1 Schilders in Arnhem

Locatie

Wat voor soorten schilders zijn er?

Voor elk soort interieur is er wel een schilder te vinden die daar mee aan de slag kan gaan. Of je nou van warme kleuren houdt, of juist van een minimalistische of een moderne uitstraling, met de juiste schilder krijg je precies die kleuren naar jouw keuze professioneel in huis aangebracht. Doorgaans hebben schilders een heel scala aan technieken in huis om ook bijzondere effecten in het schilderwerk van je huis te verwerken. Daarnaast zijn er ook schilders in de zin van kunstenaars die voor jou een prachtige muurschildering kunnen maken. Naast schilders voor je interieur zijn er ook schilders die zich voornamelijk met de buitenkant van huizen bezighouden. Zeker met het Nederlandse klimaat is het geen overbodige luxe dat de buitenkant van je huis goed beschermt is tegen de weersinvloeden. Met een goede schilder heb je een verflaag waarmee je huis weer een aantal jaren mee kan. 

Hoe vind ik de juiste schilder voor mijn project in Arnhem?

Het vinden van de juiste schilder is heel eenvoudig met de hulp van homify. De overzichten van homify bieden je snel en eenvoudig een overzicht van schilders overal in Nederland en in vele andere landen. Wat goed van pas komt is dat je bij je zoektocht allerlei specialisten tegenkomt: variërend van experts op het gebied van bijvoorbeeld renaissanceschilderkunst tot schilders die werken met speciale soorten lak. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is met verf wel mogelijk! Veel mensen gaan zelf binnenshuis met een kwast in de weer, maar als je wat meer bijzondere wensen hebt op schildergebied dan kan een schilder heel goed van pas komen. Je vindt eenvoudig met homify de juiste schilder bij jou in Arnhem of in de buurt.

Waar moet ik allemaal om denken bij het inhuren van een schilder?

Zoals met vrijwel alle professionals in de sector van bouw en interieur hebben veel schilders hun specifieke specialisatie. Voor jou is dus in eerste instantie van groot belang dat je een duidelijk beeld hebt van het verfwerk wat je wilt hebben of wat onderdeel is van een groter bouw- of verbouwproject. Als je samenwerkt met een architect kun je hem uiteraard ook om advies vragen. Heb je voor jezelf duidelijk wat voor specialist je nodig hebt? Je kunt dan op homify de portfolio’s van heel veel verschillende schilders bekijken. Houd hierbij steeds goed rekening met de specialisatie: je hebt niks aan een schilder voor de buitenkant van een huis als jij juist jouw woonkamer in je oude huis in Arnhem in een traditionele stijl wilt laten schilderen. Aangezien je waarschijnlijk vele jaren wilt kunnen genieten van het schilderwerk is het van belang dat je zorgvuldig een schilder uitkiest. Neem eventueel vrijblijvend contact op met meerdere schilders door ze te bellen of te mailen. Ook kun je natuurlijk een afspraak maken om aan te geven wat jij precies voor ogen hebt op het gebied van schilderwerkzaamheden. Een goede schilder denkt gelijk met jou mee. Heb je de indruk dat dit niet het geval is? Zoek dan gerust verder!

Hoeveel kost een schilder in Arnhem?

Zoals voor vele professionals geldt in de sector van bouw en interieur kost het inhuren van een goede schilder geld. Bedenk daarbij wel dat een mooi geschilderd huis of interieur een hele goede investering is. Voor de buitenkant van je huis is goed schilderwerk een duurzaam behoud van je woning en de binnenkant stijgt met goed schilderwerk aanzienlijk in waarde. Een goedkope schilder of klussenbedrijf kan op de langere termijn nadelig uitpakken. Wees dus zeker niet bang om op dit gebied wat extra geld uit te geven. Aan de andere kant ligt het er natuurlijk wel aan wat voor soort klus je wilt laten uitvoeren. Als alleen maar je muren gewit moeten worden dan kun je zelf aan de slag gaan of een goedkope schilder inhuren, een gespecialiseerde artiest voor het witten van een muur is uiteraard niet nodig. Maar in vele andere gevallen geldt dat investeren in een goede schilder investeren in je huis betekent. 

Hoe kan ik de kosten laag houden als ik een schilder inhuur?

Zoals gezegd is in de meeste gevallen het verstandig om te investeren in een schilder. Maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je extra veel geld uit gaat geven aan het inhuren van een schildersbedrijf. Hele simpele klussen kun je zelf uit gaan voeren of je schakelt hiervoor een klein klussenbedrijf in. Daarnaast kun je met homify simpel prijzen gaan vergelijken. Ook de tijd van het jaar waarin je een schilder in Arnhem inschakelt wil nog wel verschil maken. ‘Allround’ schilders hebben het in de zomer vaak erg druk met het werk aan de exterieurs van een huis. In de winter kunnen ze daarom wel wat extra werk gebruiken en daarom juist in die periode een wat scherpere prijs aanbieden. Voor jouzelf is van belang dat je van tevoren precies weet wat voor klus je uit wilt laten voeren en wat het budget is dat je hiervoor ter beschikking stelt. Maak dus een ruwe begroting en vergeet daarbij niet een marge aan te houden voor onverwachte kosten of meerwerk. Als het schilderwerk maar een (klein) onderdeel is van een veel groter project kun je daarvoor ook overleggen met je architect of interieurarchitect. Als je gaat onderhandelen met een schilder zorg er dan voor dat je een contract op gaat stellen zodat je precies weet hoeveel iets gaat kosten en in welke termijn het werk opgeleverd gaat worden. Materiaalkeuze is verder van invloed op de kosten van een schilderproject. Dure verf betekent ook een veel hogere prijs van de werkzaamheden en dit is lang niet in alle gevallen nodig. Bedenk dus voor jezelf heel goed wat je wilt en wat je wilt uitgeven. 

