Vind de beste Landschapsarchitecten | homify

1,297 Landschapsarchitecten

Landschapsarchitecten

Als je met je tuin aan de slag gaat, dan oriënteer jij je vast een beetje op dit terrein. En het kan dan ook vele kanten op gaan. De grootte van je tuin (of een andere buitenruimte) speelt daarin een rol, maar ook zeker de stijl en sfeer die jij voor ogen hebt. Daarnaast ligt het er ook aan wat voor soort tuin je wilt hebben: een siertuin, een moestuin of een combinatie van beiden. Ook speelt jouw budget een belangrijke rol. Teveel om eigenlijk allemaal in een paar zinnen op te sommen! Het is ook handig om op dit gebied het een en ander te weten van landschapsarchitecten. We vertellen je ook daarover graag wat meer bij homify! Ga er dus maar even lekker voor zitten.

Wat doen landschapsarchitecten?

De term landschapsarchitect heeft misschien een beetje extra uitleg nodig. Want wat kun je hier precies onder verstaan? Deze expert kan een ontwerp maken voor zeer uiteenlopende buitenruimtes. Denk daarbij uiteraard aan je tuin, maar ook aan de binnenplaats van een kantoor of appartementencomplex of openbaar groen. Een tuinarchitect doet vaak hetzelfde werk, maar beperkt zich doorgaans tot een wat kleinere schaal. Voor jou is waarschijnlijk het belangrijkste dat een landschapsarchitect een fraai ontwerp maakt om jouw buitenruimte tot een unieke plek om te toveren. Kijk dus ondertussen maar even goed rond wat er aan jouw tuin allemaal kan worden verbeterd of in het geval van nieuwbouw: hoe die er ongeveer uit moet komen te zien!

Wat zijn de kosten van landschapsarchitecten?

Zoals met alle professionals die je inhuurt om in en rond jouw huis aan de slag te gaan of om iets te ontwerpen, zijn er ook kosten verbonden aan het inhuren van landschapsarchitecten. Het is in zo'n geval natuurlijk wel handig om een beetje te weten wat voor prijskaartje daaraan hangt. Het gemiddelde uurloon van een landschapsarchitect kunnen we hoed als uitgangspunt nemen. Landelijk ligt dit zo rond de € 65,- per uur. Uiteraard is het wel zo dat je er dan nog niet bent, de tuin moet ook nog aangelegd worden. Houd dus ook rekening met de kosten voor een hovenier. En verder is ook zeker niet onbelangrijk wat je daarnaast nog verder voor taken uit wilt laten voeren. Zijn er nog meer klussen in en rond je woning die de nodige aandacht nodig hebben? Het is zeker verstandig dat jij en je eventuele partner er even goed voor gaan zitten om de klussen en zeker ook de kosten op een rijtje te zetten. Wat heb je te besteden en natuurlijk vooral de vraag: waar ga je het aan besteden! Maak maar een ruwe begroting en vul vast de nodige bedragen (globaal) in. Zeker als er renovatiewerkzaamheden op stapel staan (en eigenlijk ook in andere gevallen) raden we het altijd aan om een post op te nemen voor onverwachte uitgaven. Je weet immers nooit wat voor onaangename verrassingen er aan het licht kunnen komen.

Landschapsarchitecten, ideeën en inspiratie

Voor je een landschapsarchitect aan het werk gaat zetten, is het aan te bevelen dat jij je al een beetje gaat oriënteren op het gebied van tuinen. Uiteraard is het zo dat de expert zelf boordevol ideeën zit, maar het kan zeker geen kwaad dat jij zelf al een aanzet gaat geven. Je kunt een bezoek aan een tuincentrum of een modeltuin overwegen, maar waarom zou je niet gewoon lekker met behulp van laptop, smartphone of tablet rond blijven neuzen? Dat kan namelijk allemaal bij homify! Ons digitale archief staat boordevol met leuke foto's, in totaal niet minder dan 2,5 miljoen! Niet alleen op het gebied van huis en interieur vind je van alles en nog wat, ook heel veel afbeeldingen laten de meest fraaie tuinen zien. En dan hebben we ook nog eens heel veel informatieve en inspirerende artikelen die jou nog meer op het juiste spoor kunnen zetten. Je zou gek zijn als je daar geen gebruik van maakt! Kom je een foto tegen die precies laat zien wat jij in je hoofd hebt? Sla deze dan eenvoudig op in je eigen Ideabook! Het enige wat je dan eerst even moet doen, als je dat nog niet hebt gedaan, is je helemaal gratis aanmelden bij homify.

Op zoek naar een landschapsarchitect

De zoektocht naar een professional is er een waarbij we ook graag een handje helpen. Uiteraard geldt dat ook voor landschapsarchitecten. Zoeken naar de bij ons aangesloten experts is super eenvoudig. Je hoeft slechts je woonplaats of postcode in te vullen en krijgt de professionals direct in beeld. Neem er maar de tijd voor om die profielen even op je gemak te bekijken en vergeet ook zeker niet, indien mogelijk door te klikken naar de website van de expert zelf. Vaak vind je daar nog meer informatie waar jij je voordeel mee kunt doen.

Jouw keuze voor een van de landschapsarchitecten maken

Het is uiteraard zo dat jij zelf de keuze moet gaan maken voor een landschapsarchitect. Dit doe je vanzelfsprekend niet nadat je eerst de nodige offertes hebt aangevraagd. Je wilt immers wel een beetje kunnen gaan vergelijken! Kies voor die professional waarvan je denkt dat hij of zij de beste verhouding van prijs en kwaliteit kan bieden. En daarna kan het ontwerp gemaakt gaan worden! Wil je ondertussen toch nog eerst even verder rond blijven neuzen bij ons? Dat kan natuurlijk! Dit artikel kan je zeker verder helpen.

Toon gerelateerde afbeeldingen