17 Meubels & accessoires in Zoetermeer

Locatie

Meubels & accessoires

Meubelzaken in Zoetermeer

Een huis zonder meubels is als een bos zonder bomen. Als er geen meubels in een huis staan, dan is het nog geen thuis. Meubels zijn natuurlijk in eerste instantie bedoeld als gebruiksvoorwerpen, maar minstens zo belangrijk is de uitstraling van een meubel. Het zegt iets over je smaak en over je persoonlijkheid. Meubels heb je voor je eigen gemak en comfort, maar ook voor je gasten. En als je een groot gezin hebt dan heeft iedereen wel z’n eigen favoriete meubel.

Je komt vast wel eens in een meubelzaak. Maar wat heeft een meubelzaak eigenlijk allemaal te bieden en hoe kun je verstandig meubels kopen? We hebben aantal punten voor je opgesomd.

*Het aanbod van meubelzaken is zo groot dat er voor elk budget een te vinden is. Maar ook duurdere meubelzaken kunnen soms in de aanbieding relatief voordelige meubels verkopen.

*Grote meubelzaken hebben hun koopwaar over verschillende ruimtes verspreid. Je kunt dus gaan kijken bij het soort meubelafdeling van de meubels waar jij naar op zoek bent.

*De materialen waarvan meubels worden gemaakt zijn zeer divers. Hout, bamboe, metaal, glas, kunststof en ga zo maar door. Uiteraard worden deze meubels in heel divers scala aangeboden en vaak ook in verschillende prijsklassen: voor iedereen is er wel iets te vinden.

*Voor woonkamers bieden meubelzaken in ieder geval banken, stoelen, boekenkasten, salontafels, televisiemeubels en tapijten. Onmisbaar bij de slaapkamerafdeling zijn vanzelfsprekend bedden, nachtkastjes, kledingkasten en spiegels. Voor je eetkamer en keuken vind je uiteraard alles en dat geld ook voor je badkamer, je studeerkamer en vele andere ruimtes.

*Bij de slaapkamer- en badkamerafdeling vindt je vaak ook matrassen en alle andere nodige accessoires zoals handdoeken.

*Ook keukenafdelingen bieden over het algemeen een keur aan accessoires.

*Voor alle andere accessoires ben je bij de betere meubelzaak ook aan het goede adres.

*Tot slot is er natuurlijk vaak een afdeling waar alle verlichting te vinden is die je nodig hebt.

Hoe vind ik de meubelzaak die precies biedt wat ik zoek?

Voor je op zoek gaat naar meubels moet je uiteraard zelf eerst een goed beeld hebben van wat je precies wilt. Ga je verhuizen en wil je een compleet nieuw interieur? Of is het interieur in je huidige huis nodig aan vervanging toe? Het kan ook heel goed zijn dat alleen de bank versleten is, maar dat je gelijk ook de rest van de woonkamer lekker op wilt frissen. Er zijn wat dat betreft talloze scenario’s te bedenken. Als je eenmaal weet wat je van plan bent aan te gaan schaffen dan kan de werkelijke zoektocht beginnen!

Via het internet is er veel te vinden en ook homify kan je een overzicht bieden van meubelzaken. Maar houd bijvoorbeeld je brievenbus goed in de gaten voor folders. Online zijn er heel veel meubelzaken te vinden die hun aanbod ook op de website hebben staan. Toch kun je het beste er op uitgaan om de allerbeste indruk te krijgen. Ga naar een meubelboulevard bij jou in de buurt en ga je eerst rustig oriënteren. Zeker bij de aanschaf van grotere meubels gaat het vaak om een behoorlijke investering, dus je hoeft zeker niet over één nacht ijs te gaan waar het een aankoop betreft. En ga ook zeker in kleinere zaakjes in de Nederlandse binnensteden een kijkje nemen. En als je van alles wat wilt zien, dan is er uiteraard altijd nog de bekende Zweedse meubelgigant!

Hoe herken ik een goede meubelzaak?

Op het gebied van meubels zijn er allerlei zaken te vinden. Van groot tot klein en van toegespitst op iets heel specifieks tot een uitgebreid assortiment. Maar hoe onderscheid je nou de betere van de slechtere zaken? Een aantal tips kunnen je daar bij helpen!

*Kijk in een winkel goed naar de kwaliteit van de meubels en accessoires. Denk je dat je er niet genoeg verstand van hebt? Vraag dan iemand mee die er meer kijk op heeft dan jij.

*Zijn de verschillende artikelen gerangschikt per ruimte in verschillende afdelingen? Dit is vooral handig voor je eigen overzicht en stelt je het beste in staat verschillende producten met elkaar te vergelijken.

*Is het personeel behulpzaam en klantvriendelijk? Kijk of je goed contact met het personeel kunt krijgen en stel vragen aan de medewerkers. Krijg je professionele en behulpzame antwoorden? In een goede meubelzaak moet dat het geval zijn! En als medewerkers iets niet weten dan moeten ze bij hun leidinggevende informeren en natuurlijk niet alleen maar hun schouders ophalen.

*Informeer ook hoe (grotere) meubels verpakt worden. Is er een transportservice en moet je daar ook extra voor betalen? En als dat het geval is, is het dan ook mogelijk je artikelen te laten bezorgen op het moment dat jou dat het beste uitkomt?

