4 Interieurontwerpers in Enschede

Locatie


Interieurontwerpers in Enschede

Enschede – de bekende textielstad in Twente die de laatste jaren enorm is opgebloeid. Enschede is de grootste stad in Twente en staat bekend als bruisende stad met een ruim winkelaanbod, leuke terrasjes en diverse culturele voorzieningen. Houd je van bijzondere architectuur? Bezoek dan eens Cultuurpark Roombeek in Enschede. Deze wijk is vooral bekend geworden door de vuurwerkramp en is tegenwoordig een echte creatieve hotspot.

 

Bekende gebouwen in Enschede zijn de Alpha Toren, Oude Markt, Saxion en het BB Gebouw. De stad is ruim 700 jaar oud en heeft dus ook vele fraaie monumenten en bekende oude gebouwen zoals de Grote Kerk en het Stadhuis. Ook op het vlak van kunst & cultuur is er volop te beleven. En natuurlijk vinden we in deze stad vol kunstenaars ook een breed scala aan interieurontwerpers en architecten.

Hoe vind je de juiste interieurontwerper in Enschede?

Ben je op zoek naar iemand die je ideeën voor een winkel, kantoorpand of woonhuis in Enschede kan vertalen in een passende inrichting? Of wil je het interieur van je woning graag helemaal duurzaam ontwerpen of afstemmen op je bezigheden en hobby's? Denk dan zeker eens aan een interieurdesigner. Wanneer je prettig woont in een mooie omgeving waar je elke dag van geniet, dan heb je veel meer woongenot.

 

De keuze voor de juiste interieurdesigner is een kwestie van je persoonlijke smaak en je specifieke wensen. Kijk dus zeker even naar de portfolio's en projecten van de verschillende bureaus in je stad en bepaal zo welke stijl, verhaal en sfeer jou het meeste aanspreekt.

 

Ook hebben de interieurontwerpers in Enschede vaak elk hun eigen specialisatie. Zoek daarom gericht naar het bureau dat het beste past bij jouw soort project. Het kijken naar foto's en ontwerpen geeft een goede indicatie van de stijl van een interieurontwerper. Verder is het natuurlijk belangrijk dat deze goed luistert. Alleen zo kunnen je wensen worden vertaald in een woonconcept dat helemaal naar je smaak is. Op onze professionals pagina vind je alle interieurdesigners en -architecten uit Enschede overzichtelijk op een rij.

De kosten van een interieur ontwerper inhuren in Enschede

De kosten van een interieur ontwerp in Enschede hangen af van wat je precies wilt. Een eenvoudige schets met advies kost tussen de 100 en 200 euro. Wil je graag voor je hele huis een ontwerp in 3D dan moet je rekenen op een bedrag tussen de 500 en 800 euro. Wil je graag de hele bouw van je huis laten begeleiden door een interieurontwerper dan bedragen de kosten meer dan 7.000 euro.

 

Huur je de interieurontwerper uit Enschede op uurbasis in dan moet je rekenen op rond de 65 euro per uur. En voor een totale verbouwing geldt ben je rond de 5 tot 7% van de totale kosten kwijt aan het interieurdesign. Deze kosten verdien je vaak wel deels weer terug door een waardevermeerdering van je huis.

 

Waarom een interieurontwerper inschakelen?

Een interieurontwerper maakt van jouw interieur een mooi en samenhangend geheel. Een perfecte balans waar alles klopt. Zo ontstaat die fijne sfeer waar je echt kunt ontspannen. En dat is natuurlijk belangrijk in je eigen huis.

Ben je een beetje uitgekeken op je interieur en weet je niet waar je moet beginnen? Dan kan een interieurontwerper je op weg helpen. Deze kan bijvoorbeeld nagaan welke kleuren bij jouw woonwensen en woning passen. Ook kan een interieurontwerper je helpen bij specifieke knelpunten zoals een zeer kleine woonkamer of een lange, smalle gang en adviezen geven hoe je deze smaakvol kunt inrichten en ruimer kunt laten lijken.

