Vind de beste Interieurarchitecten in Groningen

6 Interieurarchitecten in Groningen

Locatie
Interieurarchitecten in Groningen

 

Groningen, een bruisende studentenstad die de laatste jaren steeds meer op de kaart komt. Zo ook qua architectuur. Van moderne architectuur tot historische grachtenpanden. Groningen kenmerkt zich door gewaagde keuzes. Zoals het Groninger Museum, dat niet alleen onderdak biedt aan kunst maar ook zelf een echt kunstwerk is, of het Wall House dat met zijn grote gele gebouw en mintgroene accenten zeker een blikvanger is aan het Hoornse meer. Maar ook het DOT, het eerste 3D theater in Nederland met zijn bijzondere witte stalen bol en het Groninger Forum kenmerken zich door spraakmakende architectuur en ontwerp. En op het vlak van oude architectuur is het Waagcomplex dat in 1996 werd verbouwd met een prachtige fusie tussen moderne en traditionele architectuur zeker het vermelden waard. Het is dus niet verwonderlijk dat we in deze belangrijkste cultuurstad van het noorden ook een groot aantal bekende architecten en interieurdesigners vinden.

Wat is het verschil tussen een architect en een interieur architect of designer?

 

Een stylist en interieur architect zijn niet hetzelfde. Een stylist verandert het uiterlijk van een interieur met andere kleuren, meubels en accessoires en zet zo een nieuw interieur ontwerp neer. Het werk van een interieurarchitect ligt meer in lijn met dat van een architect. De architect houdt zich daarbij vooral bezig met de vorm, bouw en de aansluiting op de omgeving van een pand oftewel de buitenkant. De interieurarchitect is gericht op de binnenkant en gebruiksfunctie van een gebouw. Daarbij spelen facetten als doorstroming, vorm, licht & donker, sfeer en functionaliteit een belangrijke rol. De interieurdesigner houdt zich vooral bezig met de artistieke expressie, sfeer en verfijning en werkt vaak nauw samen met de architect om de doelstellingen van een project naadloos te vertalen in een passend woon- of bedrijfsconcept. Kijk op onze professionals pagina voor een totaaloverzicht van alle interieurdesigners en -architecten in Groningen. 

 

 

Hoe vind je de juiste interieurarchitect in Groningen?

 

Waarom zou je een interieurarchitect inschakelen? We zien regelmatig prachtige designs voorbij komen in de woonbladen en op internet. En alhoewel dit veel inspiratie biedt, blijkt het in de praktijk toch lastig om dit niveau van verfijning en artistieke expressie neer te zetten in ons eigen huis. Dit is dan ook de belangrijkste reden om een interieurarchitect in te schakelen. Zo ben je verzekerd van een mooi en doordacht interieur, een flinke besparing qua tijd en kosten en bovendien heb je er geen omkijken naar want alles wordt voor je geregeld. Prettig wonen en een mooie design omgeving waar je elke dag van geniet, verdienen zich ook weer terug in je dagelijks woongenot. De keuze voor de juiste interieurdesigner is net als het uitzoeken van een kunstwerk. Het is afhankelijk van wat jij mooi vindt. Oriënteer je dus door te kijken naar de portfolio's en projecten van verschillende bureau's in je stad en bepaal zo welke stijl het beste bij jou past. Of bekijk welke specialisaties de interieurarchitecten in jouw stad hebben en zoek gericht naar het bureau dat het beste past bij jouw soort project. Het kijken naar projecten geeft een goede indicatie van het werk van een interieurarchitect. Daarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk dat deze goed luistert en je wensen vertaalt in een passend woonconcept dat helemaal naar je wensen is. 

 

 

Welke diensten bieden de interieurarchitecten in Groningen?

 

Heb je een zeer specifiek project waarvoor je een interieurarchitect zoekt? Dan kan het handig zijn om een gespecialiseerd bureau in te schakelen. Allereerst kunnen we een onderscheid maken tussen commerciële architecten die zich meer op de zakelijke markt richten en architecten gespecialiseerd in woningen die zich vooral op de particuliere markt richten. Bij specialisaties kun je denken aan bijvoorbeeld winkels, kantoorpanden, scholen of beleggingsobjecten maar het kan ook gaan om een bepaalde stijl of onderdeel zoals een tuin, aanbouw of spa. Kies je voor een gespecialiseerde interieurarchitect dan weet je zeker dat deze expertise en ervaring heeft met jouw specifieke project en dit kan uiteraard voordelen en efficiency opleveren.

 

  

Welke certificaten en keurmerken hebben interieurarchitecten in Groningen?

 

Om jezelf architect of interieurdesigner te mogen noemen, moet je zijn ingeschreven in het Architectenregister. Vind je duurzaam bouwen of het werken met ecologische materialen belangrijk? Vraag dan of de architect van jouw keuze is aangesloten bij EX interiors, NIBE of DGBC. Dit zijn keurmerkorganisaties inzake duurzaam en ecologisch bouwen. Wanneer je dit belangrijk vindt dan is het wel zo handig dat de architect van jouw keuze kennis en ervaring heeft op het vlak van duurzaam en milieubewust bouwen.

 

 

Wat moet je weten voordat je een interieur architect inhuurt in Groningen?

Huur je de interieurarchitect per uur in dan moet je in Groningen rekenen op een uurtarief van tussen de 75 en 100 euro. En bij een verbouwing moet je rond de 5 tot 7% van de totale kosten reserveren voor de totale interieurarchitectuur van ontwerp, advies tot de complete realisatie. Deze kosten verdien je vaak deels weer terug door een waardevermeerdering van je woning en kosten- en tijdsbesparing op materialen en onderaannemers. Om kosten te besparen, kan het ook handig zijn om een lokale interieurarchitect in te schakelen. Deze heeft een groot netwerk met leveranciers, kent de prijzen en tarieven en vraagt snel de juiste lokale vergunningen aan. Wil je graag meer informatie over de kosten of heb je een andere vraag? Laat dan hier je gegevens achter dan nemen we contact met je op.

Toon gerelateerde afbeeldingen