Vind de beste Keukenplanners in Apeldoorn

1 Keukenplanners in Apeldoorn

Locatie

Keukenplanners in Apeldoorn

Apeldoorn is een stad aan de rand van de Veluwe en dankt zijn bekendheid voor een groot deel aan Paleis het Loo met zijn prachtige tuinen. Dit is het huis van Prinses Margriet en haar man. Bijzondere gebouwen zijn bijvoorbeeld het oude Raadhuis op het Raadhuisplein en wie houdt van moderne architectuur kan de Ecofactorij bewonderen: een bedrijvengebouw en één van de meest duurzame gebouwen in Apeldoorn. Het bekende merk Zwitsal vindt ook zijn oorsprong in Apeldoorn. En natuurlijk de Apenheul – het bos vol met loslopende apen – een attractie die jaarlijks veel bezoekers trekt. Bezoek er ook zeker even het Nationale Park de Hoge Veluwe dat op een steenworp afstand van Apeldoorn ligt.

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde keukenwinkel voor een nieuwe keuken of keuken make over? In Apeldoorn vind je een een aantal verschillende keukenplanners. Van luxe en design tot budget en outlet winkels. 

Wat biedt een keukenplanner in Apeldoorn?

In keukenzaken vind je deskundige planners/verkopers die je goed kunnen adviseren bij het samenstellen van jouw ideale keuken. De gepassioneerde kok wil graag een kookplaat met veel pitten en een wokbrander, een apothekerskast voor de specerijen, oliën en sauzen. Een groot gezin wil juist graag veel praktische opbergruimte of een grote ruime eettafel in de keuken. De keukenplanner kan je ook helpen om het optimale te halen uit een kleine ruimte. Misschien past er dan zelfs wel een keukeneiland. Deze ziet waarschijnlijk mogelijkheden waar je zelf nog niet aan had gedacht. 

De term keukenplanner duidt niet alleen op een planner/verkoper in een winkel, maar verwijst ook naar de vele plansoftware online. Een nadeel is, dat je dan heel goed moet weten wat de maten van apparatuur kastjes en lades zijn. Ook is het een hele klus om dit zelf te doen. Een planner in een keukenzaak is daar veel handiger in en geeft altijd alle mogelijkheden weer. Zo weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet. Ook is de online software niet altijd gericht op de functionaliteit van de keuken, terwijl deze natuurlijk wel heel belangrijk is.

 

Tips bij het plannen van je keuken

Allereerst moet je bij een nieuwe keuken natuurlijk nadenken wat belangrijk voor je is. Maar ook wat de afmetingen zijn van de ruimte en welke vorm keuken daarbij past. Al snel zie je echter wat over het hoofd. Daarom hebben we wat tips van professionele koks voor je op een rij gezet.

Kijk niet alleen naar het uiterlijk

Staar je hier niet blind op. Natuurlijk is een mooie design keuken prettig om naar te kijken, maar de functionaliteit, goede apparatuur en de juiste indeling gaan altijd voor.

Kies een ruime koelkast

Een grote koelkast is essentieel. Alle etenswaren en andere bederfelijke waren, maar ook groente moeten passen in een beperkte ruimte. Als de koelkast te klein is, betekent dat een frequenter bezoek aan de supermarkt. Kies dus voor een royale koelkast.

De juiste kookplaat

Al een tijd is het gebruikelijk om de kookplaat en oven niet bij elkaar te plaatsen. De oven plaatsen we bij voorkeur op ooghoogte en de kookplaat op een strategische plaats op het aanrecht. In ons artikel hierover vind je de beschrijvingen van alle soorten kookplaten met alle voor- en nadelen.

De juiste muurplaat

Achter de kookplaat blijft het nooit schoon. Tegels hebben als nadeel dat er vuil in de voegen achterblijft. Een metalen of glazen muurplaat heeft de voorkeur. Deze zijn in diverse uitvoeringen te koop.

 

De locatie van de afvalbak

Deze staat bij voorkeur uit het zicht en is groot genoeg. Hij moet ook op een goed bereikbare plek staan.

Dubbele spoelbak

Een enkele spoelbak is af te raden. Een dubbele kan tegelijkertijd gebruikt worden om een sopje te laten staan en iets af te spoelen. Is de ruimte te klein, kies dan voor anderhalve spoelbak.

 

Uittrekbare kraan

Een uittrekbare kraan aan een slang is erg handig om de spoelbakken goed uit te spoelen, maar ook om een emmer, gieter of waterkan te vullen.

Vuil en bacteriën

Een goeie kok denkt hier in de regel altijd over na. De planner soms niet. Het is belangrijk, dat de kitranden tussen de achterwand en het aanrechtblad strak afgewerkt zijn. Ook een rand onder de plint is essentieel voor wanneer er water wordt gemorst.

 

Afmetingen en locatie apparatuur

Na het ontwerp is het belangrijk dat de keukenplanner rekening houdt met de wensen van de koper. De apparaten moeten op een logische plek zitten. Daarbij moet rekening worden gehouden met te openen deuren van de koelkast, oven of vaatwasser.

De juiste werkbladhoogte

Afhankelijk van de lengte van de persoon die het meeste gebruik maakt van de keuken, wordt de werkbladhoogte bepaald. Een grotere werkblad diepte is ook aan te raden. Dat scheelt heel wat in het werkoppervlak.

Waarom kiezen voor een keukenplanner in Apeldoorn?

Bij het kiezen en samenstellen van een keuken komt nogal wat kijken. Als je met je tekening thuiskomt en toch nog iets wilt wijzigen, dan is het handig dat de keukenplanner op korte afstand zit. Een nieuwe keuken telt in de toekomst ook mee voor de waarde van je huis. Een heel dure keuken verdien je minder snel terug, maar kies je voor de goede prijs-kwaliteitsverhouding, dan verdien je vaak zo'n 70% van je investering terug.

Waar vind je keukenplanners in Apeldoorn?

Op de woonboulevard Apeldoorn vind je een aantal keukenplanners en ook op het Rietveld vind je een verschillende  keukenspeciaalzaken. In Apeldoorn Noord en Apeldoorn Oost vind je ook een aantal grote keukenwinkels op de diverse industrieterreinen.

 

Wat kost een keuken verbouwen bij een keukenplanner in Apeldoorn?

Je kunt een keuken net zo duur maken als je zelf wilt. Ga  voor een gemiddelde keuken uit van een bedrag tussen de 12.500 en 17.500 euro inclusief plaatsing, materialen en apparatuur. Het kan natuurlijk ook goedkoper. Een kunststof aanrecht scheelt al een heel stuk.

Is je huidige keuken eigenlijk nog prima, maar wil je toch wat veranderen, dan kost een nieuw aanrechtblad en nieuwe kastjes en ladefronten met beslag heel wat minder dan een nieuwe keuken.

Heb je een tweedehands keuken gekocht, reken voor het plaatsen dan op rond de 560 euro voor een dag werk door twee deskundige zzp-ers. 

Toon gerelateerde afbeeldingen