Comfortabel zeilen door Cees van Dijk | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Cees van Dijk
Cees van Dijk
Cees van Dijk
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

Comfortabel zeilen

Zeilen is meer dan middagje de plas op. Steeds vaker maken zeilers grote reizen met hun jacht en verblijven ze lange tijd aan boord. Daarbij willen ze weinig concessies doen aan het comfort. Jachtontwerpers en -bouwers staan voor de uitdaging de berperkte ruimte zo effeciënt mogelijk in te delen terwijl constructie en stabiliteit van het jacht niet wprden aangetast. Nautic Vision bouwt sinds 1992, onder leiding van de Nederlander Jan van der Weide, zeil- en motorjachten op de Hongaarse puszta.

 • Koken in een varende keuken Moderne gastronomie van Cees van Dijk Modern

  Koken in een varende keuken

  Heeft de moderne keuken aan boord van een jacht nog iets te maken met de traditionele kombuis? De varensmensen van weleer moesten zich vaak behelpen en konden in ieder geval niet beschikken over de faciliteiten die tegenwoordig op vrijwel elk zeil- of motorjacht zijn te vinden. Bij het ontwerp en de bouw van de schepen is 'comfort' één van de sleutelbegrippen. Steeds vaker maken watersporters grote reizen en verblijven zij lange tijd aan boord. Daarbij willen zij kunnen rekenen op de luxe en het gemak dat zij ook thuis zijn gewend.

  Nautic Vision is een Nederlandse botenbouwer die in begin van de jaren negentig van de vorige eeuw op de Hongaarse puszta een jachtwerf startte. Honderden zeil- en motorjachten verlieten sindsdien de werf. Topmodel is op dit moment de Spationavis 40, een stalen motorjacht van ruim twaalf meter. Daarnaast bouwt de werf zeiljachten van dezelfde lengte zoals de Centreboard 40, die onder andere beschikt over een ruime keuken - varensmensen spreken over een kombuis - voorzien van alle middelen voor het bereiden van smakelijke maaltijden. Het ontwerp is gemaakt door de Nederlandse jachtarchitect Dick Koopmans jr.

 • Knus en comfortabel van Cees van Dijk Klassiek

  Knus en comfortabel

  Op een zeiljacht is ruimte, eigenlijk het gebrek eraan, de grootste uitdaging voor de ontwerper. Hoe kunnen we binnen een beperkt aantal vierkante meter zoveel mogelijk faciliteiten aanbrengen zonder dat de stabiliteit en de constructie van de boot in gevaar komen? In dit ontwerp van de Centerboard 40, een ruim twaalf meter lang zeiljacht, zijn de banken geïntegreerd in het interieur. Daardoor wordt niet alleen de constructie van het schip ondersteund, maar ontstaat ook een flinke bergruimte onder de banken.

  Een ander uitdaging voor de ontwerper is de creatie van voldoende lichtinval. De mogelijkheid om ramen aan te brengen is immers beperkt. Door de combinatie van traditionale houtsoorten als teak met lichte kunstofplaten voor het plafond en de opbouw ontstaat een licht interieur, terwijl het scheepse karakter behouden blijft.

  Het ontwerp van de Centreboard 40 is van de Nederlandse jachtarchitect Dick Koopmans jr Het schip wordt in Hongarije gebouwd door Nautic Vision, geleid door de Nederlander Jan van der Weide.

Admin-Area