*Een garantieregeling kan bij duurdere en grotere meubels goed van pas komen. Biedt de betreffende winkel die garantie? Verder kun je kijken of een winkel bepaalde prijzen heeft gewonnen, certificaten bezit of aangesloten is bij een vakvereniging of winkelketen. Het kan allemaal meehelpen aan een goede (of slechte) beeldvorming van een winkel.

*Tot slot moet je beoordelen of er sprake is in een winkel van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Biedt de winkel een goede prijs of betaal je eigenlijk veel te veel? Zoals al eerder gezegd: ga niet over één nacht ijs. Bezoek meerdere meubelwinkels voor een goede beeldvorming en maak na een vergelijking pas een besluit voor de aankoop van je meubels.

Waar moet ik verder om denken bij het aanschaffen van meubels en accessoires?

Nadat je een goede winkel hebt gevonden, moet je natuurlijk nog besluiten wat je precies aan gaat schaffen. Bij grotere meubels gaat het vaak om een behoorlijk bedrag en zijn er meerdere punten waar je op moet letten voor je iets aanschaft. Ook daarmee helpen we je graag op weg door een aantal punten voor je op een rijtje te zetten.

*Houd de ruimte waarvoor je meubels koopt goed in gedachten: hoe groot is de ruimte en hoe is de stijl die je daar gebruikt hebt? Vooral het eerste is van belang voor de afmetingen van de meubels die je koopt, zeker in kleine ruimtes moet je niet te kolossale meubels kopen.

*Wat is het doel waarvoor je de meubels koopt en hoe vaak gaan de meubels gebruikt worden? Als je een groot gezin hebt dan koop je uiteraard een grote eettafel en dit geldt net zo als je vaak vrienden uitnodigt om te komen eten. Soms kan het handig zijn om multifunctionele meubels te kopen. Als je een nieuw bankstel koopt en je hebt in je huis geen logeerkamer dan kun je ook overwegen een slaapbank aan te schaffen, handig voor gasten om te blijven slapen!

*Denk ook vooral goed om de kwaliteit van de meubels die je aanschaft. Het maakt daarbij niet uit van welk materiaal het betreffende meubelstuk gemaakt is: er moeten geen krassen, deuken of andere beschadigingen zijn. Dit geldt ook voor kasten: werken alle laadjes en deuren goed? En is het meubelstuk voorzien van roestvrijstalen schroeven en dergelijke? Zeker in de ‘natte’ ruimtes, zoals de keuken en badkamer, is het belangrijk dat er met roestvrijstaal gewerkt is.

*Bij zitmeubels, zoals stoelen en banken, moet je ook heel goed op de stoffering letten. Is het een slijtvaste stof en is die gemakkelijk te reinigen? Vraag deze zaken ook zeker aan winkelmedewerkers! Stem de stof ook af op het gebruik: een kwetsbare witte stof op je bank is voor een gezin met (kleine) kinderen over het algemeen niet aan te bevelen.

*Bij kleden, tapijten, handdoeken en dergelijke moet je kijken of er geen weeffoutjes aanwezig zijn. Rafels en andere oneffenheden zijn natuurlijk ook onacceptabel. Kijk ook altijd goed naar de wasvoorschriften van dergelijke producten.

*Kies vooral iets dat je aanspreekt en dat goed bij de stijl van je interieur past. En we kunnen het niet genoeg benadrukken dat je niet direct een keuze hoeft te maken, denk goed na over je investering!

*Als je een baby of kleine kinderen heb denk er dan om dat er aan meubels geen scherpe randen of punten zitten. Mocht dit wel zo zijn en je wilt het meubelstuk heel graag aanschaffen zorg er dan voor dat de gevaarlijke punten goed bedekt worden. Je kent de plastic beschermers van hoeken van tafels vast wel, op die manier heb je toch iets wat je wilt en is het ook veilig voor je kinderen.

Welke andere professionals en diensten heb ik nodig voor mijn huis in Zoetermeer?

Als je nieuwe meubels gaat aanschaffen dan zijn er vaak ook andere zaken in je huis waar je misschien wel mee bezig bent of mee bezig wilt gaan. Ook daarbij helpt homify je graag op weg. We bieden je overzichten van allerlei professionals voor alles in en rond je huis. Een paar daarvan hebben we hier al even kort voor je toegelicht.

Interieurontwerpers in Zoetermeer

Ben jij je al een tijdje aan het oriënteren op nieuwe meubels en accessoires maar denk je dat je er moeite mee hebt om je huis daarmee goed in te kunnen richten? Voor een ervaren interieurontwerper is het geen probleem om een plan voor je op te stellen. Jouw woonwensen komen op die manier helemaal uit en je hebt een interieur wat weer jarenlang mee kan gaan!

Lichtdesigners in Zoetermeer

Als je de verlichting in je huis letterlijk onder de loep wilt laten nemen dan moet je zeker een lichtdesigner inschakelen. Deze professional maakt een mooi uitgebalanceerd lichtplan voor je huis waardoor je onder elke omstandigheid een prachtige verlichte ruimte hebt.

Schilders in Zoetermeer

Ben je toe aan nieuwe meubels en zijn de muren in je kamer ook toe aan een nieuwe kleur? Als je zelf geen zin hebt om te gaan verven, dan huur je gewoon een professionele schilder in!