1 Zwembaden & spa's

Locatie

Zwembaden en spa’s

De verschillende soorten zwembaden en spa’s:

Een zwembad, een jacuzzi, een bubbelbad of een spa kan een grote waardeverhoging van je huis betekenen. Maar in de eerste plaats is het natuurlijk een heerlijke luxe voor jou en eventueel voor je partner en je gezin. Ook voor gasten die bij jou op bezoek komen of blijven logeren is het een hele aangename manier van ontspannen. Er zijn heel wat verschillende soorten zwembaden en spa’s op de markt. Om het voor jou zo duidelijk mogelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt van al deze verschillende soorten.

*Binnenzwembad: een binnenzwembad is ideaal voor mensen die het hele jaar door van een zwembad willen genieten. Ook als het buiten heel erg koud is kun je gewoon lekker onder je eigen dak in je zwembad ontspannen. En ook voor een nachtelijke zwempartij ben je bij jezelf aan het goede adres! Een mooie bijkomstigheid is dat je hiermee ook bespaart op je energierekening als je het vergelijkt met een buitenzwembad.

*Buitenzwembad: een buitenzwembad is een prachtige toevoeging aan je tuin. Heerlijk om in de zomer lekker van het warme weer te kunnen genieten.

*Overloopzwembad: een overloopzwembad is een zwembad dat veel in een glooiend landschap of aan zee wordt toegepast. Het water loopt over een rand en daarmee wordt een heel mooi visueel effect gecreëerd. Vooral in een mooie omgeving geeft dit een fantastisch beeld.

*Bovengronds zwembad: een zwembad dat niet is ingegraven, maar boven de grond staat. Het is de meest goedkope en eenvoudige manier om een zwembad in je tuin aan te brengen.

*Ingebouwd zwembad: juist wel ingegraven in je tuin.

*Speciale toevoegingen: hierbij kun je denken aan fonteinen, watervallen, een bruisbad en ga zo maar door.

*Fiberglas of kunststof zwembad: zoals de naam het al zegt is dit soort zwembad van hoogwaardig en licht fiberglasmateriaal of kunststof gemaakt.

*Betonnen zwembad: het meer solide idee wat je bij een zwembad hebt. Dit type zwembad kan dieper gemaakt worden, ideaal voor grotere zwembaden waarin je ook kunt duiken.

*Zwemspa: houdt het midden tussen een jacuzzi en een kleiner zwembad.

*Whirlpool/jacuzzi: de Italiaanse merknaam Jacuzzi is eigenlijk een gangbare term geworden voor een luxe bubbelbad. De ultieme manier om alleen of samen met anderen lekker in te kunnen ontspannen.

*Hot tub: vergelijkbaar met een jacuzzi, maar vaak iets eenvoudiger uitgevoerd.

Hoe vind ik het juiste zwembad of de juiste spa?

De zoektocht naar een zwembad of spa is afhankelijk van een aantal factoren en persoonlijke voorkeuren, ruimte en financiën spelen daarin uiteraard een grote rol. De volgende punten kunnen jou goed op weg helpen om een keuze te maken.

*De grootte van het aan te brengen zwembad is afhankelijk van de keuze voor een binnen of een buitenbad en vooral ook van de ruimte die je hebt voor een zwembad. Het aantal gebruikers speelt daarnaast ook een grote rol. Is het alleen voor jou en je partner of voor een groot gezin of een groter gezelschap met vrienden?

*Vermijd een te groot zwembad als dit niet nodig is. Vooral de kosten lopen op als je een groter en dieper zwembad aan laat brengen.

*Bedenk wat voor soort vorm je zwembad moet krijgen. Je hoeft het niet te beperken tot een rechthoekig zwembad. Een veelhoekig zwembad of juist een rond zwembad is ook een optie!

*De materiaalkeuze hangt vooral af van de grootte van je zwembad. Kijk vooral wat de beste oplossing, ook in verband met het onderhoud.

*De keuze voor een binnen- of een buitenbad moet je vooral af laten hangen van het gebruik. In Nederland is een buitenbad niet aan te bevelen als je ook in de winter graag wilt zwemmen!

*Wil je ook extra’s, zoals fonteinen en watervallen, in je zwembad aan laten brengen?

*Maak een goede begroting zodat je precies weet wat je uit kunt geven.

*Is een groot zwembad een beetje te veel van het goede maar wil je wel iets meer dan een hot tub? Kies dan voor een zwemspa!

Wat moet ik allemaal weten van het onderhoud van een zwembad?

Voor grotere zwembaden kan het vaak handig zijn om het onderhoud uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Voor kleinere zwembaden kun je zelf veel doen op het gebied van het onderhoud. Wat jouw situatie ook is, het is altijd handig om er een en ander van af te weten. Ook daarvoor hebben we een lijstje voor je gemaakt.

*Houdt een buitenbad meerdere keren in de week schoon door middel van een schoonmaaknet. Onderhoud ook zeker de overlooprandjes! Verschoon de filters van een zwembad regelmatig.

*Op geregelde basis moet het zwembad grondiger schoongemaakt worden, vaak is dit het werk van een specialist.

*Het pompsysteem en de verwarming hebben over het algemeen weinig groot onderhoud nodig, maar het is wel aan te bevelen hier regelmatig een professional naar te laten kijken.

