Vind de beste Interieurarchitecten in Eindhoven

7 Interieurarchitecten in Eindhoven

Locatie
Interieurarchitecten in Eindhoven

 

Eindhoven, lichtstad en centrum van Noord Brabant. Met zijn karakteristieke oude villawijken, beroemde GLOW festival en moderne shopping outlet Strijp-S vol met trendy nieuwe winkels en restaurants. Een must voor liefhebbers van een mix van industrie en moderne architectuur. En ook het interieurontwerp van dit project is spraakmakend. Eindhoven is de laatste jaren sterk in opkomst op het vlak van design en architectuur en biedt volop inspiratie voor liefhebbers van artistieke expressie. Zo vindt ook het grootste design-evenement van Nederland de Dutch Design Week plaats in trendy Eindhoven. In de stad zelf bevinden zich tal van fraaie historische panden die vooral verwijzen naar het begin van de industriële periode.Het is dus niet verwonderlijk dat we in deze belangrijkste cultuurstad van het zuiden ook een groot aantal bekende architecten en interieurdesigners vinden.

Wat is het verschil tussen een architect en een interieur architect of designer?

 

We denken vaak dat een stylist hetzelfde werk doet als een interieurarchitect. Deze beide vakgebieden zijn echter totaal verschillend. Dit verschil zit hem in de functies. Een stylist verandert de look van een interieur met kleuren, meubels en accessoires. Een interieur architect heeft werkzaamheden die je meer kunt vergelijken met die van een reguliere architect. Het verschil zit hem in de binnen- en buitenkant. Een architect houdt zich vooral bezig met de vorm, bouw en de aansluiting op de omgeving van een pand. Een interieurarchitect is gericht op de binnenkant en de gebruiksfunctie van een gebouw. Het gaat daarbij vooral om artistieke expressie, sfeer en verfijning. De interieur architect werkt vaak nauw samen met de architect om de doelstellingen van een project naadloos te vertalen in een passend woon- of bedrijfsconcept. Op onze professionals pagina vind je alle interieurdesigners en -architecten per stad overzichtelijk op een rij.

 

 

Hoe vind je de juiste interieurarchitect in Eindhoven?

 

Ben je op zoek naar iemand die je bedrijfsconcept kan vertalen in een passende inrichting? Of wil je het interieur van je woning graag volledig afstemmen op je levensstijl en hobbies? Dan is het zeker aan te raden om een interieurdesigner in te schakelen. Prettig wonen en een mooie design omgeving waar je elke dag van geniet, verdienen zich weer terug in je dagelijks woongenot. De keuze voor de juiste interieurdesigner is een kwestie van smaak. Oriënteer je dus door te kijken naar de portfolio's en projecten van de verschillende bureau's in je stad en bepaal zo welke stijl het beste bij jou past. Of bekijk welke specialisaties de interieurarchitecten in jouw stad hebben en zoek gericht naar het bureau dat het beste past bij jouw soort project. Het kijken naar projecten geeft een goede indicatie van het werk van een interieurarchitect. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat deze goed luistert en je wensen vertaalt in een passend woonconcept dat helemaal naar je smaak is. 

 

 

Welke diensten bieden de interieurarchitecten in Eindhoven?

 

Heb je een zeer specifiek project waarvoor je een interieurdesigner zoekt? Dan kan het handig zijn om een gespecialiseerd bureau in te schakelen. Globaal genomen kunnen we een onderscheid maken tussen commerciële architecten die zich op de zakelijke markt richten en architecten gespecialiseerd in woningen die zich vooral op de particuliere markt richten. Bij specialisaties kun je denken aan bijvoorbeeld winkelcentra, kantoorpanden, scholen of beleggingsobjecten maar het kan ook gaan om een bepaalde stijl of onderdeel zoals een tuin of verlichtingsplan. Zo weet je zeker dat de interieurdesigner expertise en ervaring heeft met jouw specifieke project en dit kan uiteraard voordelen en efficiency opleveren.

 

 

 

Welke certificaten en keurmerken hebben interieurarchitecten in Eindhoven?

 

Niet iedereen kan zich zomaar interieur designer of architect noemen. Daarvoor moet je zijn ingeschreven in het Architectenregister. Sommige architecten hebben een keurmerk omdat ze uitsluitend met ecologische en/of duurzame materialen werken. De meest bekende organisaties hier zijn EX interiors, NIBE of DGBC. Aansluiting bij één van deze organisaties geeft een garantie inzake duurzaam bouwen en/of het gebruik van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen. Dit is per organisatie verschillend. Op de website van deze organisaties vind je meer informatie.

 

 

Wat moet je weten voordat je een interieurarchitect inhuurt in Eindhoven?

 

De tarieven van interieurarchitecten zijn flexibel en geheel afhankelijk van je wensen. Heb je een beperkt budget? Dan kun je kiezen voor alleen een schets en advies. De kosten hiervan liggen rond de 150 euro. Voor een compleet digitaal driedimensionaal ontwerp met bijbehorend advies liggen de kosten rond de 600 euro en voor een compleet project inclusief design en begeleiding bij de bouw liggen de kosten rond de 7.500 euro en hoger. Dit zijn gemiddelde kosten dus dit kan per bureau afwijken. Huur je de interieurarchitect per uur in dan moet je rekenen op rond de 65 euro per uur. Voor een totale verbouwing geldt dat je rond de 5 tot 7% van de totale kosten kwijt bent aan de interieurarchitectuur. Deze kosten verdien je vaak deels weer terug door een waardevermeerdering van je woning. Qua kosten kan het handig zijn om een lokale architect in te schakelen. Deze weet precies waar je de beste materialen kunt kopen en kent de diverse onderaannemers en tarieven. Dit zorgt voor een sneller verloop van je project en bespaart kosten. Wil je graag meer informatie over de kosten of heb je een andere vraag? Laat dan hier je gegevens achter dan nemen we contact met je op.

Toon gerelateerde afbeeldingen