6 Interieurarchitecten in Groningen

Locatie

Interieurarchitecten in Groningen

Groningen, een bruisende studentenstad die de laatste jaren steeds meer op de kaart komt. Zo ook qua architectuur. Van moderne architectuur tot historische grachtenpanden. Groningen kenmerkt zich door gewaagde keuzes en biedt het allemaal. Zoals het Groninger Museum, dat niet alleen onderdak biedt aan kunst maar ook zelf een echt kunstwerk is, of het Wall House dat met zijn grote gele gebouw en mintgroene accenten zeker een blikvanger is aan het Hoornse meer. Maar ook het DOT, het eerste 3D theater in Nederland met zijn bijzondere witte stalen bol en het Groninger Forum kenmerken zich door spraakmakende designs. En op het vlak van oude architectuur is het Waagcomplex dat in 1996 werd verbouwd met een prachtige fusie tussen moderne en traditionele architectuur zeker het vermelden waard. Het is dus niet verwonderlijk dat we in deze belangrijkste cultuurstad van het noorden ook een groot aantal bekende architecten en interieurdesigners vinden.

Wat is het verschil tussen een architect en een interieur architect of designer?

Een stylist en interieur architect zijn niet hetzelfde. Een stylist verandert het uiterlijk van een interieur met andere kleuren, meubels en accessoires. Het werk van een interieurarchitect ligt meer in lijn met een architect. De architect houdt zich daarbij vooral bezig met de vorm, bouw en de aansluiting op de omgeving van een pand. De interieurarchitect is gericht op de binnenkant en gebruiksfunctie van een gebouw. Daarbij spelen facetten als doorstroming, natuurlijk licht, verlichting, sfeer en functionaliteit een belangrijke rol. De interieurdesigner houdt zich vooral bezig met de artistieke expressie, sfeer en verfijning en werkt vaak nauw samen met de architect om de doelstellingen van een project naadloos te vertalen in een passend woon- of bedrijfsconcept.

Hoe vind je de juiste interieurarchitect in Groningen?

Waarom zou je een interieurarchitect inschakelen? We zien regelmatig prachtige designs voorbij komen in woonbladen en op internet. En alhoewel dit de nodige inspiratie oplevert, blijkt het in de praktijk toch lastig om dit niveau van verfijning en artistieke expressie neer te zetten in onze eigen woning. Dit is dan ook de belangrijkste reden om een interieurarchitect in te schakelen. Dat resulteert in een mooi en doordacht interieur, een flinke besparing qua tijd en kosten en bovendien heb je er geen omkijken naar: alles wordt voor je geregeld.Prettig wonen en een mooie design omgeving waar je elke dag van geniet verdienen zich ook weer terug in je dagelijks woongenot. De keuze voor de juiste interieurdesigner is net als het uitzoeken van een kunstwerk. Het is afhankelijk van wat jij mooi vindt. Oriënteer je dus door te kijken naar de portfolio’s en projecten van de verschillende bureau’s in je stad en bepaal zo welke stijl het beste bij jou past. Of bekijk welke specialisaties de interieurarchitecten in jouw stad hebben en zoek gericht naar het bureau dat het beste past bij jouw soort project. Het kijken naar projecten geeft een goede indicatie van het werk van een interieurarchitect en daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat deze goed luistert en je wensen vertaalt in een passend woonconcept dat helemaal volgens je wensen is.

Welke diensten bieden de interieurarchitecten in Groningen?

Heb je een zeer specifiek project waarvoor je een interieurarchitect zoekt? Dan kan het handig zijn om een gespecialiseerd bureau in te schakelen. Bij specialisaties kun je denken aan bijvoorbeeld winkelcentra, kantoorpanden, scholen of beleggingsobjecten maar het kan ook gaan om een bepaalde stijl of onderdeel (tuin). Zo weet je zeker dat de interieurdesigner expertise en ervaring heeft met jouw specifieke project en dit kan uiteraard voordelen en efficiency bieden.

Welke certificaten en keurmerken hebben interieurarchitecten in Groningen?

