Vind de beste Vloerlegger | homify

136 Vloerlegger

Locatie

Wat doet een vloerlegger?

Vloerleggers zijn een uitkomst als het aankomt op alles wat met vloeren te maken heeft. Een vloerlegger kan zorgen voor het type vloer dat helemaal naar jouw wens is. Het kan zowel om bestaande als nieuwe vloeren gaan. Als je een oude vloer hebt die wel wat onderhoud kan gebruiken dan zorgt een vloerleger er voor dat de vloer weer jarenlang mee kan. Maar ook als er een nieuwe vloer moet worden gelegd dan is de vloerlegger de specialist bij uitstek! Ook voor de meer specialistische vloeren zoals die van de keuken en de badkamer kun je bij hen terecht. Of het nu gaat om keramische tegels, laminaat, hout of linoleum: een vloerlegger kan je helpen. Met grote professionaliteit gaan ze met je vloer aan de slag en gebruiken hoogwaardige materialen die jarenlang woonplezier kunnen geven staan daarbij voorop. Heb je problemen met je vloer of ben je van plan om een nieuw huis te gaan bouwen? Lees dan zeker verder om te zien hoe je er alles aan kunt doen om met de juiste vloerlegger de juiste vloer te krijgen.

Hoe vind ik de juiste vloerlegger voor mijn project?

Als je weet wat voor type vloer je wilt laten leggen dan kun je op zoek gaan de juiste vloerlegger te zoeken. Dit geldt natuurlijk ook voor de gevallen waarin jij je oude vloer wil laten herstellen. Vloerleggers zijn vak gespecialiseerd in een bepaald soort vloer. Het is bijna vanzelfsprekend dat je een specialist op het gebied van natuurstenen vloeren geen laminaatvloer laat leggen. Je kunt in de buurt gaan zoeken naar vloerleggers of je vraagt advies bij familie, vrienden of collega’s. Maar de meest ontspannen manier om de juiste vloerlegger uit te zoeken is door gewoon lekker thuis te blijven! Je kunt namelijk via homify ook op zoek gaan naar de juiste professional. Gewoon lekker achter de laptop, je tablet of je smartphone. Bespaar je dus alle stress van het navragen en verdere zoeken: homify biedt op het gebied van vloerleggers en vele andere professionals uit de sector van bouw en interieur de beste specialisten. En door middel van een zoekfunctie kun jij je zoekopdracht ook nog verfijnen voor vaklieden bij jou in de buurt.

Waar moet ik allemaal om denken bij het inhuren van een vloerlegger?

Het is van belang dat je de juiste vloerlegger kiest. Zoals al gezegd moet de vloerlegger gespecialiseerd zijn in het type vloer dat je wilt laten leggen maar er zijn nog meer factoren die een rol spelen. Erg belangrijk is dat de vloerlegger de klus ook goed kan uitvoeren. Kijk daarom eerst of je ook recensies van eerdere klanten van de betreffende vloerlegger kunt vinden. Verder is van belang hoe snel een vloerlegger werkt, vooral als het leggen van een vloer onderdeel van een grotere verbouwing of nieuwbouw is. Zorg er in zo’n geval dat je heel duidelijk afpreekt wanneer de vloerlegger aan de slag gaat. Soms is het ook zo dat de aannemer een vloerlegger als onderaannemer inhuurt. De aannemer regelt dan in principe alles met de vloerlegger, je hoeft dan zelf weinig meer te regelen. Maar ook als het om een reparatie van je vloer gaat dan is het fijn om te weten hoe lang een klus ongeveer gaat duren.

Hoeveel kost een vloerlegger ongeveer?

Heel belangrijk en bepalend voor de prijs die een vloerlegger vraagt is uiteraard het type vloer dat je gaat kiezen. Neem nou bijvoorbeeld je woonkamer: kies je voor tegels of ben je toch van plan om er een houten vloer in te laten leggen? Of kies je toch liever voor laminaat? De vloer zelf maakt een belangrijk deel uit van de prijs. Een houten vloer laten leggen is duurder dan een laminaat vloer. Dit geldt ook op het gebied van tegels: een marmeren vloer is veel duurder dan een vloer van kant-en-klare tegels. Maar er zit ook verschil in de vloerlegger die je inhuurt. Iemand die net begonnen is met z’n eigen vloerbedrijf zal waarschijnlijk een lagere prijs vragen dan een gerenommeerd bedrijf dat al vele jaren ervaring heeft met het leggen van vloeren. Wel is het vaak zo dat een groter bedrijf vaak veel sneller jou van dienst kan zijn dan een eenmansbedrijf. En dat kan ook weer geld besparen. Het is vooral afhankelijk van jouw specifieke situatie. 

Daarnaast is het ook zo dat je zelf voor je überhaupt iemand inschakelt kijkt hoeveel geld je ter beschikking hebt. Maak voor jezelf een begroting. Als een nieuwe vloer onderdeel is van een veel groter project bedenk dan hoeveel je globaal voor de vloer uit wil geven. Schat dit bedrag altijd aan de ruime kant in, een krappe begroting werkt vaak alleen maar in je nadeel! En als je niet van te ruime begrotingen houdt, zorg er dan ieder geval voor dat je wat geld achter de hand hebt voor eventueel meerwerk of onverwachte uitgaven.

