Vind de beste Keukenplanners in Rotterdam

3 Keukenplanners in Rotterdam

Locatie

Keukenplanners in Rotterdam

Rotterdam – stad van Jules Deelder met de verrassende, gewaagde hoogbouw in het centrum tot aan de unieke skyline met moderne gebouwen langs de Maas. Liefhebbers van moderne architectuur vinden een veelvoud aan iconische gebouwen in deze dynamische stad. Onlangs is daar de Markthal aan toegevoegd als bruisend hart van de stad. Je vindt er diverse trendy winkels met nieuwe concepten. Een walhalla ook voor elke gastronoom met een grote versmarkt en allerlei nieuwe trendy restaurants.

 

Een bezoek aan de stad is zeker de moeite waard en bekijk dan zeker de vijf architectonische hoogtepunten: De Erasmusbrug uit 1996 die inmiddels het kenmerkende beeld van Rotterdam geworden is. Bezoek er ook zeker even De Kunsthal. Dit behoort tot de belangrijkste gebouwen ter wereld. En vergeet natuurlijk de Red Apple: de 127 meter hoge woontoren en de beroemde kubuswoningen niet.

 

Ook qua shoppen kun je er je hart ophalen. Ben je je keuken aan het herinrichten of aan het verbouwen? Dan heeft Rotterdam natuurlijk ook een zeer breed scala aan keukenplanners. Deze vinden we zowel in het centrum van de stad als op de diverse meubelboulevards.

 

Wat is een keukenplanner en waarom is dit handig?

Een keukenplanner maakt een plan voor het plaatsen van je keukenkastjes en apparatuur. Daarbij gaat het dus vooral om de praktische indeling van je keuken. Maar die perfecte indeling is natuurlijk voor iedereen weer anders. De enthousiaste hobbykok wil misschien een groot fornuis, grote koelkast, hangend pannenrek en een paar lades met specerijen. Wil je graag met je gezin veel in de keuken zijn dan is een woonkeuken vaak belangrijker.

 

De term keukenplanner wordt zowel gebruikt om een winkel aan te duiden, als ook voor een 3D design programma waarmee je je keuken kunt ontwerpen. Op internet vind je rijen met deze ontwerpprogramma's. Nadeel van deze online 3D design tools is dat ze meestal weinig rekening houden met de gebruiksfunctie van je keuken. Een zeer belangrijk element natuurlijk. Want wanneer je je keuken niet goed inricht, hebt dan heb je daar jaren last van.

 

Tips bij het plannen van je keuken in Rotterdam

Wanneer je je keuken gaat indelen en ontwerpen dan valt het lang niet altijd mee om te bedenken wat voor je is. Vaak zien we daarbij belangrijke dingen over het hoofd. Ook is het soms lastig om te bedenken wat je belangrijk vindt. Daarom hebben we tips van professionele koks voor je verzameld. Zo weet je zeker dat je overal aan denkt.

 

Het juiste gasfornuis

Er zijn allerlei soorten fornuizen met hun eigen voor- en nadelen. Ze verschillen ook in energieverbruik. In ons artikel over alle types fornuizen vind je een beschrijving plus de voor- en nadelen.

 

Functionaliteit boven design

Een belangrijke valkuil want veel mensen kiezen de keuken alleen uit op het uiterlijk. En natuurlijk is dit belangrijk, maar het allerbelangrijkst is natuurlijk de functionaliteit. Veel belangrijker is voldoende bergruimte en je apparatuur op de juiste plek. Zo zal je pas echt plezier beleven van je keuken.

 

Kingsize koelkast

De standaard koelkast blijkt vaak niet ruim genoeg voor een doorsnee gezin. Kies dus een Amerikaans model met voldoende ruimte. Vaak koken we ook niet meer met een plan dus dan is het wel zo handig wanneer er wat voorraad in je koelkast ligt. Kies dus altijd voor een voldoende ruime koelkast.

 

Gladde muurplaat

Wanneer je voor tegels met voegen kiest dan worden de voegen al snel vies. Kies dus liever voor een glad materiaal zoals metaal of vinyl dat je goed laat afwerken met kitranden.

