Vind de beste Interieurontwerpers in Eindhoven

14 Interieurontwerpers in Eindhoven

Locatie
Interieurontwerpers in Eindhoven

Eindhoven is de laatste jaren zeer in trek. Dit komt door de groeiende belangstelling voor kunst in de lichtstad. Eindhoven wordt steeds meer de stad van spraakmakende ontwerpen. Het moderne designer winkelcentrum Strijp-S is daar een goed voorbeeld van. En ook de Dutch Design Week vindt plaats in trendy Eindhoven. In de stad zelf bevinden zich tal van fraaie historische panden uit het begin van de industriële periode. De shopping mall Strijp-S is een absolute must voor de liefhebbers van een mix van industrie en architectuur. Je vindt er unieke designer items, kleding en hippe restaurantjes. Het is dus niet zo verwonderlijk dat we in deze belangrijkste cultuurstad van het zuiden ook tal van bekende interieurdesigners vinden.

 

Waarom een interieurontwerper inschakelen?

Ben je een beetje uitgekeken op je interieur en toe aan wat nieuwe frisse ideetjes? Dan kan een interieurontwerper je vaak goed op weg helpen. Deze kan bijvoorbeeld nagaan welke kleuren of stijlen bij jouw woonwensen en woning passen. Ook kan de interieurontwerper je helpen bij specifieke knelpunten zoals een zeer kleine woonkamer of badkamer of een uitbreiding van de woonruimte. De interieurontwerper kan je dan adviezen geven hoe je dit het beste kunt doen.

Een interieurontwerper weet als geen ander hoe van jouw interieur een mooi en samenhangend geheel te maken. Die perfecte balans waar alles klopt. Zo ontstaat die prettige, serene sfeer waar je echt kunt ontspannen. En dat is natuurlijk essentieel in je eigen huis.

Misschien heb je onlangs een (nieuwbouw)huis gekocht en mag je dit helemaal zelf indelen. Een zeer uitdagend en leuk project natuurlijk. Maar dit kan natuurlijk ook best lastig zijn soms. Een interieurontwerper kan je dan helpen met adviezen en een aantal voorbeeldontwerpen.

Overweeg je om een huis te bouwen of kopen in Eindhoven? Noord Brabant is een vrij dure provincie. De kosten van een huis liggen er gemiddeld op rond de 356.000 euro en rond de 2.500 euro per m². Ook de kosten voor een bouwkavel liggen zeer hoog in Noord Brabant en de kosten per m² zijn gemiddeld 339 euro. Buiten Eindhoven liggen de grondprijzen lager, bijvoorbeeld in Boekel en Bernheze.

 

De voordelen van een interieurontwerper uit de stad

De interieurontwerper in de regio kent de stad en weet precies waar je de beste kwaliteit materialen kunt kopen en kent ook de diverse professionals. Vaak werkt de  interieurontwerper al samen met andere onderaannemers en heeft daar vaste prijsafspraken mee. Zo verloopt je project sneller en bespaar je ook flink wat kosten.

 

 

Hoe vind je de juiste interieurontwerper in Eindhoven?

Interieur ontwerpers hebben vaak bepaalde specialisaties. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar iemand die je bedrijfsconcept kan vertalen in een passende inrichting? Of wil je het interieur van je woning graag volledig afstemmen op je hobby's? Dan is het zeker handig om een interieurdesigner in te schakelen. Wanneer je prettig woont in een fraaie omgeving dan verdient dit zich weer terug in je dagelijks woongenot. De keuze voor de juiste interieurdesigner is een kwestie van je persoonlijke wensen en smaak. Oriënteer je dus van te voren even door te kijken naar de foto's en projecten van de verschillende ontwerpers in je stad en bepaal zo welke stijl, tekst en sfeer jou het meeste aanspreekt. Je kunt ook kijken naar de verschillende specialisaties van de interieurontwerpers in Eindhoven. Zo kun je gericht zoeken naar het bureau dat het beste past bij jouw soort opdracht.Kijken naar voorbeelden van projecten geeft een goede indicatie. Maar ook is het belangrijk dat deze goed luistert en je wensen vertaalt in een passend woonconcept dat helemaal naar je wensen is.

Wat is het verschil tussen een architect en een interieur architect of ontwerper?

Een interieurontwerper doet niet hetzelfde werk als een interieurarchitect. Beide vakgebieden zijn totaal verschillend. Het verschil zit hem in de functies. Een stylist of interieurontwerper verandert het uiterlijk van een interieur met kleuren, textiel, meubels en accessoires. Het werk van een interieurarchitect lijkt veel meer op dat van een reguliere architect. Het verschil tussen een interieurarchitect en een reguliere architect zit hem daarbij in de binnen- en buitenkant van een woning.

 

De architect houdt zich vooral bezig met de vorm, bouw en de aansluiting op de omgeving van een huis. De interieurarchitect is gericht op de binnenkant en de gebruiksfunctie. Daarbij staan de artistieke expressie, sfeer en verfijning centraal. De interieurarchitect werkt vaak nauw samen met de architect om de doelstellingen van een project naadloos te vertalen in een passend concept. Op onze professionals pagina vind je alle interieurdesigners en -architecten per stad in een handig overzicht.

Welke diensten bieden de interieurontwerpers in Eindhoven?

Globaal genomen is er een onderscheid tussen ontwerpers die zich richten op de zakelijke markt en interieur ontwerpers die juist gespecialiseerd zijn in particuliere woningen. Denk bij specialisaties bijvoorbeeld aan tuinen, stijlen, winkels, winkelcentra, kantoorpanden, scholen of beleggingsobjecten, maar het kan ook gaan om een bepaald onderdeel zoals een verlichtingsplan. Kies je voor de juiste specialisatie dan weet je zeker dat de interieurdesigner expertise en ervaring heeft met jouw soort opdracht en dit kan uiteraard voordelen en efficiency opleveren.

 

Welke certificaten en keurmerken hebben interieurontwerpers in Eindhoven?

Niet iedereen kan zich zomaar interieur ontwerper of -architect noemen. Interieur architect is zelfs een beschermd beroep. Daarvoor moet je ingeschreven staan in het architectenregister en een speciale masteropleiding hebben gevolgd. Veel interieurontwerpers hebben de kunstacademie of opleiding voor beeldende kunsten gevolgd. Interieur ontwerper is een vrij beroep. Sommige architecten en interieurontwerpers hebben bepaalde keurmerken omdat ze uitsluitend met ecologische en/of duurzame materialen werken zoals EX interiors, NIBE of DGBC. Aansluiting bij één van deze organisaties geeft een garantie inzake duurzaam bouwen en het gebruik van natuurlijke, duurzame en ecologische materialen.

 

Wat moet je weten voordat je een interieur ontwerper inhuurt in Eindhoven?

De kosten van een interieurontwerp hangen helemaal af van je wensen en budget. Voor een simpel ontwerp met advies liggen de kosten vrij laag. Voor een paar honderd euro ben je dan klaar. Wil je graag een compleet 3D-design met adviezen, dan liggen de kosten rond de 600 euro. Voor een compleet project inclusief begeleiding bedragen de kosten al snel 7.500 euro of meer. Dit verdient zich wel terug in je woongenot en een waardevermeerdering van je huis. Voor een totale verbouwing geldt dat je rond de 5 tot 7% van de totale kosten kwijt bent aan het interieur ontwerp.

  

Toon gerelateerde afbeeldingen