Vind de beste Interieurontwerpers in Haarlem

46 Interieurontwerpers in Haarlem

Locatie

Interieurontwerpers in Haarlem

Haarlem – de gezellige, bruisende winkelstad aan het Spaarne. Geniet er van cultuur, terrasjes, 

shoppen en combineer dit met een middagje strand. Want Haarlem ligt namelijk ook vlakbij het Bloemendaalse en Zandvoortse strand. Voor de kunstliefhebbers is er het Teylers- en Frans Halsmuseum en diverse kunstgalerieën. En qua architectuur vinden we er de bekende Grote Markt met standbeeld van Laurens Janszoon Coster, De Amsterdamse Poort, de Waag, de hofjes en talloze oude monumentale gebouwen. Voor groen en ontspanning ga je naar het Haarlemmer Hout Stadspark. Een dynamische stad dus vol leven en vernieuwing. Het is dus niet zo verwonderlijk dat we in deze stad ook een groot aantal bekende architecten en interieurdesigners vinden.

Waarom een interieurontwerper inschakelen?

Een interieurontwerper maakt van jouw interieur een mooi en samenhangend geheel. Een perfecte balans waar alles klopt. Zo ontstaat die fijne sfeer waar je echt kunt ontspannen. En dat is natuurlijk belangrijk in je eigen huis. 

Ben je een beetje uitgekeken op je interieur en weet je niet waar je moet beginnen? Dan kan een interieurontwerper je op weg helpen. Deze kan bijvoorbeeld nagaan welke kleuren bij jouw woonwensen en woning passen of een lichtplan maken. Ook kan een interieurontwerper je helpen bij specifieke knelpunten. Zoals een zeer kleine woonkamer of een lange smalle gang en adviezen geven hoe je deze smaakvol kunt inrichten en ruimer kunt laten lijken. 

Of misschien heb je een nieuwbouwhuis gekocht en mag je dit helemaal zelf indelen. Een zeer leuk project natuurlijk, maar dit kan ook best lastig zijn. Een interieurontwerper kan ondersteunen met adviezen en een aantal voorbeeldontwerpen. 

Overweeg je om een huis te bouwen of kopen in Haarlem? Noord Holland is wel de duurste provincie en de kosten van een huis liggen er gemiddeld op rond de 365.000 euro. Ook de kosten voor een bouwkavel liggen zeer hoog in Noord Holland en lopen uiteen van 330 euro tot 555 euro. Buiten Haarlem liggen de grondprijzen lager in Nieuw Vennep en Hoofddorp. 

De voordelen van een interieurontwerper uit de stad

Vanwege kostenbesparingen kan het handig zijn om een interieurontwerper uit de regio in te schakelen. Deze weet namelijk precies waar je de beste kwaliteit materialen
kunt kopen tegen scherpe prijzen. Ook kent deze de werkwijze en betrouwbaarheid
van de diverse onderaannemers. Verder heeft de interieurontwerper vaak een netwerk met onderaannemers met vaste prijsafspraken. Dit zorgt voor een sneller verloop van je project en bespaart ook flink wat kosten.

Wat is het verschil tussen een architect en een interieur architect of ontwerper?

We denken vaak dat een interieurontwerper hetzelfde werk doet als een interieurarchitect. Deze beide vakgebieden zijn echter totaal verschillend. Dit verschil zit hem in de functies. Een stylist of interieurontwerper verandert de look van een interieur met kleuren, meubels en accessoires. Het werk van een interieurarchitect lijkt meer op dat van een reguliere architect. 

Het verschil tussen een interieurarchitect en een reguliere architect zit hem in de binnen- en buitenkant van een gebouw. Een architect houdt zich vooral bezig met de vorm, bouw en de aansluiting op de omgeving van een pand. Een interieurarchitect is gericht op de binnenkant en de gebruiksfunctie van het gebouw. Het gaat daarbij vooral om de artistieke expressie, sfeer en verfijning. De interieurarchitect werkt vaak nauw samen met de architect om de doelstellingen van een project naadloos te vertalen in een passend woon- of bedrijfsconcept.

Hoe vind je de juiste interieurontwerper in Haarlem?

Ben je op zoek naar iemand die je ideeën voor een winkel, kantoorpand of woonhuis in Haarlem kan vertalen in een passende inrichting? Of wil je het interieur van je woning graag helemaal duurzaam ontwerpen of afstemmen op je levensstijl en hobby's? Dan is het zeker een
aanrader om een interieurdesigner in te schakelen. Prettig wonen en een mooie omgeving waar je elke dag van geniet, verdienen zich weer terug in je dagelijks woongenot

De keuze voor de juiste interieurdesigner is een kwestie van smaak en je specifieke wensen. Oriënteer je dus door te kijken naar de portfolio's en projecten van de verschillende bureaus in je stad en bepaal zo welke stijl, verhaal en sfeer jou het meeste aanspreekt. 

Of bekijk welke specialisaties de interieurontwerpers in Haarlem allemaal hebben en zoek gericht naar het bureau dat het beste past bij jouw soort project. Het kijken naar projecten geeft een goede indicatie van het werk van een interieurontwerper. Daarnaast is
het natuurlijk belangrijk dat deze goed luistert en je wensen vertaalt in een passend woonconcept dat helemaal naar je smaak is. Op onze professionals pagina vind je alle interieurdesigners en -architecten uit Haarlem overzichtelijk op een rij.

Welke certificaten en keurmerken hebben interieurontwerpers in Haarlem?

Niet elke interieurontwerper in Haarlem kan zich zomaar interieur designer of -architect noemen. Interieur architect is een beschermd beroep. Om jezelf architect te noemen, moet je ingeschreven staan in het architectenregister. Hiervoor moet je een speciale masteropleiding hebben gevolgd. Veel interieurontwerpers hebben een kunstacademie of opleiding voor
beeldende kunsten afgerond. 

Sommige architecten en interieurontwerpers hebben een keurmerk omdat ze uitsluitend met ecologische en/of duurzame materialen werken. De meest bekende organisaties hier zijn EX
interiors, NIBE of DGBC. Aansluiting bij één van deze organisaties geeft een garantie inzake duurzaam bouwen en/of het gebruik van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. Dit is per organisatie verschillend. Op de website van deze organisaties vind je meer informatie.

Wat moet je weten voordat je een interieur ontwerper inhuurt in Haarlem?

De tarieven van de meeste interieurontwerpers uit Haarlem zijn flexibel en geheel afhankelijk van je wensen. Heb je een beperkt budget? Dan kun je kiezen voor alleen een schets en advies. De kosten hiervan liggen rond de 150 euro. Voor een compleet digitaal driedimensionaal ontwerp met bijbehorend advies liggen de kosten rond de 600 euro en voor een compleet project inclusief design en begeleiding bij de bouw liggen de kosten rond de 7.500 euro en hoger. Dit zijn gemiddelde kosten, dus dit kan per bureau afwijken. 

Huur je de interieurontwerper uit Haarlem per uur in dan moet je rekenen op ongeveer 65 euro per uur. Voor een totale verbouwing geldt dat je rond de 5 tot 7% van de totale kosten kwijt bent aan het interieurdesign. Deze kosten verdien je vaak deels weer terug door een waardevermeerdering van je woning.

  

Toon gerelateerde afbeeldingen