Tiendenschuur Van Mol door metamorfos.architecten bvba | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
metamorfos.architecten bvba
metamorfos.architecten bvba

metamorfos.architecten bvba

metamorfos.architecten bvba
metamorfos.architecten bvba
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Tiendenschuur Van Mol

Het project omvat de renovatie van de ‘ Tiendenschuur Van Mol’, die tot het landgoed Vorderstein behoort, dat de laatste jaren door verkeerde invulling en onoordeelkundige verbouwingen in een negatieve spiraal terecht was gekomen.

Het oorspronkelijke volume werd terug hersteld en opnieuw landschappelijk in relatie gebracht met het domein Vorderstein. Dit gebeurde onder andere door de aanleg van een boomgaard met diverse half hoogstammige appelbomen. Hier stond niet de restauratie of het herschrijven van de architectuur centraal maar het verder vertellen, het verder bouwen aan de plek om zo opnieuw een verstilde dialoog tussen verleden en toekomst terug aan te gaan.

Aan de straatzijde werd het oorspronkelijke gesloten karakter van de schuur hersteld en de poort kreeg een nieuwe hedendaagse invulling.

Door de plaatsing van een gevellange en verdiepingshoge glazen gevel kreeg de tuinzijde opnieuw zijn open karakter en werden de oude kolommen met arduinen bekroning en houten balkenstructuur weer zichtbaar voor de gebruiker en voorbijganger.

Door het openen van alle bestaande en resterende raamopeningen en de nieuwe invulling met houten schrijnwerk kreeg de aanpalende woning weer haar oorspronkelijke uitzicht.

De resterende elementen o.a. arduinen bekroningen, zichtmetselwerk en spanten werden ontsloten en opgenomen in de kantooromgeving. Door de kwaliteitsvolle uitwerking werden deze oude elementen aangevuld en verweven met een terughoudende hedendaagse architectuur en inrichting.

Hierdoor maakte de oude Tiendenschuur opnieuw ruimte voor zowel herinnering alsook toekomst in zich draagt.

In samenwerking met DI-VERS architecten

  • Tiendenschuur Van Mol:  Huizen door metamorfos.architecten bvba, Modern

    Tiendenschuur Van Mol

  • Tiendenschuur Van Mol:  Huizen door metamorfos.architecten bvba, Modern

    Tiendenschuur Van Mol

  • Tiendenschuur Van Mol:  Huizen door metamorfos.architecten bvba, Modern

    Tiendenschuur Van Mol

  • Tiendenschuur Van Mol:  Huizen door metamorfos.architecten bvba, Modern

    Tiendenschuur Van Mol

  • Tiendenschuur Van Mol:  Muren door metamorfos.architecten bvba, Modern

    Tiendenschuur Van Mol

  • Tiendenschuur Van Mol:  Huizen door metamorfos.architecten bvba, Modern

    Tiendenschuur Van Mol

  • Tiendenschuur Van Mol:  Ramen door metamorfos.architecten bvba, Modern

    Tiendenschuur Van Mol

  • Tiendenschuur Van Mol:  Ramen door metamorfos.architecten bvba, Modern

    Tiendenschuur Van Mol

  • Tiendenschuur Van Mol:  Terras door metamorfos.architecten bvba, Modern

    Tiendenschuur Van Mol

  • Tiendenschuur Van Mol:  Gang en hal door metamorfos.architecten bvba, Modern

    Tiendenschuur Van Mol

Admin-Area