Vind de beste Hovenier | homify

584 Hovenier

Locatie

Hoveniers

Een aangenaam huis is een heerlijke plek om letterlijk thuis te kunnen komen. Maar zodra het weer buiten mooi is wil je ook van je tuin kunnen genieten. Kan die tuin van jou wel een opknapbeurt gebruiken of moet die in z’n geheel opnieuw worden aangelegd? Er zijn dan altijd hoveniers die je daarbij kunnen gaan helpen als je eigen groene vingers een beetje tekort schieten. Bij homify doen we er graag alles aan om er voor te zorgen dat jij goed voorbereid aan de slag kunt gaan. Allerlei aspecten van tuinen en hoveniers gaan we daarom voor je uitlichten. Kom er snel achter hoe het met jouw tuin weer helemaal in orde komt!

Wat kunnen hoveniers voor je doen?

Hoveniers zijn eigenlijk allround experts op het gebied van tuinen. Je kunt de aanleg van nieuwe tuinen en het onderhoud van tuinen onderscheiden als belangrijkste werkzaamheden. Voor wat betreft de eerste categorie is het dan ook zo dat een hovenier ook het ontwerp van een tuin voor zijn of haar rekening kan nemen. Niet elke expert doet dit trouwens, dus zoek dat per hovenier even uit. Als het op tuinonderhoud aan gaat komen dan kun je dit ook samen met een hovenier doen: die komt dan enkele keren per jaar langs voor groot onderhoud en je voert de kleinere klussen dan zelf uit. In overleg is er op dat gebied heel erg veel mogelijk!

Wat zijn de kosten van hoveniers?

Een professional inhuren kost geld, maar denk daarbij ook gelijk aan het gemak en het fraaie eindresultaat dat bijvoorbeeld het inhuren van een hovenier jou op kan gaan leveren. Aan welke kosten moet je in zo’n geval allemaal denken? Er zijn verschillende factoren die op het budget kunnen drukken. Dat begint met het uurloon dat een hovenier vraagt. Het landelijke gemiddelde daarvan ligt zo tussen de € 30,- en € 40,-. Verder heb je doorgaans met voorrijkosten te maken. Door te kiezen voor een expert dicht in de buurt is dat iets wat je redelijk laag kunt houden. Bij de aanleg van een nieuwe tuin spelen naast het uurloon twee andere factoren een rol: de kosten voor het ontwerp (dat kan de hovenier dus zelf doen en in een ander geval kun je daarvoor een landschapsarchitect in gaan huren) en daarnaast heb je uiteraard de materiaalkosten. Die categorie kun je net zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Het is verstandig om, al dan niet met je partner, vast een ruwe begroting te gaan maken om alle kosten op een rijtje te zetten. Bekijk wat je te besteden en hebt en vanzelfsprekend vooral ook waaraan je het gaat besteden. Ga je ook andere klussen uit laten voeren? Laat die in het budget dan ook meewegen! En zeker als er renovatiewerkzaamheden gepland staan (en bij voorkeur ook in alle andere gevallen) is het verstandig om een kostenpost op te nemen voor eventuele onverwachte uitgaven.

Waar vind ik de juiste ideeën en inspiratie?

Hoveniers kunnen je vaak van de nodige handige tips en ideeën voorzien, maar voor je er eentje gaat benaderen kan het natuurlijk geen kwaad dat je al een beetje een idee in je hoofd hebt welke kant het met jouw tuin op moet gaan. Inspiratie kun je bij een tuincentrum vinden of eventueel in een modeltuin, maar waarom zou je niet gewoon lekker op de bank blijven zitten? Met laptop, smartphone of tablet kun je dan op elk gewenst moment van de dag digitaal bij homify terecht. In ons online archief zijn niet minder dan 2,5 miljoen foto’s te vinden. Uiteraard niet allemaal op het gebied van tuinen, maar zeker meer dan voldoende om jou lekker te kunnen inspireren. Kom je dan ondertussen foto’s tegen die je graag als voorbeeld wilt gebruiken of die je gewoon wilt bewaren? Bij ons heb je de functie om die dan heel eenvoudig op te slaan in je eigen Ideabook. Het enige wat je daarvoor dan even moet doen is helemaal gratis je eigen profiel aanmaken op homify en daarna kun je lekker aan de slag gaan.

Op zoek naar hoveniers

Dat homify het platform bij uitstek is om jou op de juiste en leukste ideeën te brengen is je vast wel duidelijk geworden. Maar dat is niet het enige wat wij doen! We zorgen er uiteraard ook voor dat je in contact kunt komen met alle professionals die bij ons aangesloten zijn. Met andere woorden: met homify ga je ook op zoek naar hoveniers. Zoeken is heel eenvoudig: je hoeft alleen maar je postcode of woonplaats in te vullen en in een mum van tijd zie je die experts in beeld verschijnen. Bekijk in alle rust de profielen die je tegenkomt en neem als dat mogelijk is ook even een kijkje op de website van de professional zelf.

Jouw keuze voor een hovenier maken

Heb je al heel wat profielen gescand? Dan wordt het tijd om contact met enkele van die hoveniers op te gaan nemen! Nodig ze bij voorkeur bij jou thuis uit om de tuin even te bekijken. Daarna kunnen offertes worden gemaakt en zodra jij die offertes binnen hebt kun je een keuze gaan maken. Daarna komt het met het werk vast helemaal in orde! Wil je daarnaast gewoon nog even meer inspiratie op gaan doen? Zorg dan dat je dit leuke artikel niet gaat missen!

Toon gerelateerde afbeeldingen