*Zorg er voor dat er altijd voldoende water in het zwembad zit. Je kunt dit waterpeil eenvoudig zelf bijhouden.

*De pH-waarde van je zwembad is erg belangrijk voor een goede kwaliteit van het zwemwater. Deze moet altijd tussen de 7,2 en de 7,8 liggen. Verder moet er een goede verhouding chloor in het water aanwezig zijn.

*Vanzelfsprekend moet er regelmatig gecheckt worden of er een lek in het zwembad is. Reparatie bij een lek is direct noodzakelijk.

*Zorg dat een buitenbad in de winter helemaal leeg en schoon is. Als er op bepaalde plekken water achterblijft dan kan je zwembad (of onderdelen daarvan) bij vorst stuk gaan!

Wie moet ik inschakelen als ik een zwembad of een spa wil laten bouwen?

Er zijn heel wat bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het aanleggen (en soms ook onderhouden) van zwembaden. Ze zorgen voor een complete aanleg van je zwembad! Je kunt ze vaak online vinden en uiteraard biedt ook homify je een overzicht van zwembadbouwers.

Waar moet ik allemaal om denken als ik een zwembadbouwer inschakel?

Als je een selectie gaat maken van bedrijven die je eventueel wilt inschakelen om een zwembad aan te laten leggen, dan zijn er een aantal punten waar je om moet denken. Ook daarvoor hebben we een overzichtje voor je gemaakt.

*Ga naar een zwembadbouwer met een mooie showroom. Je wilt toch van tevoren graag zien wat een bedrijf zoal kan maken en aanleggen! Informeer naar het aantal jaren ervaring van een bedrijf en vraag naar recensies of referenties. Je kunt verder informeren naar foto’s van projecten en vergeet ook vooral niet te kijken of een bedrijf de benodigde vergunningen en certificaten heeft.

*Zoek ook uit hoe een bedrijf verzekerd is. Dit geldt zowel voor schade aan je huis of eventuele ongevallen met werknemers.

*In een persoonlijk gesprek kun je met een zwembadbouwer om tafel gaan zitten om je wensen en je budget te bespreken. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen.

*Heb je enkele offertes bekeken en heb je een keuze gemaakt? Ga dan met dit bedrijf weer om tafel zitten en zorg dat er een duidelijk contract wordt opgesteld.

*Worden er voor bepaalde onderdelen van de bouw van jouw zwembad onderaannemers ingeschakeld? Informeer dan hoe het zit met de betalingen en verzekeringen! Je wil uiteraard niet naderhand met vervelende verrassingen opgescheept worden.

Hoeveel kost het laten aanleggen van een zwembad of een spa?

Een vaste prijs voor een zwembad is uiteraard niet te geven. Zoals je vast al wel aanvoelt komen: hoe groter hoe duurder! Het ligt er daarna ook aan wat er allemaal moet gebeuren aan verbouwingen. Zeker als je kiest om binnen een zwembad aan te laten leggen dan moet er eerst al een en ander verbouwd gaan worden voor een zwembadbouwer aan de slag kan gaan. Maar ook de materiaalkeuze kan verschil maken. Kunststof is goedkoper dan beton. En dan zijn er nog extra toevoegingen zoals verschillende waterelementen en verlichting die de prijs op kunnen drijven.

Hoe kan ik de kosten laag houden bij het aanleggen van een zwembad?

Zoals al aangegeven is een kunststoffen zwembad goedkoper dan een betonnen exemplaar. Nog goedkoper is een bovengronds zwembad. Of je kiest voor een hot tub of een jacuzzi. Over de prijs kun je trouwens ook altijd onderhandelen. Kies iets uit dat het beste bij je past en denk ook zeker aan de investering in de waardeverhoging van je huis!

Welke andere professionals heb ik nodig voor mijn huis in Tienen?

Als je het besluit genomen hebt om een zwembad aan te laten leggen dan is de kans groot dat er meer moet gebeuren in en rond je huis. Je weet waarschijnlijk wel dat homify je ook bij allerlei andere zaken in huis en tuin je van dienst kan zijn. Misschien heb je wel enkele van de onderstaande professionals nodig. We lichten ze even kort voor je toe.

Aannemers in Tienen

Wil je een ruimte in je huis gaan verbouwen om daar een zwembad aan te laten leggen? Of wil je nog groter gaan verbouwen? Wat voor klus je ook in gedachten hebt, een aannemer kan jouw plannen werkelijkheid laten worden.

Landschapsarchitecten in Tienen

Een landschapsarchitect is de professional bij uitstek die een schitterend plan kan ontwerpen om een zwembad mooi in jouw tuin in te laten passen. Wil je een compleet nieuwe tuin met zwembad? Een landschapsarchitect maakt een schitterend ontwerp voor je waarmee je eigen woonplezier heel erg wordt verhoogd en de waarde van je huis ook nog eens flink stijgt!

Loodgieters in Tienen

Een loodgieter is een grote specialist op alles wat met waterleidingen, afvoeren en verwarmingssystemen te maken heeft. Soms kan de kennis en vooral de praktische vaardigheid van een loodgieter uitstekend van pas komen bij de aanleg van een zwembad. Vergeet dus deze professional zeker niet als je hem nodig hebt!