Vind de beste Interieurarchitecten in Amersfoort

17 Interieurarchitecten in Amersfoort

Locatie

Interieurarchitecten in Amersfoort

De grootste schat van Amersfoort is haar historie. In de vele monumenten, straatjes, grachten en subtiele details voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw. Je vindt er veel historische gebouwen zoals de Koppelpoort, de Onze Lieve Vrouwentoren, het Mondriaanhuis, geboortehuis van de bekende kunstschilder Piet Mondriaan, de muurhuizen die vroeger in de stadsmuur werden gebouwd. En natuurlijk de beroemde Amersfoortse Kei ruim 7 ton zwaar. De stad had vroeger verbinding met de Zuiderzee via de rivier de Eem. Maak er zeker eens een rondvaart door de grachten, waar je alles te horen krijgt over de historie van de stad. Deze herbergt ook een grote variëteit aan architecten en interieurarchitecten.

 

Wat is het verschil tussen een architect, interieur architect of designer?

Een interieurarchitect is eigenlijk een gewonearchitect, maar houdt zich uitsluitend bezig met de invulling van de gebruiksruimte, de binnenkant dus. De reguliere architect maakt een ontwerp en houdt daarbij rekening met de omgeving, waar het gebouw in moet passen.

Ook de opleiding is verschillend. Een architect studeert bouwkunde waarbij het accent vooral ligt op het technische aspect en het bouwen. Een interieurarchitect daarentegen studeert aan de kunstacademie waar het accent wordt gelegd op artistieke expressie. Hij/zij let vooral op de sfeer en verfijning in een gebouw. Vaak wordt er bij een nieuwbouwproject een team van architecten en interieurdesigners samengesteld, die gezamenlijk een ontwerp maken van het te realiseren gebouw, rekening houdend met de behoeften en wensen van de opdrachtgever. In onze categorie interieurarchitecten op de pagina professionals van homify vind je alle interieurarchitecten bij elkaar met slechts één muisklik.

Waarom een interieurarchitect uit Amersfoort inschakelen?

Een belangrijke reden om een interieurarchitect in te schakelen is om alle aspecten van een binnenruimte op een verantwoorde manier bij elkaar te brengen. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld de functie van de ruimte, de indeling, de logische routing, het licht, zowel dag- als nachtlicht, de materialen en de te gebruiken kleuren. Vaak wordt de interieurarchitect ingeschakeld bij een nieuwbouwproject of bij een grote verbouwing van een bestaand pand. Een mooie inrichting zorgt daarbij voor veel extra woongenot en een waardevermeerdering van je huis. Een deel van de kosten die je investeert, verdien je dus weer terug.

 

Hoe vind je de juiste interieurarchitect in Amersfoort?

Dat is altijd een kwestie van smaak. Je moet iemand zoeken waar je vertrouwen in hebt. Afhankelijk van het soort project kies je een architect. Een woning vraagt een heel andere benadering dan een commercieel object. Bij het laatste gaat het vaak om het rendement, dat een investeerder kan maken, terwijl het voor een particulier vooral gaat om het woongenot. Kijk naar de websites van de interieurarchitecten, om er achter te komen wat jou het meest aanspreekt. Na een aantal gesprekken met interieurarchitecten van je keuze, ga je gewoon op je gevoel af. Bekijk ook zeker van te voren even voorbeelden in woonmagazines en op onze pagina's. Zo krijg je een beter gevoel bij de stijl die je aanspreekt en wat je mooi vindt qua kleuren en soort inrichting. Zo kun je de interieurarchitect een betere indicatie geven van wat je wilt.

 

Welke diensten bieden interieurarchitecten in Amersfoort?

De interieurarchitecten in Amersfoort bieden hun diensten aan zowel bedrijven als particulieren aan. Bij bedrijven is het commercieel gericht, bij particulieren gaat het om de persoonlijke wensen van de opdrachtgever. Dan denk je aan de indeling, welke functies belangrijk zijn, bijvoorbeeld hobby's, een speciale ruimte voor een gym of spa en natuurlijk  het woongenot voor de bewoner. Je kunt een interieur architect ook inschakelen voor een deeltraject zoals een tuinaanleg, dakterras of aanbouw.

 

Welke certificaten en keurmerken hebben interieurarchitecten in Amersfoort?

De meeste interieurarchitecten zijn aangesloten bij een overkoepelende organisatie zoals EX interiors, DGBC of NIBE. Zij verlenen keurmerken wanneer je als architect op duurzame en eco-vriendelijke manier je materialen uitzoekt en gebruikt. Interieurarchitect is een beschermd beroep. Ze staan altijd ingeschreven in het Architectenregister.

 

Wat moet je weten voordat je een interieurarchitect inhuurt in Amersfoort?

Heb je eindelijk het huis van je dromen gevonden, maar moet het gerestyled worden? Dan is het raadzaam om een interieurarchitect in te schakelen. Zoek via internet een architect waarvan de stijl je bevalt. Kijk ook naar eerder gerealiseerde projecten. Dit zegt natuurlijk niet alles, maar geeft een goede indruk van wat je aanspreekt. De tarieven zijn sterk afhankelijk van je wensen en keuzes. Als het alleen gaat om een schets en mondeling advies, reken dan op rond de 150 euro. Een compleet ontwerp kost rond de 600 euro en voor een ontwerp met bouwbegeleiding kom je al snel op tussen de 7.500 en 10.000 euro uit. Schakel je een interieurarchitect per uur in dan komt dit gemiddeld op rond de 65 euro uit.

 

Voor een heel bouwproject kun je als vuistregel rekenen op 5-7% van de totale kosten voor de interieur architect. Deze kosten verdien je deels weer terug via een waardestijging van je huis. Elke toevoeging van waarde aan een huis resulteert altijd in een verbetering van de waarde (wel afhankelijk van de woningmarkt uiteraard).

Toon gerelateerde afbeeldingen