Vind de beste Tegelleggers | homify

166 Tegelleggers

Locatie

Tegelleggers

Voor de een is een heerlijke badkamer is zo’n plek waar je helemaal tot jezelf kunt komen, terwijl de ander dat juist weer heeft door in de keuken lekker culinair aan de slag te gaan. Onder welke categorie zou jij jezelf scharen? Wel is het van belang dat bijvoorbeeld de badkamer of keuken ook helemaal naar jouw wens zijn ingericht. Denk er dan ook zeker eens over na wat tegelleggers in zo’n geval voor je kunnen doen. Wij laten je daar graag wat meer over weten! En daarbij houden we het zeker niet beperkt tot alleen maar die twee ruimtes die we net hebben genoemd.

Wat kunnen tegelleggers allemaal doen?

Tegelleggers kunnen zoals hierboven al aangegeven voor jou in de badkamer of in de keuken aan de slag gaan, maar dat is zeker niet het enige. Denk ook aan de wc en andere sanitaire ruimtes! In die gevallen denk je misschien al snel aan de tegels die op de wanden worden geplaatst, maar tegels op de vloer zijn eigenlijk in elke ruimte in je huis toe te passen. Van natuursteen tot keramiek en alles wat daartussen te vinden is. Denk bijvoorbeeld ook aan fraaie terrazzovloeren. Nieuwe vloeren of wanden kunnen met tegels worden bezet, maar misschien heb je wel met kapotte tegels te kampen en wil je de oorspronkelijke muur of vloer graag behouden. Ook in zo’n geval kan een tegellegger prima voor jou aan de slag gaan!

Wat zijn de kosten van tegelleggers?

Als je ervaring hebt met het inhuren van professionals die in en rond je huis voor je aan de slag gaan, dan weet je als geen ander dat je daar geld voor opzij moet gaan zetten. Uiteraard is dat ook bij tegelleggers het geval. Maar aan welke kosten moet je zoal denken? Deze experts kunnen een prijs per uur rekenen, een prijs voor het gehele project of berekenen de prijs per vierkante meter. In dat laatste geval liggen de prijzen gemiddeld zo tussen de € 40,- en € 65,-. Doorgaans zijn daar dan de kosten van de tegels zelf nog niet bij inbegrepen. Die kunnen ook nogal variëren afhankelijk van het type tegel dat je kiest. Natuursteen is nou eenmaal vaak wat duurder dan een wat simpeler keramieken tegel. Zoek dus even goed uit hoe duur de tegels zijn die je voor ogen hebt! En naast de materiaalkosten heb je ook vaak met voorrijkosten te maken. Die kosten zijn uiteraard wel weer erg binnen de perken te houden als je kiest voor een professional dicht in de buurt. En voor de rest zou het ook zo maar kunnen zijn dat jij en je eventuele partner nog meer klussen in gedachten hebben die eigenlijk uitgevoerd zouden moeten worden, en waarbij je bijvoorbeeld een loodgieter nodig hebt. Het is dan ook zeker verstandig om te kijken wat je te besteden hebt en vooral ook waaraan je dat geld wilt gaan besteden. Maak dus maar een eerste begroting! Vooral bij renovatiewerkzaamheden (en eigenlijk in alle gevallen) adviseren we daarbij ook steevast om een potje met geld voor onverwachte uitgaven achter de hand te houden. Je weet immers nooit wat voor tegenslagen er op het pad van bouw, verbouw en inrichting allemaal kunnen komen kijken.

Tegels, tegelleggers, ideeën en inspiratie

Op het gebied van tegelleggers en tegels is het ook wel handig om wat leuke ideeën en inspiratie te hebben. Ter rade gaan bij de expert zelf is een optie, maar er zijn ook zeer zeker andere opties te bedenken. Een bezoekje aan een meubelboulevard of een showroom bijvoorbeeld. Maar heb je eigenlijk helemaal geen zin om van de bank af te komen? Blijf dan vooral lekker zitten! Je kunt bij homify namelijk alles vinden wat je nodig hebt. Met een zeer groot archief vol met foto’s (niet minder dan 2,5 miljoen!) kun je ook op het gebied van tegels, sanitair en alles daaromheen ontzettend veel vinden. Neem er de tijd voor om al dat leuks lekker in je op te nemen en vergeet ook zeker niet om een aantal van die leuke artikelen te lezen die je bij ons kunt vinden. Kom je een afbeelding tegen die precies laat zien wat jij in je hoofd hebt? Sla die dan heel eenvoudig op in je eigen Ideabook! Om dat te kunnen doen hoef jij je alleen maar even helemaal gratis aan te melden bij homify.

Op zoek naar tegelleggers!

Als je bij homify een kijkje neemt, dan kijk je op een platform dat ideeën en inspiratie geeft, maar dat tegelijkertijd ook dient als intermediair tussen jou en de bij ons aangesloten professionals. Als je dan op zoek wilt gaan naar tegelleggers kan dat heel gemakkelijk. Je hoeft slechts je postcode of woonplaats in te vullen en in een oogopslag krijg je die professionals in beeld. Neem er maar rustig de tijd voor om de verschillende profielen te bekijken en neem als dat mogelijk is natuurlijk ook even een kijkje op de website van de betreffende professional zelf.

Jouw keuze maken voor een tegellegger

De uiteindelijke keuze voor een tegellegger moet je natuurlijk zelf maken. Maar dat doe je niet nadat je eerst verschillende offertes hebt aangevraagd. Vergelijk deze goed met elkaar en maak uiteindelijk de keuze voor de expert die naar jouw mening de beste verhouding van prijs en kwaliteit biedt. Daarna kan het werk worden uitgevoerd en kun je (weer) heel lang van je tegels gaan genieten! Wil je daarbij nog wat extra inspiratie van onze kant? Lees dan ook dit artikel even! 

Toon gerelateerde afbeeldingen