggen. De oude notenboom is opgenomen in het tuinplan, en zorgt voor beschutting voor de bewoners en voedsel voor de bezoekende eekhoorns.

Afmetingen
17.89 × 6 × 16.88 m (Lengte, Hoogte, Breedte)

Admin-Area