Vind de juiste Keukenplanners in Amsterdam

1389 Keukenplanners in Amsterdam

STOX Vloeren & Keukens
Wij hebben bij STOX uitgebreid ervaring met verschillende projecten. Wij leveren op B2C niveau vloeren, keukens en raamdecoratie
RestyleXL
Een kennismaking In 2005 bouwden Ton, Dennis en Ruud van Oudenallen een houten tafel in een klein schuurtje in Oudewater
Eiland de Wild Keukens
Eiland de Wild Keukens De beste combinatie van origineel design, kwaliteit en prijs. Bij Eiland de Wild Keukens bent u als
Kvik Keuken, Badkamer & Garderobe
Waar je Kvik ook tegenkomt of wat wij ook samen doen, je moet altijd de rode draad opmerken, die afkomstig is van onze focuspunten
Klocke Möbelwerkstätte GmbH
Hersteller von hochwertigen Küchen,- und Badmöbeln, sowie allgemeine Innenausbauten. Planungsteam aus Innenarchitekten und
Glenlith Interiors (Scotland) Ltd
Glenlith Interiors are a small friendly family run business established in 2005. We are based in the south side of Glasgow
Designer Kitchen by Morgan
Designer Kitchen by Morgan is a multi-award winning kitchen design and build practice specialising in all aspects of bespoke
Willow Tree Interiors
We take our inspiration from the design and details of your home, whether you want to keep the style you currently have
Lewis Alderson
Bespoke Kitchen designers
COCINAS Y BAÑOS A. ROSELLÓ
Reforma integral de cocinas y baños, con todos sus complementos. Contamos con los mejores profesionales de albañilería,
Conarte cocinas
ConArte es una empresa especializada en la fabricación de mobiliario de cocina, baño, armarios, reformas integrales de hogares
FIDEA SRL
Realtà dinamica e in continua evoluzione, Fidea è un’azienda specializzata nel settore delle cucine componibili. La profonda
ADORNAS KITCHENS
Adornas Kitchens are a Design Studio based in Bangor County Down. We're passionate about designing spaces that are both
raphaeldesign
Der Interiordesigner Raphael Springmann entwirft und baut ganze Häuser, spezielle Einrichtungen, maßgeschneiderte individuelle
femcuines
Femcuines es una empresa de reciente creación pero que cuenta con el respaldo de un largo historial en el mundo de la reforma
Beer GmbH
Individuelle Küchen und Möbel von der BEER Küchen Manufaktur im Münchner Norden Mit großer Leidenschaft und langjähriger
AD3 Design Limited
Kitchen planning and installation specialist in Schuller, Next 125 & Mackintosh kitchens along with Quartz, granite
Mowlem&Co
Award-winning Mowlem & Co design and build bespoke kitchens,creating uniquely tailored, finely crafted furniture. While
Humphrey Munson
With a rich history of master cabinet makers stretching back to the late 1800s, over a century later Humphrey Munson have

Keukenplanners in Amsterdam

Amsterdam -  de beroemde hoofdstad van ons land, ook wel Mokum genoemd - waar liefhebbers van kunst, design en architectuur hun hart kunnen ophalen. Maar je kunt er natuurlijk ook heerlijk shoppen of culinair genieten. Bezoek er zeker even de Jordaan met alle kleine straatjes, heerlijke restaurants en winkels met innovatieve concepten. Maar ook in de artistieke Pijp vinden we tal van trendy restaurantjes en winkels met verrassende unieke concepten en producten. Ben je op zoek naar iets fraais voor in je huis dan is Amsterdam zeker 'the place to be'. 

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Dan heeft Amsterdam natuurlijk ook een groot aanbod aan keukenplanners voor elke willekeurige keukenrenovatie. Ook vinden we in en om Amsterdam diverse meubelboulevards waar al deze winkels bij elkaar verzameld zijn.

 

Wat is een keukenplanner en waarom is dit handig?

Een keukenplanner helpt je bij het plaatsen van de keukenkastjes en apparatuur. Oftewel de praktische indeling van je keuken. En die perfecte indeling is natuurlijk voor iedereen anders. De enthousiaste hobbykok wil misschien een groot fornuis en een paar lades met specerijen naast zijn fornuis. Iemand met een groot gezin zal misschien vooral veel praktische opbergruimte of een leefkeuken belangrijk vinden.

 

De term keukenplanner wordt niet alleen gebruikt om een winkel aan te duiden, maar ook voor een - al dan niet online – 3D-design programma waarmee je je keuken kunt ontwerpen. Op internet vind je een enorm aanbod met dergelijke programma's. Nadeel van deze tools is dat ze vaak onvoldoende rekening houden met de functionaliteit van je keuken. En dat is natuurlijk wel een zeer belangrijk element. Alles wat je nu niet bedenkt, kun je later namelijk niet meer toevoegen.

 

Tips bij het plannen van je keuken met een keukenplanner in Amsterdam

Wanneer je je keuken gaat indelen en ontwerpen dan is het soms lastig om te bedenken wat nu allemaal belangrijk voor je is. Je hebt vaak onvoldoende kennis van alle mogelijkheden en soms is het ook lastig te bedenken wat je nu zelf belangrijk vindt. Daarom hebben we wat tips van professionele koks voor je verzameld.

 

Kijk niet alleen maar naar het uiterlijk

Veel mensen kiezen de keuken alleen uit op het uiterlijk. En natuurlijk is dit belangrijk, maar de key essential van je keuken is natuurlijk de functionaliteit. De apparatuur op de juiste plek is namelijk veel belangrijker. Dit zal in belangrijke mate het plezier dat je aan je keuken beleeft, bepalen.