Hoe kan ik de kosten laag houden als ik een nieuwe vloer wil aanschaffen?

De allergoedkoopste oplossing is om zelf een vloer te gaan leggen. Maar aangezien we het hier over gespecialiseerde vloerleggers hebben, heb je die optie voor jezelf al weggestreept. Zoals we al aangaven maakt het veel verschil wat voor soort vloer je kiest. Zowel materiaal als bewerkelijkheid spelen hierbij een rol. Als de vloer die je heel erg mooi vindt net iets te duur is kies dan een wat goedkopere vloer. Als marmer wat aan de dure kant is, kies dan voor een laminaatvloer met marmerimitatie. Ook dit zal een schitterend effect in je huis geven, maar je bent veel minder geld kwijt. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een eikenhouten vloer. De laminaatvariant met een eikenhouten motief zal veel goedkoper zijn maar geeft bijna net zoveel uitstraling aan je woonkamer. Plan daarnaast het tijdstip waarop je een vloer wilt laten leggen goed. Het kan heel verstandig zijn om dit bijvoorbeeld na de feestdagen, zoals in januari of februari te doen. Heel veel mensen hebben met de feestdagen al zo veel geld uitgegeven dat ze aan het begin van het jaar even wat zuiniger gaan doen. Juist dan hebben professionals in de interieurbranche het wat rustiger en kunnen ze je een scherpe aanbieding doen. Dit kan zeker ook voor een vloerlegger gelden! Denk er in dit geval natuurlijk wel om dat je niet al je geld in december al hebt uitgegeven. Zo’n zelfde periode waarin het goed van pas kan komen om een vloerlegger in te schakelen is in of na de zomervakantie. Je zou je vakantie bijvoorbeeld iets minder uitgebreid kunnen vieren dan normaal en met het geld dat je overhoudt een vloerlegger in kunnen schakelen.

Wat voor verschillende vloeren zijn er en hoe kies ik de juiste vloer voor mijn interieur?

Er zijn onderhand al heel wat types vloeren de revue gepasseerd. Je hebt zelf vast al wel een beetje een indruk wat voor soort vloer het beste bij jou en je huis past. Hout, laminaat, natuursteen, tegels, linoleum of toch een stoffen vloerbedekking? Bij homify weten we als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om een keuze te maken! Daarom geven we je graag enkele handige tips mee die het voor jou wat gemakkelijker kunnen maken om de juiste vloer uit te kiezen. Heel belangrijk is je gezinssamenstelling. Een houten vloer kan een schitterend effect geven, maar met kleine spelende kinderen kan dit soms een groot probleem opleveren als er water overheen komt. Verder is er natuurlijk je partner, als je die hebt. Ook om zijn of haar persoonlijke keuzes kun je niet heen, overeenstemming is heel belangrijk wat dat betreft. Verder moet je kijken naar de constructie van je huis. Als je bovenverdieping een houten vloer heeft dan is het heel erg onverstandig om daar een natuurstenen vloer op te leggen. Dit geldt net zo voor een benedenverdieping waar een houten vloer ligt. Verdiep je goed in de verschillende vloeren en als je er de tijd voor neemt dan kun je ongetwijfeld een goede keuze maken.

Welke andere professionals heb ik nodig als ik met mijn huis aan de slag ga?

Een volledig overzicht van alles professionals die je nodig hebt bij klussen in en om je huis kun je op homify vinden. Als je met je vloer aan de slag gaat kan het heel goed zijn dat je de hulp van de volgende professionals ook nodig hebt.

Timmerman:

Een timmerman kan met hout van alles maken. Van het timmeren van een complete nieuwe kamer tot het maken van een nieuwe tafel.

Elektricien:

Elektriciens zijn de experts die je nodig hebt voor alles wat met kabels, stekkers en elektrische apparatuur te maken heeft. Ga je aan het verbouwen en moeten er leidingen onder de vloer worden aangepakt? Schakel dan eerst een elektricien in voor de vloerlegger aan de slag gaat.

Loodgieter:

Wat de elektricien doet op het gebied van elektrische leidingen doet de loodgieter op het gebied van jouw verwarming, waterleiding en afvoer van afvalwater. Hier geldt net zo als bij elektrische leidingen dat de loodgieter, indien noodzakelijk, eerst aan de slag moet voordat de vloerlegger zijn werk gaat doen.

Met homify je huis veranderen of verbouwen:

Je bent er vast wel achter gekomen dat homify je overal bij kan helpen als het om je huis of tuin gaat. Wil je al die ideeën en inspiratie die je opdoet geordend bijhouden? Meldt je dan gratis aan op de site en houd je eigen online Ideabook bij. Zet hierin de mooiste foto’s met commentaren en je kunt op elk moment van de dag verder gaan met het zoeken naar de mooiste woonideeën. Is jouw Ideabook het waard om door anderen bekeken te worden? Met één muisklik maak je het Ideabook zichtbaar voor iedereen!