Of misschien heb je een nieuwbouwhuis gekocht en mag je dit helemaal zelf indelen. Een zeer leuk project natuurlijk, maar dit kan ook best lastig zijn. Een interieurontwerper kan ondersteunen met adviezen en een aantal voorbeeldontwerpen.

Overweeg je om een huis te bouwen of kopen in Enschede? De grondprijzen liggen er wat lager dan in de rest van Nederland. Gemiddeld betaal je tussen de 200 en 400 euro per m2 voor een bouwkavel. Ga je nog iets meer naar het Oosten dan vind je ook kavels voor onder de 200 per m2. De gemiddelde prijs van een woning ligt een stuk lager dan in de rest van het land en is op dit moment 215.000 euro (2018).

De voordelen van een interieurontwerper uit de stad

Vanwege kostenbesparingen kan het handig zijn om een interieurontwerper uit de regio in te schakelen. Deze weet namelijk precies waar je de beste kwaliteit materialen kunt kopen tegen scherpe prijzen. Ook kent deze de werkwijze en betrouwbaarheid van de diverse onderaannemers. Verder heeft de interieurontwerper vaak een netwerk met onderaannemers met vaste prijsafspraken. Dit zorgt voor een sneller verloop van je project en bespaart ook flink wat kosten.

  

Wat is het verschil tussen een architect en een interieur architect of ontwerper?

Een interieurontwerper is niet hetzelfde als een interieurarchitect. Deze beide vakgebieden zijn zeer verschillend. Het verschil is eigenlijk wat beide ontwerpers doen in je huis. De interieur ontwerper verandert de inrichting van je huis met andere kleuren, accessoires, textiel, banken, tafels en stoelen. 

De interieur architect en gewone architect werken vaak samen. De architect maakt een ontwerp voor de buitenkant en bepaalt de vorm, stijl en aansluiting op de omgeving. De interieur architect doet hetzelfde maar dan voor de binnenkant van de woning. Daarbij gaat het primair om de artistieke expressie, sfeer en verfijning. De interieur architect en architect werken samen als team om de doelen zoveel mogelijk te vertalen in het juiste concept.

Welke diensten bieden de interieurontwerpers in Enschede?

Heb je een zeer specifiek project in Enschede waarvoor je een interieurdesigner zoekt? Dan is het verstandig om een gespecialiseerd bureau in te schakelen. Globaal genomen is er een onderscheid tussen commerciële ontwerpers die zich op de zakelijke markt richten en interieur ontwerpers die juist gespecialiseerd zijn in particuliere woningen.  

 

Denk bij specialisaties bijvoorbeeld aan winkels, winkelcentra, kantoorpanden, scholen of beleggingsobjecten, maar het kan ook gaan om een bepaalde stijl of onderdeel zoals een tuin of verlichtingsplan. Met de juiste specialisatie weet je zeker dat de interieurdesigner expertise en ervaring heeft met jouw specifieke project en dit kan uiteraard voordelen en efficiency opleveren.

Welke certificaten en keurmerken hebben interieurontwerpers in Enschede?

Niet elke interieurontwerper in Enschede kan zich zomaar interieur designer of -architect noemen. Interieur architect is een beschermd beroep. Wil je jezelf architect noemen, dan moet je ingeschreven staan in het architectenregister. Hiervoor moet je een speciale masteropleiding hebben gevolgd. Veel interieurontwerpers hebben een opleiding voor beeldende kunsten afgerond.

 

Sommige architecten en interieurontwerpers hebben een speciaal keurmerk. Bijvoorbeeld omdat ze uitsluitend met ecologische en/of duurzame materialen werken. De meest bekende organisaties hier zijn EX interiors, NIBE of DGBC. Aansluiting bij deze organisaties betekent dat de architect of interieurdesigner duurzaam werkt en/of natuurlijke en milieuvriendelijke materialen gebruikt. De specifieke kenmerken verschillen per organisatie. Op de websites van de betreffende organisatie vind je meer informatie.