7 Interieurarchitecten in Eindhoven

Locatie

Interieurarchitecten in Eindhoven

Eindhoven, lichtstad en centrum van Noord Brabant. Met zijn karakteristieke oude villawijken en moderne shopping outlet Strijp-S vol met trendy nieuwe winkels en restaurants. Een must voor liefhebbers van een mix van industrie en moderne architectuur. En ook het interieurdesign van dit project is spraakmakend. Eindhoven is de laatste jaren sterk in opkomst op het vlak van design en architectuur en biedt volop inspiratie voor liefhebbers van artistieke expressie. Zo vindt ook het grootste design-evenement van Nederland de Dutch Design Week plaats in trendy Eindhoven. In de stad zelf bevinden zich tal van fraaie historische panden die vooral verwijzen naar het begin van de industriële periode.Het is dus niet verwonderlijk dat we in deze belangrijkste cultuurstad van het zuiden ook een groot aantal bekende architecten en interieurdesigners vinden.

Wat is het verschil tussen een architect en een interieur architect of designer?

We denken vaak dat een stylist hetzelfde werk doet als een interieurarchitect. Deze beide vakgebieden zijn echter totaal verschillend. Dit verschil zit hem in de functies. Een stylist verandert de look van een interieur met kleuren, meubels en accessoires. Een interieur architect heeft werkzaamheden die je meer kunt vergelijken met die van een reguliere architect. Het verschil zit hem in de binnen- en buitenkant. Een architect houdt zich vooral bezig met de vorm, bouw en de aansluiting op de omgeving van een pand. Een interieurarchitect is gericht op de binnenkant en de gebruiksfunctie van een gebouw. Het gaat daarbij vooral om artistieke expressie, sfeer en verfijning. De interieur architect werkt vaak nauw samen met de architect om de doelstellingen van een project naadloos te vertalen in een passend woon- of bedrijfsconcept.

Hoe vind je de juiste interieurarchitect in Eindhoven?

Ben je op zoek naar iemand die je bedrijfsconcept kan vertalen in een passende inrichting? Of wil je het interieur van je woning graag volledig afstemmen op je levensstijl en hobbies? Dan is het zeker een aanrader om een interieurdesigner in te schakelen. Prettig wonen en een mooie design omgeving waar je elke dag van geniet verdienen zich weer terug in je dagelijks woongenot. De keuze voor de juiste interieurdesigner is een kwestie van smaak. Oriënteer je dus door te kijken naar de portfolio’s en projecten van de verschillende bureau’s in je stad en bepaal zo welke stijl het beste bij jou past. Of bekijk welke specialisaties de interieurarchitecten in jouw stad hebben en zoek gericht naar het bureau dat het beste past bij jouw soort project. Het kijken naar projecten geeft een goede indicatie van het werk van een interieurarchitect en daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat deze goed luistert en je wensen vertaalt in een passend woonconcept dat helemaal naar je smaak is.

Welke diensten bieden de interieurarchitecten in Eindhoven?

Heb je een zeer specifiek project waarvoor je een interieur designer zoekt? Dan kan het handig zijn om een gespecialiseerd bureau in te schakelen. Bij specialisaties kun je denken aan bijvoorbeeld winkelcentra, kantoorpanden, scholen of beleggingsobjecten maar het kan ook gaan om een bepaalde stijl. Zo weet je zeker dat de interieurdesigner expertise en ervaring heeft met jouw specifieke project en dit kan uiteraard voordelen en efficiency bieden.

Welke certificaten en keurmerken hebben interieurarchitecten in Eindhoven?

Niet iedereen kan zich zomaar interieur designer of architect noemen. Daarvoor moet je zijn ingeschreven in het Architectenregister. Sommige architecten hebben een keurmerk omdat ze uitsluitend met ecologische en/of duurzame materialen werken. De meest bekende organisaties hier zijn EX interiors, NIBE of DGBC.

Wat moet je weten voordat je een interieurarchitect inhuurt in Eindhoven?

