Vind de beste Interieurarchitecten in Amsterdam

38 Interieurarchitecten in Amsterdam

Locatie
Interieurarchitecten in Amsterdam

Liefhebbers van kunst, design en architectuur kunnen hun hart ophalen in Amsterdam. De beroemde stad aan de Amstel is de bakermat van vele bekende kunstenaars, architecten en interieurdesigners. Met de wereldberoemde Rietveldacademie, de Cobrabeweging en de Amsterdams Schoolgebouwen met invloeden uit de Renaissance en Art Deco in Amsterdam Zuid heeft deze stad voldoende architectonische parels om je dagenlang bezig te houden. Maar Amsterdam heeft naast de grachtengordel en oude hofjes ook tal van moderne architectuur projecten met al even indrukwekkende interieurarchitectuur. Denk aan de Chanel Flagshipstore die met zijn zeer bijzondere binnen- en buitenkant is bekroond met allerlei prijzen. Of het Eye, het nieuwe gebouw waar het Filmmuseum in is gevestigd. Zowel van binnen als van buiten een must-see met een prachtig uitzicht over het IJ. En natuurlijk zijn ook het REM eiland restaurant op 22 meter hoogte en Stedelijk Museum zeer spraakmakende ontwerpen. Genoeg om te bekijken dus voor architectuur & design liefhebbers!  En los van deze grote bekende gebouwen vinden we in de artistieke Pijp en Jordaan tal van trendy nieuwetijds restaurantjes en winkels met verrassende nieuwe concepten. Zowel qua inrichting als producten!

Wat is het verschil tussen een architect en een interieur architect of designer?

We denken vaak dat een interieurarchitect net als een stylist iemand is die met kleuren, textiel en meubels een ruimte inricht en daarmee een nieuw interieurontwerp neerzet. Maar dit is niet zo. Een interieurarchitect lijkt eigenlijk meer op een 'gewone' architect. Een interieurarchitect denkt daarbij vooral vanuit de gebruiksfunctie van de ruimte. Oftewel deze is vooral gericht op de binnenkant van het gebouw. De architect daarentegen houdt zich meer bezig met de vorm en architectuur van woningen en hoe deze passen en aansluiten op de omliggende omgeving. Ook in de opleiding is er een verschil. Een architect studeert bouwkunde waarbij het accent vooral ligt op het technische aspect en het bouwen. Een interieurarchitect studeert aan de kunstacademie met het accent op artistieke expressie. De interieurdesigner heeft vooral veel gevoel voor de sfeer en verfijning in een gebouw. Bij nieuwe bouwprojecten wordt meestal een team samengesteld van architecten en interieurdesigners die gezamenlijk het ontwerp maken van het nieuw te realiseren gebouw volgens de wensen en behoeften van de opdrachtgever. In onze categorie interieurarchitecten op de pagina professionals van homify vind je alle interieurarchitecten van Amsterdam overzichtelijk op een rij met slechts een muisklik.

Hoe vind je de juiste interieurarchitect in Amsterdam?

Interieurarchitectuur is een vorm van artistieke expressie die vergelijkbaar is met kunst. Of een interieurarchitect bij je past, wordt dus vooral bepaald door je persoonlijke smaak. Wat vind je mooi en inspirerend? Een ander belangrijk facet is het vertalen van je wensen. Kan de door jou gekozen interieurdesigner jouw ideeën omzetten in het door jou gewenste droomhuis? Wanneer stijlen botsen of je het niet met elkaar eens bent, kan dit lastig zijn. Kijk ook goed naar de portfolio's van interieurarchitecten en bepaal je eigen stijl. Daarnaast kan het allerlei voordelen bieden om een interieurdesigner uit de regio in te huren. Dit zorgt voor een vlotte samenwerking met regionale leveranciers en snelle afhandeling van bijvoorbeeld vergunningsaanvragen.

Welke diensten bieden de interieurarchitecten in Amsterdam?

De interieurarchitecten in Amsterdam bieden verschillende diensten aan voor zowel particulieren als bedrijven. Daarbij is er allereerst een onderscheid tussen commerciële architectuur en de architectuur van reguliere woningen. Daarnaast maken we een onderscheid in verschillende soorten en typen projecten. Zo kunnen voor huiseigenaren en beleggers ontwerpen gerealiseerd worden die gericht zijn op waarde en rendement. Voor bedrijfseigenaren kan een interieur gecreëerd worden dat de bedrijfsdoelen naadloos ondersteunt. En voor huiseigenaren kan in een gezamenlijke cocreatie een ontwerp ontwikkeld worden dat volledig is afgestemd op de persoonlijke wensen van de bewoners en op de functies waar de woning voor wordt gebruikt. Denk aan een spa, muziekkamer, bibliotheek of ontspanruimte.

Welke certificaten en keurmerken hebben interieurarchitecten in Amsterdam?

Sommige interieurarchitecten zijn aangesloten bij EX interiors, NIBE of DGBC. Dit zijn keurmerkorganisaties waarbij je je kunt aansluiten wanneer je op duurzame wijze bouwt met gebruik van gezonde en natuurlijke materialen. Wanneer je dit belangrijk vindt, kun je hiernaar vragen bij de interieurarchitect van jouw keuze. Niet iedereen kan zich zomaar architect noemen. Daarvoor moet je zijn ingeschreven in het Architectenregister.

Wat moet je weten voordat je een interieurarchitect inhuurt in Amsterdam?

Wil je een huis waarin je je echt thuis voelt? Dan is het een goed idee om een interieurarchitect in te schakelen. Zorg ervoor dat je weet naar welke stijl je voorkeur uitgaat en zoek een interieurarchitect met een vergelijkbare stijl en waarmee het klikt. Bekijk ook van tevoren het portfolio. Dit zegt natuurlijk niet alles, maar geeft wel een goede indruk van de stijl van de interieurarchitect en of deze jou aanspreekt. De tarieven voor het inschakelen van een interieurarchitect zijn uiteraard afhankelijk van je wensen. In het algemeen moet je voor het maken van een schets en advies rekenen op rond de 150 euro. Een compleet ontwerp kost rond de 600 euro en voor een compleet ontwerp met bouwbegeleiding kom je al snel op tussen de 7.500 en 10.000 euro uit. Schakel je een interieurarchitect per uur in dan komt dit gemiddeld op rond de 65 euro uit.

Toon gerelateerde afbeeldingen