Afvalbak uit het zicht

Vaak zien we als eerste de afvalbak in de keuken. En dat is wel praktisch maar optisch niet echt fraai.  Plaats deze dus bij voorkeur uit het zicht. Maar wel op een goed bereikbare plek zodat je er makkelijk bij kunt.

 

Twee spoelbakken

Een spoelbak is niet handig in je keuken. Vaak wil je verschillende taken tegelijk uitvoeren. En wanneer je je aardappels wil afgieten, dan is het niet handig wanneer daar sla in staat die je wilt wassen. En je kunt eventueel ook kiezen voor anderhalve spoelbak om ruimte te besparen.

 

Kraan met slang

Niets is zo onhandig als een vaste kraan. Zo kun je nooit even snel je wasbak schoonspoelen. Koop bij voorkeur een kraan van geborsteld metaal: op dit materiaal zijn de kalkvlekken veel minder zichtbaar.

 

Hygiëne

De gemiddelde keukenplanner denkt hier lang niet altijd aan maar oh zo belangrijk in je keuken. Plaats de juiste afwerking in je keuken met kitranden langs je achterwanden en aanrechtblad en plaats ook een rubberen vaste rand onder de keukenplint bij de vloer.

 

Afmeting en locatie apparatuur

Zorg er bij de planning van de locatie van je apparaten voor dat deze goed bereikbaar zijn. Botsingen bij de vaatwasser en koelkast komen namelijk vaak voor.

Zorg er dus voor dat deze voldoende ver uit elkaar geplaatst zijn.

 

De juiste werkbladhoogte

Bij een oude keuken is het werkblad vaak maar op 90 centimeter hoogte. Voor veel mensen is dit te laag. Ben je rond de 1m75? Kies dan bij voorkeur voor een werkblad op 95 cm hoogte. Ben je langer dan 1m90, dan kun je beter kiezen voor een werkblad van 1 meter of hoger.

 

 

Waarom kiezen voor een keukenplanner in Rotterdam?

Een keuken plaatsen is een belangrijk project om even goed over na te denken. Een nieuwe keuken heeft namelijk grote invloed op de waarde van je huis. Voorwaarde daarbij is wel dat deze van hoogwaardige materialen is en goed geplaatst is.

 

Gemiddeld genomen verdien je zo'n 70% van de investering van een nieuwe keuken terug. De juiste prijs-kwaliteit verhouding van je keuken is dus zeer belangrijk. Kies je voor een te dure keuken dan verdien je dit meestal minder eenvoudig terug.

 

Een keuken verbouwen is vaak ook een arbeids- en tijdsintensief project. Vaak moet je een aantal keer terug naar de keuken winkel om nog iets aan te passen of bij te kopen. In dat geval is het wel handig wanneer de keukenplanner in de buurt zit.

 

Waar vind je keukenplanners in Rotterdam?

In Rotterdam vinden we diverse  keukenplanners bij de Woonmall Alexandrium, één van de grootste meubelboulevards van Rotterdam. Vind je het niet erg om iets verder te rijden dan is er ook de Zitmaxx in Ter Aar: een meubelboulevard met een zeer groot aanbod. Ook in het centrum en langs de rand van Rotterdam zitten verschillende keukenplanners los verspreid.

 

 

Wat kost een keuken verbouwen bij een keukenplanner in Rotterdam?

Een gemiddelde keuken verbouwing kost al snel tussen de 12.500 en 17.500 euro inclusief alle materialen en plaatsing. Dit is natuurlijk een gemiddelde dus je kunt het natuurlijk zelf zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

 

Is je huidige keuken nog in goede staat? Dan kun je overwegen om alleen de keukenfolie, fineer en handgrepen te vervangen. Dan ben je voor een paar honderd euro klaar. Overweeg in dit geval ook zeker even een keukenrenovatie waarbij je alleen de kastjes en handgrepen vervangt. De kosten hiervoor liggen  tussen de 1.000 en 1.500 euro. Dat is een heel wat lager bedrag dan een nieuwe keuken!

 

Koop je een tweedehands keuken of een nieuwe en wil je deze laten plaatsen dan moet je rekenen op 560 euro aan plaatsingskosten. Dit is op basis van twee klusjesmannen die een hele dag werken.

Toon gerelateerde afbeeldingen