Turning A New Leaf door Beeldhouwerij van Velzen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Beeldhouwerij van Velzen
Beeldhouwerij van Velzen
Beeldhouwerij van Velzen
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Turning A New Leaf

Een granieten tuinbeeld met bladvormen. Dit werk van 2,50 meter hoog is ontworpen voor een klant die een therapeutische praktijk aan huis heeft. Het thema van dit werk is ontplooiing en het (hervinden) van nieuwe energie. Het beeld is gebouchardeerd om het een ruw oppervlak te geven, waardoor de kristallen in het graniet gaan glinsteren bij direct zonlicht. Het is geheel open gehakt en uit één stuk graniet gehouwen. In een paar foto's is het proces van het ontstaan weergegeven.

Afmetingen
2.5 × 0.5 × 0.5 m (Lengte, Hoogte, Breedte)
 • eerste hakwerk aan Turning A New Leaf van Beeldhouwerij van Velzen Landelijk Graniet

  eerste hakwerk aan Turning A New Leaf

  Begin vormgeving van tuinbeeld "Turning A New Leaf". Het beeld werd liggend gehouwen uit een blok graniet van 50 x 50 x 250 cm, aan de hand van een schaalmodel in gips. Ik heb gekozen om dit werk horizontaal voor te hakken om zo beter via zichtlijnen de vormspanning te kunnen zien. Nadeel ten opzichte van rechtstandig werken is wel dat het beeld steeds gedraaid moet worden.

 • Open hakken van het beeld. van Beeldhouwerij van Velzen Landelijk Graniet

  Open hakken van het beeld.

  Het houwen van het granieten tuinbeeld "Turning A New Leaf". De grote vormen zijn gedefinieerd. Nu worden de openingen tussen de opgaande bladeren gehouwen. Dit betekent veel zaagwerk met water.

 • openingen maken van Beeldhouwerij van Velzen Landelijk Graniet

  openingen maken

  Het zagen en hakken van de openingen tussen de bladeren

 • opengewerkt en bol hakken van Beeldhouwerij van Velzen Landelijk Graniet

  opengewerkt en bol hakken

  Nu de openingen klaar zijn moet de bol tussen de bladeren worden vormgegeven. Nog steeds liggend hakken.

 • afwerken en de bol definiëren van Beeldhouwerij van Velzen Landelijk Graniet

  afwerken en de bol definiëren

  Alle vormen zijn nu klaar, tijd voor de afwerking.

 • Turning A New Leaf van Beeldhouwerij van Velzen Landelijk Graniet

  Turning A New Leaf

  Turning A New Leaf. Dit granieten tuinbeeld van 2,50 meter hoog is ontworpen voor een klant die een therapeutische praktijk aan huis heeft. Het thema van dit werk is ontplooiing en het (hervinden) van nieuwe energie. Het beeld is gebouchardeerd om het een ruw oppervlak te geven, waardoor de kristallen in het graniet gaan glinsteren bij direct zonlicht. Het is geheel open gehakt en uit één stuk graniet gehouwen.

Admin-Area