De kosten zijn flexibel en afhankelijk van je wensen. Heb je een beperkt budget? Dan kun je kiezen voor alleen een schets en advies. De kosten hiervan liggen rond de 150 euro. Voor een compleet digitaal driedimensionaal ontwerp met bijbehorend advies liggen de kosten rond de 600 euro en voor een compleet project inclusief design en begeleiding bij de bouw liggen de kosten rond de 7.500 euro en hoger. Dit zijn gemiddelde kosten dus dit kan per bureau zeer verschillen. Huur je de interieurarchitect per uur in dan moet je rekenen op rond de 65 euro per uur. Voor een totale verbouwing moet je rond de 5 tot 7% van de totale kosten reserveren voor de interieurarchitectuur. Deze kosten verdien je vaak deels weer terug door een waardevermeerdering van je woning. Wil je graag meer informatie over de kosten of heb je een andere vraag? Laat dan hier je gegevens achter dan nemen we contact met je op.

Wanneer heb ik een interieurarchitect nodig? 

Of het nu om kleine of om grote veranderingen in je huis gaat: het is in zulke gevallen altijd handig om een interieurarchitect in te schakelen. De expertise van een interieurarchitect is van onschatbare waarde, of het nu gaat om een nieuwe keuken, een complete herinrichting van je huis of het ontwerp van het interieur van een nieuwbouwwoning. Een interieurarchitect voorziet een plan van a tot z voor het verbouwen van je huis en zorgt ervoor dat jouw dromen werkelijkheid kunnen worden. Overigens is het wel zo dat in het geval van een beperkte herinrichting je uit de voeten kunt met een interieurontwerper. Ga je in of rond Eindhoven wel aan de slag met een grootschaliger project waarbij je een interieurarchitect nodig hebt? Kijk dan eerst gerust op homify rond om inspiratie op te doen en alvast sommige ideeën op papier te zetten. Kijk daarna rustig rond naar interieurarchitecten die jouw plannen in een concrete tekening om kunnen zetten. Hieronder lees je daar alles over wat je daarvoor nodig hebt.

Welke andere professionals heb ik nodig voor het uitvoeren van mijn project? 

Het is natuurlijk afhankelijk van de omvang van je project hoeveel externe professionals je moet inhuren. Kleine herinrichtingen of verbouwingen kun je soms zelf uitvoeren, maar vaak zal je de hulp van meerdere bedrijven in moeten schakelen. Hier enkele voorbeelden van professionals die je eventueel nodig hebt: 

Aannemers in Eindhoven 

Als het op verbouwen aan komt zijn de werkzaamheden van een aannemer essentieel. Net als bij interieurarchitecten is het vaak zo dat aannemers zich op een bepaald gebied gespecialiseerd hebben. Overleg even met je interieurarchitect. Vaak werken interieurarchitecten samen met aannemers en kunnen ze je een goede suggestie aan de hand doen. Wil je toch liever zelf ook even rondkijken? Ook geen probleem: met of zonder hulp van homify kun je de juiste aannemer vinden. 

Keukenontwerpers in Eindhoven 

Als je met een keuken aan de slag gaat is dit vaak een veelomvattende verbouwing. Sommige interieurarchitecten zijn gespecialiseerd in keukens, maar in andere gevallen heb je naast een interieurarchitect ook een keukenontwerper nodig. De keukenontwerper weet als geen ander hoe een keuken praktisch en mooi kan worden ingericht. Hij zorgt er uiteraard ook voor dat de gasleiding niet komt op de plek van de vaatwasser komt en andersom. 

Ontwerpers in Eindhoven 

Voor de details van de uitwerking van het plan van een interieurarchitect heb je soms een interieurontwerper nodig. Hij zorgt onder andere voor de juiste lampen, de juiste meubels en de juiste gordijnen. Als je zelf een beetje kijk op inrichten hebt kun je dit ook zelf doen, maar als je niet het risico wilt lopen dat het plan van de interieurarchitect niet zo uitpakt als bedoeld is, dan doe je er zeker verstandig aan ook een interieurontwerper uit te kiezen.