Vind de juiste Landschapsarchitecten in Enschede

0 Landschapsarchitecten in Enschede

Je zoekterm leverde geen resultaten op. Wees de eerste en upload afbeeldingen in deze categorie!

Landschapsarchitecten in Enschede

Enschede is de grootste stad van Twente. De voormalige textielstad met bekende namen als van Heek, Lonneker, Jannink en Blijdenstein. Ook de bandenfabriek Vredestein had zijn oorsprong in Enschede. Enschede was in de Tweede Wereldoorlog vaak een doelwit voor bombardementen. Dit vanwege de strategische ligging vlakbij de grens en Vliegveld Twente. In totaal is Enschede zo'n 61 keer gebombardeerd. Hierdoor zijn veel oude gebouwen en soms bijna hele wijken verloren gegaan. 

Ook tijdens de wederopbouw en door het verdwijnen van de textielindustrie zijn veel gebouwen gesloopt. Nu is het een bloeiende stad met leuke winkelstraten en gezellige terrassen. Het zal niemand verbazen dat hier de bekende Hogere textielschool gevestigd is. Cultureel is er een behoorlijk aanbod en het Rijksmuseum Twente is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Enschede is uitgeroepen tot  de groenste stad van Nederland met 9 parken verspreid over de stad.

En nu we het toch over parken en tuinen hebben. In Enschede vind je ook een groot aantal landschapsarchitecten. Ben je van plan om je tuin te laten veranderen? Dan is het raadzaam om een tuinarchitect in te schakelen voor het maken van een tuinontwerp. Er zijn diverse tuinarchitecten die zowel op de zakelijke als op de particuliere markt actief zijn. Voor kantoren en dergelijke kun je denken aan een dakterras of een mooie binnentuin.

Wat biedt een landschapsarchitect in Enschede?

Een landschapsarchitect houdt zich bezig met het inrichten van tuinen, parken en andere groenvoorzieningen die passen in het ontwerp dat een architect gemaakt heeft. Tuin-of landschapsarchitect is een beschermd beroep. Je moet er een universitaire- of een HBO opleiding voor volgen. Daarna volgt inschrijving in het Architectenregister.

Heb je eenmaal de keuze gemaakt voor het laten ontwerpen van je tuin, dan helpt de tuinarchitect je met het maken van de juiste keuzes. Dat betekent dat hij meedenkt over de beplanting, de bestrating, eventuele verlichting, het bouwen van een tuinhuis, een vijver of sauna. Hi zorgt voor een goed ontwerp en houdt hierbij het afgesproken budget strak in de gaten.

De tuinarchitect kijkt daarbij naar meer zaken dan alleen maar de tuin. Hij zorgt ervoor dat de tuin een logische aansluiting bij de stijl van inrichting krijgt en kijkt naar de samenhang met de omgeving. Hij zoekt ook de aansluiting bij het interieur; oftewel de verbinding tussen binnen en buiten en kijkt naar de architectuur van de woning. Woon je bijvoorbeeld in een duinlandschap dan is het logisch dat de kenmerkende beplanting ook in je tuin terug is te zien.

 

Bij een nieuwbouwproject is het eigenlijk jammer dat een tuinarchitect niet al bij het begin betrokken is. Hij kan samen met de bouw-architect een samenhangend geheel ontwerpen waarbij alle aspecten van binnen en buiten goed op elkaar worden afgestemd. Dan wordt je huis echt een droomhuis.

Waardestijging van je huis door een gebruik te maken van landschapsarchitect uit Enschede aangelegde tuin

Als een potentiële koper een huis gaat bekijken dan zorgen het geheel van huis en tuin voor een bezichtiging. Een slecht onderhouden totaal valt dan direct af. Een mooie tuin geeft de koper direct een prettig gevoel. Maar dit geldt niet voor elke koper, sommigen zijn al tevreden met een simpele betegelde tuin zonder al teveel onderhoud.

Veel mensen denken er niet over na, maar een tuin heeft wel degelijk invloed op de waarde van je huis. De tuin maakt onderdeel uit van je plezier en ontspanning. Dat moet niet onderschat worden. Hieronder volgt nog een aantal tips, waar kopers op letten bij het bekijken van je tuin:

•        Privacy: dus geen inkijk van de buren door middel van goede schuttingen

•        Een groot terras met goede ligging op de zon

•        Voldoende schaduw op warmere dagen

•        Een onderhoudsarme tuin

•        Ruime plek voor de lounge set

•        Een schuur voor de fietsen en tuinspullen die bereikbaar is via een achteringang

•        Afvalcontainers uit het zicht

•        Een ontwerp dat bij veel mensen in de smaak valt

Van de investering in je tuin kun je tot ongeveer 50% terugverdienen door de waardestijging. Dat kun je niet voorspellen, maar in ieder geval zorgt het ervoor dat een bezichtiging snel gepland wordt. Als je zekerheid wilt, laat dan een taxatie maken op basis van de plannen. De kosten hiervan bedragen rond de 390 euro.

Waarom kiezen voor een landschapsarchitect uit Enschede?

Een lokale tuinarchitect biedt veel voordelen. Allereerst kent hij de streek en de plaats waar je woont en maakt een ontwerp dat past bij de omgeving. De landschapsarchitecten uit Enschede weten ook wat de natuurlijke beplanting in de omgeving is en kunnen dit toepassen in het ontwerp.

Ook kent de landschapsarchitect de weg bij de gemeentelijke instellingen. Dit biedt voordelen wanneer er voor bepaalde delen van het ontwerp een vergunning nodig is. Hij of zij kent de ambtenaren en zorgt ervoor dat deze snel verleend worden.

Verder hebben de landschapsarchitecten een netwerk van onderaannemers en zzp'ers om zich heen waar goede prijsafspraken mee te maken zijn. Dit scheelt een hoop zoekwerk, tijd en geld. Met een regionale architect werken heeft dus flink wat voordelen.

 

In onze categorie architecten op de professionals pagina vind je alle landschaps- en tuinarchitecten uit Enschede overzichtelijk op een rij. Bij elk van deze architecten staan foto's van projecten, die zij eerder gedaan hebben. Dit maakt het makkelijker om een keuze te maken.

Wat kost een tuin aanleggen bij een landschapsarchitect in Enschede?

Dit is helemaal afhankelijk van je wensen. Wil je alleen maar een ontwerp en advies en doe je de rest zelf, dan betaal je tussen de 650 en 1.000 euro. Wil je ook een beplantingsadvies, met de namen van de plantensoorten, dan komt er rond de 50% bovenop.

Wil je een tuin met alles erop en eraan, dan lopen de kosten snel op. Het is natuurlijk afhankelijk van het aantal vierkante meters dat aangelegd moet worden. Een gemiddelde tuin heeft een oppervlakte tussen de 50 en 100 m2. Afhankelijk van wat je wilt, geven we hieronder een opgave van wat de diverse onderdelen ongeveer gaan kosten:

•        Planten laten plaatsen kost tussen de 8 en 25 euro per m2

•        Gras laten aanleggen kost tussen de 4 en 9 euro per m2

•        Een vijver laten aanleggen kost tussen de 900 en 15.000 euro

•        Een houten terras plaatsen kost tussen de 50 en 150 euro per m2

•        Schuttingen plaatsen kost 40 tot 180 euro per meter

•        Verlichting plaatsen kost tussen de 50 en 80 euro per m2

•        Tuinhuis plaatsen kost tussen de 150 en 7.000 euro

•        Bestrating aanleggen kost tussen de 40 en 120 euro per m2

  

Toon gerelateerde afbeeldingen