Vind de beste Keukenplanners in Haarlem

0 Keukenplanners in Haarlem

Locatie
Je zoekterm leverde geen resultaten op. Wees de eerste en upload afbeeldingen in deze categorie!

Keukenplanners in Haarlem

Haarlem, provinciehoofdstad van Noord-Holland, is uitverkozen tot beste winkelstad van Nederland. Je kunt er heerlijk shoppen en hebt er keuze aan allerlei boetiekjes en leuke specialty- en food shops. Geniet van ook van de vele culturele bezienswaardigheden, restaurants, parken en terrasjes. Vlakbij vind je er ook het Bloemendaalse- en Zandvoortse strand. En ook een wandeling door de Kennemer Duinen is aan te bevelen. Bezoek het Frans Hals- en Teylers museum of één van de vele kunstgalerieën. Op de Grote Markt vind je het standbeeld van Laurens Janszoon Coster, uitvinder van de boekdrukkunst. Kortom er is genoeg te doen en te beleven.

Is je keuken toe aan een make over of wil je graag een nieuwe keuken plaatsen? Haarlem biedt je verschillende keukenplanners. Van luxe & design tot budget & outlet winkels.

Wat biedt een keukenplanner in Haarlem?

Een keukenplanner kan je helpen bij het indelen en ontwerpen van je nieuwe keuken. De planner/verkoper heeft uitgebreide ervaring met het maken van een 3D tekening van je nieuwe keuken en houdt rekening met je wensen en de ruimte waarin deze geplaatst moet worden. Een hobbykok heeft namelijk weer andere wensen dan bijvoorbeeld een groot gezin. En misschien wil je ook graag een fraai keuken eiland, maar twijfel je of dit past. Ook is de keuze voor het juiste model keuken zeer belangrijk. Soms is er namelijk meer mogelijk dan je denkt.

De term keukenplanner wordt niet alleen gebruikt om een keukenwinkel aan te duiden, maar ook voor een – al dan niet online – 3D design programma waarmee je je keuken zelf kunt ontwerpen. Op internet vind je een groot aanbod van dergelijke programma's. Nadeel hiervan is, dat als je later iets wilt wijzigen of toevoegen, dit vaak lastig is. Ook overzie je zelf niet alles, waardoor je de niet de juiste keuzes maakt qua indeling. Een stuk advies is dan wel zo prettig.

Tips bij het plannen van je keuken

Het is best lastig om van te voren te bedenken hoe je keuken er precies uit moet gaan zien. Vaak ontbreekt het je aan kennis over de indeling, apparatuur, afmetingen en ook van de materialen. Hieronder vind je wat tips van professionele chef koks die je op weg kunnen helpen.

Kijk niet alleen maar naar het uiterlijk

Het is verleidelijk om alleen te kiezen voor een keuken die je bevalt qua uiterlijk. Wat veel belangrijker is het kijken naar de functionaliteit, de te gebruiken apparatuur en de juiste plek en indeling. Dat bepaalt grotendeels het plezier, dat je van je keuken zult hebben.

Kies een ruime koelkast

Een ruime koelkast moet niet onderschat worden. Voor alle bederfelijke etenswaren, groenten, pakken melk, toetjes en wijnen heb je een flink formaat koelkast nodig. Kies dus nooit een te kleine koelkast. De ervaring leert dat veel mensen een te kleine koelkast kiezen. Deze is zeer essentieel voor je keuken en ook voor je kookgemak en dus belangrijk.

De juiste kookplaat

Fornuizen bestaan meestal uit een kookplaat met daaronder de oven. Tegenwoordig is het gebruikelijk en veel handzamer om de oven ergens op ooghoogte te plaatsen in het ontwerp. Bovendien wordt er veel vaker gekozen voor keramisch of inductie koken. In ons artikel over fornuizen lees je over de verschillende soorten plus de voor- en nadelen.

 

De juiste achterwand

Bij het koken blijft het niet altijd schoon. Opspattend vet bijvoorbeeld geeft vooral bij een betegelde achterwand veel vuiligheid in de voegen. Kies daarom voor een metalen of glazen achterwand. Deze zijn in veel uitvoeringen te koop.

