Zomerhuis Reeuwijk door Architectenbureau Rutten van der Weijden | homify
Wijzig profielfoto
Wijzig omslag
Architectenbureau Rutten van der Weijden
Architectenbureau Rutten van der Weijden

Architectenbureau Rutten va…

Architectenbureau Rutten van der Weijden
Architectenbureau Rutten va...
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Zomerhuis Reeuwijk

Het zomerhuis ligt verscholen tussen de Reeuwijkse Plassen. Het oorspronkelijke huis uit ca. 1939 werd sinds eind jaren 50 als zomerhuis gebruikt. De laatste jaren verkeerde het in een zeer slechte staat. Het was niet onderheid en met het veen mee gezakt zodat er veel vochtproblemen waren ontstaan. De kozijnen en het binnenwerk waren flink aangetast, het golfplaten dak was doorgezakt en de nutsaansluitingen voldeden niet meer. Het bestemmingsplan liet geen nieuwbouw toe, maar wel een vrijwel complete bouwkundige vernieuwing met behoud van omvang en vorm.

De indeling is aangepast zodat het huis ruimtelijker aanvoelt. Het zicht en de beleving aan de plas zijn sterk verbeterd. Grote aanwinst is de transparante vouwpui waarmee de hoek helemaal opengezet kan worden en de serre op zomerse dagen als veranda gebruikt kan worden. Binnen- en buitenruimte worden zo maximaal met elkaar verbonden.

Het huis heeft niet alleen het comfort en de bouwkundige kwaliteit van de huidige normen gekregen. Het is in gebruik en beleving getransformeerd van een gesloten, introvert huis naar een open, uitnodigend vakantiehuis aan het water.

Locatie
Reeuwijk, Nederland
  • Zomerhuis Reeuwijk:  Huizen door Architectenbureau Rutten van der Weijden

    Zomerhuis Reeuwijk

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Gezellig, houten huisje aan het water

    Het zomerhuis is herbouwd in houtskeletbouw, met het comfort en bouwkundige kwaliteit van een nieuwbouw woonhuis en een nieuwe indeling, die een heerlijk uitnodigend zomerhuis heeft opgeleverd. De beleving aan de plas is nu maximaal.

  • Zomerhuis aan Reeuwijkse Plas.:  Huizen door Architectenbureau Rutten van der Weijden

    Zomerhuis aan Reeuwijkse Plas.

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Gezellig, houten huisje aan het water

    Het houten zomerhuis ligt verscholen in het Reeuwijkse Plassengebied.

  •  Het huis vóór de vernieuwbouw.:   door Architectenbureau Rutten van der Weijden

    Het huis vóór de vernieuwbouw.

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Gezellig, houten huisje aan het water

    Vóór de vernieuwbouw zag het huis er verwaarloosd uit, en door zakking waren er veel vochtproblemen en schade ontstaan.

  • Metamorfose van het zomerhuis ná vernieuwbouw.:   door Architectenbureau Rutten van der Weijden

    Metamorfose van het zomerhuis ná vernieuwbouw.

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 2
    ["NL"] [Published] Welk type dak kies je voor jouw huis?
    ["NL"] [Published] Gezellig, houten huisje aan het water

    Na de verbouwing heeft het huis een nieuw elan gekregen. De serre, die helemaal open geschoven kan worden is nu dé plek van het huis geworden. De serre verandert in een veranda als de glazen pui opengeschoven wordt, hierdoor is de relatie tussen binnen en buiten maximaal.

  • Vorm, schaal en materiaal:  Huizen door Architectenbureau Rutten van der Weijden

    Vorm, schaal en materiaal

    Het bestemmingsplan liet alleen vernieuwbouw binnen de vroegere contouren toe. Nieuwe houten bekleding, nieuwe kozijnen in klassieke kleuren met rood als vrolijke accent kleur geven het huis een landelijke, vriendelijke uitstraling.

  • serre alias veranda:  Tuin door Architectenbureau Rutten van der Weijden

    serre alias veranda

    De vouwpui van Solarlux verandert de serre in een veranda voor het ultieme buitengevoel ook op de wat minder mooie dagen.

  • persoonlijk sierhekwerk :  Terras door Architectenbureau Rutten van der Weijden

    persoonlijk sierhekwerk

    Kunstenaar Kees van de Ven van Atelier van IJzer heeft voor het Franse balkon een persoonlijk sierhekwerk gemaakt.

  • op maat gemaakte trap met smeedijzeren leuning:  Gang, hal & trappenhuis door Architectenbureau Rutten van der Weijden

    op maat gemaakte trap met smeedijzeren leuning

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Gezellig, houten huisje aan het water

    De trap van eikenhout is op maat gemaakt, met een extra trede in de vloer.

  • Wastafel op overloop:  Badkamer door Architectenbureau Rutten van der Weijden

    Wastafel op overloop

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 1
    ["NL"] [Published] Gezellig, houten huisje aan het water

    Beperkte ruimte leidde tot een compacte badkamer en een comfortabele dubbele wastafel op de overloop.

  • een vriendelijke inrichting met teakhouten meubels:  Woonkamer door Architectenbureau Rutten van der Weijden

    een vriendelijke inrichting met teakhouten meubels

    Editors´ Ideabooks met deze foto
    Ideabooks: 4
    ["PL"] [Published] Okrągłe dywany – 9 pomysłów na aranżację!
    ["PT"] [Published] Salas de estar pequenas e bonitas
    ["DE"] [Published] Die perfekte Innenausstattung für jeden Raum
    ["NL"] [Published] Gezellig, houten huisje aan het water

    Voor de inrichting zijn luchtige buitenmeubels van Raffles Furniture gekozen in naturel teak hout en frisse kleuren.

Admin-Area