Welke andere professionals heb ik nodig voor mijn project?

Het is uiteraard geheel afhankelijk van het soort project dat je uit wilt gaan voeren, maar in veel gevallen zal schilderwerk slechts een onderdeel zijn van een grotere verbouwing, herinrichting of misschien zelfs wel een nieuwbouwproject! Het zou dus heel goed kunnen zijn dat je ook andere professionals uit de sector van bouw en interieur moet inschakelen. Om je ook hiermee een beetje op weg te helpen worden enkele van deze professionals hieronder besproken. 

Architecten

Architecten zijn hoogopgeleide professionals die een compleet huis of een ander gebouw ontwerpen. Een architect combineert hierbij zowel zijn bouwkundige als zijn creatieve talenten. Ben jij de gelukkige eigenaar van een stuk grond waarop jij je droomhuis wilt gaan bouwen? Je kunt dan (eventueel met de hulp van homify!) op zoek gaan naar een architect die voor jou aan de slag gaat om een prachtige woning te ontwerpen. Vooral waar het de buitenkant van een huis betreft heeft een architect vaak hele goede ideeën voor het aanbrengen van verf en kleuren. Sommige aannemersbedrijven kunnen die kleuren bij het bouwen aanbrengen maar in heel wat gevallen zal daarvoor een specialistische schilder worden ingehuurd. Maar ook bij de uitbreiding van een bestaande woning kan een architect een plan maken om die woning helemaal naar jouw wensen uit te breiden. Meestal werken architecten met geavanceerde 3D-computerprogramma’s om jou een indruk te kunnen geven hoe een huis er uit zal gaan zien. Ga je met een grootschalig bouw- of verbouwproject aan de slag? Zoek dan eerst daarover meer informatie op voor je op zoek gaat naar de schilders die daarin een rol gaan spelen. 

Interieurarchitecten

Een interieurarchitect is de specialist die je nodig hebt als het aankomt op een interne verbouwing van je huis. Heel vaak is het schilderwerk daarvan een onderdeel dus het is van belang om een en ander van een interieurarchitect te weten. Interieurarchitecten zijn net zoals een architect goed onderlegd op het gebied van bouwkunde, maar kijken ook heel erg naar de creatieve kant van het interieur in een woning. Lichtinval en akoestiek zijn twee zaken die daarin een hele belangrijke rol spelen. Vooral waar het op lichtinval aankomt zal er veel aandacht worden besteed aan de kleurkeuze. En dat is natuurlijk het punt waar ook schilderwerk om de hoek komt kijken. Schilders werken heel vaak ideeën en plannen van een interieurarchitect uit, dus in veel situaties zullen deze twee professionals dan ook samenwerken om een goed eindresultaat te krijgen. Ook interieurarchitecten werken dikwijls met 3D-programma’s om te laten zien hoe een interieur er uit moet komen te zien. Op het gebied van interieurarchitecten kun je ook alles vinden op de website van homify. 

Aannemers/bouwondernemingen

Aannemers of bouwondernemingen bouwen of verbouwen huizen. Sommige grote bedrijven voeren hierbij ook het schilderwerk uit, maar in heel wat gevallen huurt een aannemer een schilder of schildersbedrijf in als onderaannemer. Ook een samenwerking tussen deze professionals kan dus belangrijk zijn voor het uitvoeren van je project. 

Tegelleggers

In de meeste badkamers en keukens zal naast schilderwerk (met natuurlijk speciale verf die geschikt is voor vochtige ruimtes!) ook werk moeten worden gedaan om tegels aan te brengen. Je kunt hierbij denken aan zowel muur- als vloertegels. Specialistische tegelleggers zijn de professionals die je hiervoor nodig hebt. Een goede afstemming tussen het schilderwerk en de juiste tegels is dus erg belangrijk. Zorg er daarom ook voor dat er een goede communicatie is tussen een schilder en een tegellegger als je met je keuken of badkamer aan de slag gaat. 

Meer weten?

Je bent nu vast al behoorlijk bijgespijkerd op het gebied van schilders en alles wat daarbij komt kijken. Maar misschien heb je toch wat meer informatie nodig, zeker ook waar het andere professionals of projecten betreft. Als je die informatie snel en eenvoudig vanuit huis op je computer of tablet wilt bekijken dan moet je zeker even verder kijken op homify voor inspiratie, ideeën en praktische informatie over alles op het gebied van huizen en interieurs.