1 Timmerman

Locatie

Wat voor projecten kan een timmerman uitvoeren?

Een timmerman kan een belangrijke rol spelen bij vrijwel elke klus waarbij gebruik wordt gemaakt van hout. Als je zelf aardig kunt timmeren kun je natuurlijk zelf met een zaag, hamer en spijkers aan de slag gaan, maar als de klussen wat ingewikkelder worden dan is een timmerman de vakman die jij nodig hebt. Timmermannen zijn ervaren vaklieden die vaak jarenlange ervaring hebben met houtbewerking. Zonder moeite bouwt een timmerman een heel huis op maar er zijn ook professionals die zich gespecialiseerd hebben in het maken van meubels of andere ornamenten waarbij specialistische houtbewerking komt kijken. Het kan dus mogelijk zijn dat een timmerman bij jou in huis aan de slag gaat om te bouwen of verbouwen, maar ook het maken van een handgemaakte kast in zijn eigen werkplaats is een mogelijkheid. Met een timmerman is vrijwel alles op het gebied van houtbewerking mogelijk. Zit jij vol met ideeën op dat gebied? Laat je dan inspireren door de vele vormen van houtbewerking op homify en ga op zoek naar de timmerman die voor jouw een ruwe plank in iets moois om kan zetten!

Hoe vind ik de juiste timmerman voor mijn project in Schiedam?

Het vinden van de juiste timmerman hangt uiteraard samen met de klus die jij uit gaat voeren of uit wilt laten voeren. Daarnaast is het ook een kwestie van smaak en stijl. Voor jou is het belangrijkste dat je eerst genoeg inspiratie hebt opgedaan en dat je weet met wat voor project je aan de slag wilt. Voor de inspiratie kun je op homify terecht, maar voor het vinden van de juiste timmerman in Schiedam ben je bij homify ook aan het juiste internetadres. Met een paar simpele klikken van je muis krijg je een overzicht van alle timmermannen in de buurt. Je kunt daarna een selectie gaan maken waarbij stijl maar ook de prijs een belangrijke factor spelen. Uit de selectie die je dan gemaakt hebt kun je een timmerman kiezen waarmee je aan de slag wilt. Je kunt er ook voor kiezen om bij meer dan één timmerman een offerte aan te vragen.

Waar moet ik nog meer om denken bij het inhuren van een timmerman?

Het is veel gevallen belangrijk dat je van tevoren het werk van een timmerman kunt zien. Via internet kun je dit zien door portfolio’s te bekijken, maar misschien kun je dit ook doen door werk van de betreffende timmerman op te zoeken. Van het grootste belang is in ieder geval dat je een timmerman uitzoekt die precies kan doen wat jij wilt. Je hebt weinig aan een meubelmaker als je een dakconstructie wilt laten timmeren en dit geldt natuurlijk ook andersom. Als je op het punt staat om een keuze te maken voor een timmerman zorg er dan ook voor dat je diegene ontmoet hebt. Een persoonlijk gesprek is namelijk de allerbeste manier om uit te vinden of de uitgekozen timmerman ook echt de aangewezen persoon is om jouw klus uit te voeren.

Hoeveel kost het inhuren van een timmerman in Schiedam?

Timmermannen zijn over het algemeen goed opgeleide vaklieden en kosten dus geld om in te huren. Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij de prijs die je voor de diensten van een timmerman moet betalen. De afstand speelt natuurlijk een rol: hoe verder een timmerman moet reizen, hoe hoger de kosten worden. Zoek dus als het even kan een timmerman dicht bij jou in de buurt. Ervaring en specialisatie zijn ook zaken die de prijs kunnen beïnvloeden. Een timmerman met vele jaren ervaring zal misschien een wat hogere prijs vragen dan een starter. Maar vooral ook de specialisatie kan van belang zijn. Zeker als het om fijner en gedetailleerd werk gaat dan zullen de kosten op kunnen lopen. Ook maakt het verschil of de materialen inbegrepen zijn bij de klus of dat je deze apart moet bestellen. Het maakt daarbij ook nog eens verschil wat voor soort hout er gebruikt wordt: tropisch hardhout is een stuk duurder dan vuren- of grenenhout. Wel is het zo dat tropische houtsoorten veel duurzamer zijn dus in die zin investeer je daarmee juist weer in de toekomst. Een laatste factor die een rol in de kosten kan spelen is of het werk van een timmerman onderdeel is van een groter project. Als een timmerman samenwerkt met andere professionals zoals een architect dan kan het kostenplaatje er heel anders uitzien.

Hoe kan ik de kosten laag houden als ik een timmerman inhuur?