De locatie van de afvalbak

De afvalbak moet strategisch geplaatst worden en het liefst uit het zicht, maar wel op een bereikbare plek in de keuken.

 

Dubbele spoelbak

Een enkele spoelbak moet worden vermeden. Het voordeel van een dubbele spoelbak is, dat je deze voor meer handelingen tegelijkertijd kunt gebruiken, bijvoorbeeld voor enerzijds een sopje en anderzijds om iets af te spoelen of schoon te maken. Is er geen ruimte voor een dubbele, kies dan voor anderhalve spoelbak.

Uittrekbare kraan

Een vaste kraan is niet zo handig. Je kunt met een uittrekbare kraan makkelijk beide spoelbakken in alle hoeken bereiken. Bovendien kun je er op een eenvoudige manier emmers, waterkannen en gieters mee vullen. Er zijn diverse soorten op de markt. Je keukenplanner geeft graag advies.

 

Vuil en bacteriën

Een professionele kok denkt hierover na. De keukenplanner ziet dit soms over het hoofd. Het is belangrijk, dat de kitranden tussen muur en aanrecht glad zijn. Ook moet er onder de plint een waterstopper aangebracht worden.

 

Afmeting en locatie apparatuur

Let er vooral op dat je de juiste apparatuur kiest en dat deze op een logische plaats terechtkomt. Ook belangrijk is dat deuren van koelkast, oven en vaatwasser niet met elkaar in conflict komen.

 

De juiste werkbladhoogte

De standaardhoogte voor een aanrechtblad is 90 centimeter. Laat de planner weten, wie er meestal kookt en pas de hoogte aan op haar/zijn lengte. Als dit niet goed wordt gedaan, zul je altijd rugpijn krijgen en dit bevordert het kookplezier natuurlijk niet.

 

Waarom kiezen voor een keukenplanner in Haarlem?

Het kiezen van een keuken is niet altijd even eenvoudig. De planner probeert je zo goed mogelijk advies te geven. Wanneer je thuis nog eens naar het ontwerp kijkt, of je advies krijgt van familie of vrienden, dan is het altijd gemakkelijker om even terug te gaan en het ontwerp te laten aanpassen.

Een nieuwe keuken die van hoogwaardige materialen is gemaakt en op de juiste wijze wordt geplaatst, heeft uiteindelijk grote invloed op de waarde van je huis. Gemiddeld genomen verdien je bij verkoop van je huis zo'n 70% van de investering daarmee weer terug. De juiste prijs-kwaliteitsverhouding is dus heel belangrijk. Een te luxe keuken verdien je minder eenvoudig terug.

 

Waar vind je keukenplanners in Haarlem?

Ben je van plan om een nieuwe keuken te kopen of te laten renoveren, in Haarlem zelf vind je een aantal keukenplanners, maar ook vlak buiten de stad op de woonboulevard Cruquius waar je een aantal winkels bij elkaar vindt. Vind je het niet erg om iets verder te rijden dan vind je op de industrieterreinen in Beverwijk ook nog een aantal grote keukenspeciaalzaken.

Bekijk van tevoren even het aanbod van deze winkels online zodat je weet of dit aansluit bij je wensen. Dat bespaart tijd en zorgt voor meer gemak en plezier tijdens het uitzoeken van je keuken.

Wat kost een keuken verbouwen bij een keukenplanner in Haarlem?

Afhankelijk van de grootte en je uiteindelijke keuze kost de gemiddelde keuken tussen de 12.500 en 17.500 euro. Dit is inclusief alle materialen aansluiting en het plaatsen. Natuurlijk kan het ook goedkoper; neem je bijvoorbeeld een eenvoudig aanrechtblad, dan scheelt dit al gauw een flink bedrag.

Is je keuken nog in goede staat, maar wil je toch een ander aanzicht? Dan kun je denken aan het vervangen van de fronten van kasten en laden, het vervangen van het aanrecht of je laat alleen de fronten in een andere kleur spuiten en nieuwe handgrepen. De prijzen lopen dan flink uiteen, maar dit is altijd goedkoper dan een hele nieuwe keuken.

Ga je voor een tweedehands keuken, dan kan deze worden geplaatst in een dag door twee ervaren zzp-ers. Reken dan op ongeveer 560 euro.

Toon gerelateerde afbeeldingen