 

Kies een ruime koelkast

Een ruime koelkast is zeer belangrijk. Al snel staat deze namelijk overvol met potjes, sauzen en ingrediënten. Vaak koken we ook niet meer volgens planning en dan is het wel zo handig wanneer er wat voorraad in je koelkast ligt. Kies dus voor een voldoende ruime koelkast.

 

Het juiste gasfornuis

De verschillende soorten fornuizen hebben elk hun eigen voor- en nadelen en verschillen ook in energieverbruik. Daarnaast is natuurlijk ook het formaat van je fornuis belangrijk en de look en uitstraling. In ons artikel over fornuizen vind je een beschrijving van alle soorten fornuizen plus de voor- en nadelen.

 

De juiste muurplaat

Achter je fornuis blijft het zelden schoon. Wanneer je voor tegels met voegen kiest dan worden deze vaak vies. Kies hier dus bij voorkeur voor een glad materiaal zoals metaal of vinyl.

De locatie van de afvalbak

Dit lijkt heel logisch, maar in hoe veel keukens zie je niet als eerste de afvalbak pontificaal in het zicht? Plaats deze dus bij voorkeur uit het zicht, maar wel op een goed bereikbare plek want je moet er immers diverse keren per dag wat in gooien.

 

Dubbele spoelbak

Een enkele spoelbak is niet praktisch in je keuken. Vaak wil je verschillende handelingen tegelijk uitvoeren. En wanneer je je rijst wil afgieten, dan is het niet handig wanneer daar een sopje in staat. Kost twee spoelbakken te veel ruimte dan kun je ook kiezen voor anderhalve spoelbak.

 

Uittrekbare kraan

Niets zo onhandig als een vaste kraan. Zo kun je nooit even snel je spoelbak schoonspoelen. Ook is een uittrekbare kraan met slang handig voor het vullen van gieters en waterkannen. Kies ook voor geborsteld metaal: daar zie je vlekken veel minder goed op.

 

Vuil en bacteriën

Een professionele kok denkt hier altijd over na, maar de gemiddelde keukenplanner vaak in mindere mate. Wil je graag een schone en hygiënische keuken, denk hier dan zeker over na. Zorg voor de juiste afwerking van je keuken in de vorm van kitranden langs je achterwanden en aanrechtblad en plaats ook een rubber rand onder de keukenplint bij de vloer.

 

Afmeting en locatie apparatuur

Houd bij het plannen van je keuken rekening met de afmeting en locatie van deze apparaten. Het is handig wanneer je apparaten niet te dicht op elkaar zitten zodat de koelkast geopend kan worden wanneer iemand anders de vaatwasser uitruimt. Het komt maar al te vaak voor dat apparaten dicht naast elkaar zitten waardoor het dringen wordt in je keuken.

 

De juiste werkbladhoogte

Heb je een oude keuken? Dan zit het werkblad vaak op 90 centimeter hoogte. Voor veel mensen is dit niet prettig werken. Ze krijgen last van hun rug. Is de gemiddelde persoon in je huishouden 1m75? Kies dan voor een werkblad op 95 cm hoogte. Ben je langer dan 1m90/ Dan kun je beter kiezen voor 1 meter of hoger.

 

Waarom kiezen voor een keukenplanner in Amsterdam?

Een keuken plaatsen is een belangrijk project om even wat langer bij stil te staan. Een nieuwe keuken, mits van hoogwaardige materialen en op de juiste wijze geplaatst heeft namelijk grote invloed op de waarde van je huis. Gemiddeld genomen verdien je zo'n 70% van de investering daarmee weer terug. De juiste prijs-kwaliteitsverhouding is dus zeer belangrijk. Een te dure keuken verdien je meestal minder eenvoudig terug.

 

Een keuken verbouwen is vaak een langdurig en tijdsintensief project. Vaak moet je een aantal keer terug naar de winkel om nog iets te wijzigen of bij te halen. En dan is het wel handig wanneer de keukenplanner in de buurt zit.

 

Waar vind je keukenplanners in Amsterdam?

In Amsterdam vinden we keukenplanners op de Arena Boulevard, één van de grootste meubelboulevards van Amsterdam maar ook in het nabijgelegen Diemen en Muiden vind je nog twee meubelboulevards.  

 

Ook in Amsterdam West vinden we een reeks aan keukenplanners bij elkaar. En in het centrum zitten verschillende keukenplanners los verspreid.

 

Wat kost een keuken verbouwen bij een keukenplanner in Amsterdam?

Voor een gemiddelde keuken verbouwing moet je rekenen op een bedrag tussen de 12.500 en 17.500 euro inclusief alle materialen en plaatsing. Dit zijn natuurlijk gemiddelde bedragen, maar het kan ook veel goedkoper wanneer je dit wilt.

 

Is je huidige keuken nog redelijk goed? Dan kun je overwegen om alleen de folie en handgrepen te vervangen. Dit kost een paar honderd euro. Of kies voor een keukenrenovatie waarbij je alleen je kastjes en handgrepen vervangt. Dit kost tussen de 1.000 en 1.500 euro. Een stuk minder dus dan een hele nieuwe keuken!

 

Koop je een tweedehands keuken en laat je deze plaatsen dan moet je rekenen op 560 euro plaatsingskosten op basis van twee keukenplaatsers die een hele dag werken.

Toon gerelateerde afbeeldingen