woonhuis Malden door halma-architecten | homify
halma-architecten

halma-architecten

halma-architecten
halma-architecten
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

woonhuis Malden

Ontwerptoelichting.

Het woonhuis is aan twee zijden omsloten door weilanden en gelegen aan de zuidkant van Malden.

Als basis is de bouwstijl uit de jaren 30 gekozen met traditionele details en materialen maar met een moderne uitstraling.

De entreehal met vide is de spil waar rondom de ander ruimten zijn gepositioneerd.

Hierdoor ontstaan er minimale looplijnen tussen de diverse ruimten en heeft ook de structuur van de constructie hierdoor een heldere opzet .

Op de begane grond zijn een entreehal met vide , chillroom voor de kinderen , tv-kamer, woonkamer , woonkeuken met veranda en bijkeuken gesitueerd .

Op de eerste verdieping bevinden zich een werkkamer , drie slaapkamers , waarvan één met inloopkast en een badkamer , met een vaste trap komt men op een zolder met wasruimte en logeerkamer.

Door de heldere opzet en symmetrie van de plattegronden ontstaat rust , en voelt men zich prettig in de ruimte waar men zich op dat moment begeeft .

In de begane grond zijn schuifdeuren toegepast , hierdoor kan men de diversen ruimten afzonderlijk van elkaar afsluiten , om zich in de keuken , woonkamer of tv-kamer terug te kunnen trekken .

De raam- en deuropeningen op de begane grond zijn laag uitgevoerd , zodat men zoveel mogelijk daglicht en uitzicht heeft naar de omgeving.

Aan de achterzijde van het woonhuis is een veranda gekoppeld aan de keuken om lekker te kunnen relaxen , doordat deze is voorzien van een openhaard en heaters in het plafond kan men deze het gehele jaar gebruik .

De lichtstrook in het dak van de veranda zorgt dat er voldoende daglicht in de keuken doordringt.

Los in de tuin staat een eikenhouten veranda , geconstrueerd met traditionele houten verbindingen.

De materialen en kleuren buiten en binnen zijn op elkaar afgestemd om hier ook een rust en eenvoud in te creëren.

In het interieur zijn de muren en plafond voorzien van wit vlak stucwerk en een fraaie stuclijst bij de overgang tussen wanden en plafonds.

De vloeren zijn uitgevoerd in gewhite washed eiken parket en antraciet kleurige keramische tegels van Mosa waaronder de vloerverwarming is aangebracht , wat weer zorgt voor een comfortabel klimaat .

Het metselwerk van de buiten gevels zijn wit gekeimd met een antraciet kleurige plint en de gevelopeningen zijn uitgevoerd in antraciet grijs geschilderde houten kozijnen en deuren.

De dakkapellen zijn uitgevoerd in zink evenals de muurafdekkingen op de kopgevels.

De daken zijn gedekt met opnieuw verbeterde holle antracietkleurige keramische dakpannen.

Admin-Area