Vind de beste Verf & muurbedekking | homify

615 Verf & muurbedekking

De basiselementen van ieder gebouw, huis, ruimte of kamer zijn natuurlijk de constructiedelen waar deze uit opgebouwd zijn: de vloeren, muren en plafonds (kijk voor de laatste twee bij onze constructieprofessionals). Niet alleen de fundamentele zaken zoals dragende muren, constructiematerialen en afwerking zijn hierbij belangrijk (alhoewel verantwoordelijkheid daarvoor meestal overgenomen wordt door de aannemer). Muren vormen ook de basis voor iedere inrichting en stijl. Of je nu een kantoor inricht of een babykamer, algauw kom je uit op de vraag: wat voor afwerking wil ik op de muren? Er zijn vele mogelijkheden: van stucwerk tot gipsplaat en van verf tot behang. Deze opties zijn iedereen wel bekend. Maar wat als je eens wat anders wil? Voor hen hebben wij hier een aantal meer ongebruikelijke materialen op een rijtje gezet:

Beton en steen: Dankzij toenemend populaire stijlen als brocante, industrieel en alles daartussenin zijn muren die de suggestie wekken van de constructie daaronder, zoals beton, steen en soms zelfs metaal steeds geliefder aan het worden. En voor hen die zulke materialen niet willen of kunnen aanbrengen of behouden is er ook altijd nog een grote verscheidenheid aan behangsoorten en muurpanelen die zulke materialen natuurgetrouw nabootsen en zo hetzelfde effect voor weinig werk kunnen geven.

Hout: Wat lange tijd afgeschreven werd als ouderwets en te bewerkelijk komt inmiddels weer helemaal terug: schroten en hout tegen de muur. Dankzij lichtere en alternatieve materialen en een grotere variatie aan stijlen, vormen en kleuren kiezen steeds meer mensen weer voor de warmte en structuur van hout voor de bekleding van muren. Vooral steigerhout en ander gebruikt hout wordt enthousiast gebruikt in woondesign en er zijn dan ook veel behangsoorten die schroten en gebruikt hout simuleren voor diegenen die geen ruimte willen verliezen of met relatief zware materialen willen of kunnen werken.

Glas: Misschien minder gebruikelijk voor woonruimten zijn glazen wanden juist bijzonder goed geschikt voor kantoren. Zolang het niet gaat om dragende muren kunnen glazen panelen een uitstekende vorm van afscheiding zijn zonder dat er natuurlijk licht en het overzicht verloren gaat. Ook zijn glazen wanden een goede manier om geluidsoverlast in een kantoor te beperken zonder onaangenaam afgesloten en donkere kamers te hoeven gebruiken. En voor vergaderingen of rustige momenten kunnen zulke panelen ook vaak opzij geschoven worden voor meer ruimte en ruimtelijkheid.

Muurschildering: Hoewel verf een bekende optie is voor muren: of het nu direct op gipsplaten is of over een oud behangetje, wordt een muurschildering niet vaak gezien. Dit is natuurlijk deels te wijten aan de tijd, moeite en talent die het kost om een muurschildering te maken. Maar het kan ook eenvoudiger: gebruik bijvoorbeeld eens stempels of sjablonen om een persoonlijk tintje of thema aan een muur aan te brengen. Of doe het helemaal makkelijk en trendy en zoek een mooie muursticker uit. Inmiddels niet van een muurschildering te onderscheiden zijn muurstickers een snelle, goedkope en vooral makkelijke manier om veel stijl, kleur en gezelligheid in huis te halen!

Doe hier bij onze professionals ideeën op of contacteer ze direct voor vrijblijvend advies op maat!

Toon gerelateerde afbeeldingen