Vind de beste Tegels, steen & werkbladen | homify

496 Tegels, steen & werkbladen

Steen zien wij misschien niet gauw als een natuurlijk materiaal, aangezien het compleet andere eigenschappen heeft dan bijvoorbeeld aarde, water, plantenleven etc. Steen is dan ook een 'dood' materiaal. Desondanks, of misschien juist dankzij dit feit, is dit veelvoorkomende materiaal een van de meest robuuste natuurlijk materialen dat ook nog door mensen goed te bewerken en te gebruiken is. Net als met houtsoorten, is er een grote verscheidenheid aan steensoorten die ieder hun eigen unieke eigenschappen hebben. Net als dat er hard hout en zacht hout in de natuur voorkomt is er ook harde steen en zachte steen. Vergelijk bijvoorbeeld marmer eens met speksteen: het eerste is een veel hardere steensoort dan het laatste dat bijvoorbeeld heel populair is voor sculpturen.

Het is dan ook geen wonder dat we niet alleen buiten huis, of voor het huis zelf, maar ook binnenshuis veel steen kunnen vinden. Met zoveel variatie zijn er ook veel mogelijkheden. De meest gebruikelijke zijn stenen vloeren (in de vorm van plavuizen), muren (als constructie of decoratie) en werkbladen (voornamelijk aanrechtbladen). Dit extreem robuuste en bestendige materiaal kan zowel buiten als binnen zonder problemen voor allerlei zaken dienen, aangezien beschadigingen een zeldzaamheid of zelfs onmogelijkheid zijn. Vooral bij veel en ruw gebruik, zoals vooral voor de vloer en het aanrecht geldt, is steen een perfecte, duurzame oplossing. Maar steen is niet alleen maar functioneel en praktisch: er bestaan vele mooie natuurlijke en bewerkte steensoorten die een inrichting compleet kunnen doen opleven, opwarmen en in stijl kunnen brengen. Kleur, textuur, marmering, dikte en bewerking zijn een aantal van de eigenschappen waaruit gekozen kan worden voor jouw inrichting en decor.

Om een beetje wijs te kunnen worden uit al deze mogelijkheden en om de rijke designs van steen of keramiek te ontdekken kun je hier bij de homify professionals inspiratie opdoen, advies vragen of simpelweg naar de prachtige foto's en producten kijken. Contacteer deze experts gerust met vragen, opmerkingen of problemen op het gebied van tegels, steen en werkbladen en zij helpen je verder met het realiseren van je woondromen!

Toon gerelateerde afbeeldingen