Om jezelf architect of interieurdesigner te mogen noemen, moet je zijn ingeschreven in het Architectenregister. Vind je duurzaam bouwen of het werken met ecologische materialen belangrijk? Vraag dan of de architect van jouw keuze is aangesloten bij EX interiors, NIBE of DGBC. Dit zijn keurmerkorganisaties inzake duurzaam en ecologisch bouwen. Wanneer je dit belangrijk vindt dan is het wel zo handig dat de architect van jouw keuze kennis en ervaring heeft op het vlak van duurzaam en milieubewust bouwen.

Wat moet je weten voordat je een interieur architect inhuurt in Groningen?

Huur je de interieurarchitect per uur in dan moet je rekenen op een uurtarief van tussen de 75 en 100 euro. Voor een totale verbouwing moet je rond de 5 tot 7% van de totale kosten reserveren voor de totale interieurarchitectuur van ontwerp, advies tot de complete realisatie. Deze kosten verdien je vaak deels weer terug door een waardevermeerdering van je woning en kosten- en tijdsbesparing op materialen en onderaannemers. Wil je graag meer informatie over de kosten of heb je een andere vraag? Laat dan hier je gegevens achter dan nemen we contact met je op.

Welke andere professionals heb ik allemaal nodig als ik aan het verbouwen ga? 

Vrijwel geen enkele interieurarchitect werkt geheel zelfstandig, voor het uitvoeren van zijn plannen is de hulp nodig van een aantal professionals. Als je zelf geen timmerman bent dan zal je gebruik moeten maken van de diensten van onder andere een aannemer, eventueel een schilder en misschien ook een interieurontwerper om jouw project te doen slagen. Ga je aan de slag met de keuken? Het kan goed zijn dat je dan de expertise van een keukenontwerper in moet schakelen en voor de leidingen en de elektra zijn een loodgieter en een elektricien zeker geen overbodige luxe. Hieronder vind je enkele professionals die goed van pas kunnen komen bij het realiseren van jouw droomhuis: 

Aannemers in Groningen 

In Groningen, zowel in de stad als in de provincie, zijn heel veel aannemersbedrijven te vinden. Variërend van zeer grote landelijk opererende bedrijven tot kleine eenmanszaken. Voor elke klus is er wel een geschikte aannemer te vinden. Overleg hierover met je interieurarchitect of ga zelf via homify op zoek naar de aannemer die voor jou de beste keuze is. De aannemer is de belangrijkste schakel na de interieurarchitect in het hele proces en zorgt ervoor dat de plannen in iets tastbaars worden omgezet. Sommige aannemers voeren het hele project zelf uit, anderen huren ook externe professionals om bijvoorbeeld voor het schilderwerk en de elektra te zorgen. 

Keukenontwerpers in Groningen 

De keuken is het hart van je huis en een gezellige en bovendien goed werkbare keuken is eigenlijk een must voor ieder huis. Wil jij aan de slag met je keuken? Zoek dan een interieurarchitect die hierin gespecialiseerd is. Er zijn daarnaast ook speciaal opgeleide keukenontwerpers actief die, al dan niet samen met een interieurarchitect, een prachtige keuken kunnen ontwerpen. Bij de uitvoering van een keukenverbouwing moet je er ook rekening mee houden dat je naast een aannemer loodgieters en elektriciens in moet schakelen. 

Ontwerpers in Groningen 

Groningen is een jonge en creatieve stad. Het is dus geen enkel probleem om een interieurontwerper of stylist te vinden die je kunt inschakelen om je interieur helemaal af te maken. Ben je zelf zo’n creatieveling? Leef je dan zelf helemaal uit door de perfecte inrichting voor je huis samen te stellen nadat de plannen van de interieurarchitect werkelijkheid zijn geworden. Als dat niet het geval is dan moet het in Groningen geen enkel probleem zijn om de juiste ontwerper te vinden die jouw huis er precies zo uit laat zien als jij het in je hoofd hebt. Succes met je verbouwing en alvast veel plezier met je nieuwe interieur!