Zoals hierboven ook al aangegeven is hangen de kosten van een timmerman voor een groot gedeelte af van de omvang van een project. Als je de kosten graag laag wil houden dan kun je prijzen gaan vergelijken en kijken welke timmerman het goedkoopste voor jou aan de slag kan gaan. Met de hulp van homify kun je gemakkelijk prijzen vergelijken van alle timmermannen die er in Schiedam te vinden zijn. Verder kun je de kosten laag houden door zelf bouwmaterialen aan te leveren en eventueel zelf ook een deel van de werkzaamheden op je te nemen. Doe dit trouwens alleen als je zelf goed kunt klussen, als dit niet het geval is kun je beter wat extra geld uitgeven. Om een duidelijk overzicht van de kosten te hebben is het verstandig om voor jezelf al een budget in gedachten te hebben en daarbij ook een potje te maken voor onvoorziene uitgaven. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan. En erg belangrijk is dat je met een timmerman een duidelijk contract opstelt waarin zowel de praktische als financiële zaken goed geregeld zijn. Alleen dan weten zowel jij als de timmerman precies wat jullie rechten en plichten zijn.

Welke andere professionals heb ik nodig voor mijn (ver)bouwproject?

Een bouwproject, een verbouwing of een herinrichting is vaak een heel proces waarbij meer komt kijken dan een timmerman of een andere professional alleen. Het aantal specialisten en professionals op het gebied van bouwen is erg groot en divers. Sommige aannemersbedrijven hebben vele soorten professionals in dienst terwijl andere bouwvakkers als eenmanszaak of freelancer werken. Dit geldt ook voor de 'voorbereidende’ professionals zoals architecten, interieurarchitecten en keukenontwerpers. Om je van deze laatste belangrijke sleutelfiguren ook een beeld te geven worden ze hieronder kort besproken.

Architecten:

Als je een kaal stuk grond hebt gekocht waarop jouw droomhuis moet verrijzen dan zal je in heel wat gevallen een professionele architect in moeten schakelen om een huis voor je te gaan ontwerpen. Architecten zijn zowel bouwkundig als creatief zeer goed onderlegd en weten precies waar ze allemaal aan moeten denken als ze een huis of een ander gebouw ontwerpen. Net zoals bij timmermannen is het aanbod van architecten erg groot. Vooral de stijl en expertise van een architect is voor jou van belang. Wil je meer weten over architecten? Bij homify kun je ook alles vinden op het gebied van architecten.

Interieurarchitecten:

Architecten ontwerpen veelal complete huizen of andere gebouwen, interieurarchitecten houden zich meer met de binnenkant van een huis bezig. Gelukkig weet een interieurarchitect ook genoeg van bouwkunde af om op een veilige wijze binnenshuis aan de slag te gaan. Een interieurarchitect weet alles af van onder andere de invloed van licht en geluid in je huis. Heb jij al een timmerman op het oog die voor jou een klus kan uitvoeren maar denk je dat er nog wel iets meer begeleiding voor het project nodig is? Ga dan zeker op zoek naar een interieurarchitect die een prachtig plan voor de interne verbouwing van je huis kan maken. Deze interieurarchitect vind je ook simpel en eenvoudig met de hulp van homify.

Keukenplanners:

Sommige timmermannen kunnen prachtige handgemaakte keukens voor jou in elkaar zetten. Maar naast kasten timmeren komt er nog veel meer kijken bij het ontwerpen en inrichten van een keuken. Je zult een gasfornuis nodig hebben, een afzuigkap, een gootsteen met kraan en waarschijnlijk een vaatwasser. Maar misschien heb jij nog wel veel meer wensen op keukengebied. Om jou en de timmerman er in dit geval niet helemaal alleen voor te laten staan is het in het geval van keukens zeker aan te bevelen om een professionele keukenplanner in te schakelen. Keukenplanners weten goed met het de complexe structuur van een keuken om te gaan en zorgen er voor dat jouw droomkeuken er precies zo komt uit te zien als jij wilt. En daarnaast zal die ook veilig en efficiënt kunnen worden gebruikt. Kriebelt het om met je keuken aan de slag te gaan? Kijk dan ook op het gebied van keukenplanners even verder op homify!

Aan het timmeren!

Of jijzelf of een timmerman nou aan het timmeren gaat, zorg ervoor dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Ga jezelf aan het timmeren? Denk dan zeker om goed gereedschap en vooral ook om de veiligheid. Lees verder alle informatie hierboven nog eens rustig door als je er niet helemaal uitkomt. Of bel gewoon met een timmerman, een architect of een andere professional als je nog vragen hebt. Doe in ieder geval iets in jouw eigen stijl en kies als het even kan voor een duurzaam en energiezuinig ontwerp. Je hebt hier zelf op het gebied van wonen veel plezier van, maar ook de waarde van je huis zal hierdoor gaan stijgen. Dat laatste komt natuurlijk erg goed van pas als jij je huis wilt gaan verkopen in de toekomst. Wat je ook gaat doen in je huis, heel veel succes! En homify is er online voor jou, 24 uur per dag en zeven dagen in de week. Sla de spijker letterlijk en figuurlijk op z’n kop met de juiste timmerman.