Vind de beste Interieurontwerpers in Breda

12 Interieurontwerpers in Breda

Locatie

Interieurontwerpers in Breda

Breda is in alle seizoenen dé plek om te zijn. Breda is niet voor niets uitgeroepen tot beste Binnenstad van Nederland! Eindeloos shoppen in een prachtig, historisch decor. Unieke cafés, heerlijke terrassen en rustgevende parken. Ga naar één van de vele evenementen en ontdek het allemaal! Een belangrijk stedenbouwkundig monument is het Kasteel van Breda. Het stamt uit de 16e eeuw en herbergt sinds 1828 de Koninklijke Militaire Academie. De Grote Kerk, het grootste museum van Nederland en de Grote Markt vormen het hart van de stad. Aan de buitenrand vind je het Chasséveld met interessante en kleurrijke nieuwbouw. Er is ook de bekende kunstacademie St. Joost.

In Breda is een aantal echte parels te vinden wanneer het gaat om bijzondere architectuur. Zo werd het station van Breda onlangs zelfs bekroond tot beste gebouw van Nederland. Deze Brabantse stad met zijn gezellige marktplein en bekende Grote Kerk en Begijnhof kent zowel boeiende architectonische ontwerpen als een zeer interessante stedenbouwkunde. Daarom is het niet verwonderlijk, dat er in deze stad veel interieurdesigners te vinden zijn.

 

Waarom een interieurdesigner inschakelen?

Je woont in een fijn huis, maar bent langzamerhand aan een andere inrichting toe. Maar de smaak van jou en je partner loopt nogal uiteen, dan is het een goed idee om een interieurdesigner te vragen om te helpen een nieuw ontwerp te maken. De wensen van beiden worden dan verwerkt in een plan om qua kleuren, meubelen en accessoires een evenwichtige inrichting te maken. Een lichtplan mag natuurlijk niet ontbreken, omdat de juiste verlichting cruciaal is bij het realiseren van een ontwerp.

Of je overweegt, vanwege een nieuwe baan een huis te kopen in Breda of omgeving. Houd er dan rekening mee, dat Noord Brabant een dure regio is. De kosten van een huis in Breda zijn zelfs het duurste van de regio en komen gemiddeld uit op ca. € 256.500,-. De gemiddelde prijs per m2 ligt op rond de 2.500-2.600 euro. In de gemeenten Asten, Geldrop-Mierlo en Laarbeek liggen de prijzen lager en komen deze uit op rond de 2.000 euro per m2. Bouwgrond is moeilijk te vinden en de prijzen variëren van 300 tot 600 euro per m2.

De voordelen van een interieurdesigner uit de stad

Om kosten te besparen, is het verstandig om een designer uit de stad te nemen. Deze kent de stad en weet precies waar je de juiste materialen tegen een goede prijs kunt krijgen. Bovendien beschikt hij over netwerk van ZZP-ers en onderaannemers, die betrouwbaar werk afleveren. Dat spaart tijd en geld. Ook kent de lokale interieurontwerper de lokale regels en kan deze snel bepaalde vergunningen aanvragen.

Hoe vind je de juiste interieurontwerper in Breda?

Dat hangt een beetje af van de vraag, waarvoor je zo iemand zoekt. Gaat het om een kantoor of om een woonhuis dan kom je niet altijd bij dezelfde persoon uit. Je kunt op internet kijken naar de ontwerpen en portfolio's van diverse ontwerpers om een indruk te krijgen wie het beste bij je past. Op onze professionals pagina vind je alle interieurdesigners overzichtelijk op een rij.

Bekijk ook zeker even welke specialisaties de interieurontwerpers in Breda allemaal hebben en zoek gericht naar het bureau dat het beste past bij jouw soort project. Het kijken naar projecten geeft een goede indruk van het werk van een interieurontwerper. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat deze goed luistert en je wensen vertaalt in een passend woonconcept dat naar je wensen is.

Wat is het verschil tussen architect en een interieurarchitect of designer?

Een architect ontwerpt en begeleidt de bouw van een pand. Een interieurarchitect werkt aan de binnenzijde van het pand. Een designer of stylist houdt zich uitsluitend bezig met het interieur, de meubels accessoires en niet te vergeten… ..de kleuren.

Welke certificaten en keurmerken hebben interieurdesigners in Breda?

Je kunt jezelf niet zomaar interieurarchitect of -designer noemen. Een interieurarchitect is een beschermd beroep. Je moet een speciale opleiding volgen en ingeschreven staan in het architectenregister. Vaak zijn ze ook aangesloten bij een organisatie zoals EX interiors, NIBE en DGBC. Aansluiting bij deze organisaties geeft een garantie voor duurzaam bouwen en/of het gebruik van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. Ontwerpers hebben meestal een kunstacademie gevolgd.

Wat moet je weten voordat je een interieurdesigner inhuurt in Breda?

De tarieven zijn heel variabel en hangen af van wat je wilt. Voor een beperkt budget kun je kiezen voor een schets en advies. De kosten liggen dan rond de 150 euro  Wil je een compleet digitaal ontwerp hebben met bijbehorend advies dan moet je rekenen op ± €  600,- . Wil je een designer op uurbasis inhuren reken dan op ± € 65,- Deze kosten vertalen zich in een harmonieus geheel en ook in veel meer woongenot. Bovendien verdien je een deel van deze kosten terug via een waardestijging van je huis.

Ga je een nieuw huis bouwen of wil je dit compleet laten inrichten door een interieurontwerper inclusief 3D designs en adviezen dan moet je rekenen op 7.500 euro of meer afhankelijk van je wensen en keuzes. Dit zijn gemiddelde kosten, dus deze kunnen per bureau afwijken.

  

Toon gerelateerde afbeeldingen