2 Hekken & schuttingen

Locatie

Hekken & schuttingen

Wat voor diensten leveren professionals op het gebied van hekken en schuttingen?

Grenzen afbakenen is iets wat al vanaf het begin van de beschaving plaatsvindt. Het plaatsen van hekken en schuttingen rond een huis is een moderne uiting daarvan. Naast het afbakenen van je eigen grond heeft het plaatsen van een hekken of schuttingen ook een beschermend doel. Ongewenst menselijk of dierlijk bezoek probeer je door middel van hekken en schuttingen letterlijk buiten de deur te houden. Er zijn professionals die hekken en schuttingen voor jou kunnen plaatsen en onderhouden. We hebben een overzicht gemaakt met allerlei informatie daarover.

*Over het algemeen komt een professional eerst bij jouw huis kijken. Hij (of zij) zal het terrein opmeten en met jou de eventuele opties voor een hekwerk of een schutting doornemen. Voor jou is dit ook het moment om vragen te stellen.

*Soms is het zo dat de erfgrens niet helemaal duidelijk is. De juiste professional zoekt precies uit hoe dit zit of laat iemand dit uitzoeken. Ook wordt het terrein verder in kaart gebracht: lopen er geen leidingen onder de grond of andere obstakels die het plaatsen van hekken en schuttingen in de weg zit?

*Hekken en schuttingen zijn er in allerlei soorten en maten te krijgen. Vooral ook op het gebied van materialen is er een grote diversiteit. Hierbij valt te denken aan onder andere hout, bamboe kunststof, aluminium en andere soorten metaal. Het verschil zit vooral in de prijs en ook in het onderhoud dat een hekwerk nodig heeft. Een aluminium hekwerk heeft weinig aandacht nodig, terwijl een houten schutting regelmatig onderhouden moet worden. De juiste professional helpt jou iets uit te zoeken dat past bij jouw wensen en jouw budget. En bedenk daar ook bij dat hekken en schuttingen naast een afscheidend doel ook een decoratief effect hebben.

*Een vakman op het gebied van hekken en schuttingen zal jou, zoals ook al aangegeven, altijd proberen goed te adviseren. Vaak kan zijn kennis heel goed van pas komen.

*De professional kan jou ook inzicht geven in de kosten van een hekwerk en het tijdsbestek waarin het geplaatst kan worden. Ook kan hij je van tips voor het onderhoud voorzien.

*Vaak werken professionals op het gebied van hekken en schuttingen samen met andere vakmensen zoals tuinarchitecten, hoveniers en landschapsarchitecten. Sommige bedrijven combineren ook meerdere van deze activiteiten.

Hoe vind ik de juiste professional voor het plaatsen van mijn hekken en schuttingen in Waregem Belgie?

Er zijn heel wat manieren om de juiste professional voor je hekken en schuttingen op het spoor te komen. Je bent hier op homify en wij kunnen je een overzicht bieden van allerlei professionals, ook bij jou in de buurt. Daarnaast kun je natuurlijk via een zoekmachine het internet afstruinen op zoek naar een professional. Vragen aan bekenden kan soms ook helpen, je kent vast wel iemand die vrij recent een hek of een schutting rond zijn huis heeft laten plaatsen. En als het plaatsen van hekken en schuttingen in jouw geval onderdeel is van een groter project dan kan het haast niet anders dat bijvoorbeeld de hovenier jou een goede suggestie kan doen.

Waar moet ik allemaal om denken als ik in gesprek ga met een hekken en schuttingen-professional?

Hekken en schuttingen kunnen je letterlijk een beschut en veilig gevoel geven, en vormen daarnaast ook een prachtige verrijking van de ruimte rond je huis. Met de juiste professional krijg je precies wat je wilt. Maar het kan ook wel eens mis gaan. Om dat te voorkomen is het verstandig een aantal vragen en punten in je achterhoofd te houden als je informeert bij een professional.

*Zoek uit of een professional de benodigde vergunningen en certificaten heeft. Informeer ook zeker naar het aantal jaren ervaring. Verder kun je op zoek gaan naar recensies of een portfolio. Je kunt ook altijd naar referenties vragen als je online niet alles kunt vinden.

*Informeer ook hoe een professional verzekerd is, je wil niet dat je problemen krijgt op jouw terrein! Dit geldt zowel voor jouw eigendommen als voor de vaklieden die bij jou aan het werk gaan.

*Heel belangrijk is ook of een professional goed begrijpt wat jouw wensen zijn op het gebied van hekken en schuttingen en vooral of hij jouw smaak ook goed begrijpt.  Je hebt immers niets aan een hekwerk dat niet goed bij jou en je huis past. En daarbij moet vooral het doel van de hekken en schuttingen niet vergeten worden. Wil je het laten plaatsen met een decoratief doel, met een beschermend doel of vooral ter verhoging van je privacy? Je kunt uiteraard ook meerdere redenen hebben om hekken en schuttingen te laten plaatsen. Vind in ieder geval uit of een professional jou begrijpt.

*Van jouw kant is het ook belangrijk dat je van tevoren al precies weet wat je wensen zijn en, zeker niet onbelangrijk, je budget. Zoals je je voor kunt stellen is er een groot verschil in prijs tussen een simpel houten tuinhekje en een compleet metalen omheining van je erf.

*Stevige hekken en schuttingen kosten het nodige geld. Belangrijk is dan ook dat je een garantie krijgt voor een bepaalde tijd. Wordt die garantie geboden en wat zijn de voorwaarden van deze garantie precies?

*Vraag ook zeker of een bedrijf zich bezig houdt met de benodigde vergunningen: sommige gemeentes hebben hele strenge voorschriften en je wilt niet dat je naderhand daarmee problemen krijgt. Moet je zelf de vergunningen aanvragen of zorgt een professional daarvoor?

*Vraag enkele offertes op en vergelijk de prijzen (en de geboden producten) goed met elkaar.

*Als je besluit om met een bepaalde professional in zee te gaan, laat dan een duidelijk contract opstellen en vraag vooral ook hoe de betaling geregeld gaat worden. Moet je van tevoren al een aanbetaling doen of betaal je het hele bedrag naderhand?

Hoeveel kost het inhuren van een professional voor het plaatsen van hekken en schuttingen en hoe kan ik de kosten laag houden?

Over het algemeen bieden professionals voor het plaatsen van hekken en schuttingen een vrijblijvende offerte. De kosten van het daadwerkelijke plaatsen hangen van een aantal factoren af.

*De materiaalkeuze voor een hek of een schutting maakt een belangrijk deel uit van de prijs. Een simpele afrastering met een soort gaas is een stuk goedkoper dan een ijzeren hekwerk. Houten hekken of schuttingen zijn vaak niet de meest dure oplossing, maar hebben wel geregeld onderhoud nodig. Zo moet een houten schutting met enige regelmaat voorzien worden van een beits of van een verflaag. Het soort hout dat je uitkiest is ook bepalend voor de prijs: tropisch hardhout is erg duur in vergelijking met ‘simpel’ vurenhout. Vurenhout kan wel heel snel rottingsverschijnselen vertonen, dat is bij tropisch hardhout niet het geval.

*De grootte van hekken en schuttingen maakt ook verschil. Het is niet moeilijk om te bedenken dat een grote schutting een stuk duurder is dan een laag hekje. Ook aan eventueel meer gedecoreerde hekwerken hangt een hoger prijskaartje.

*Ook andere toevoegingen aan een hekwerk, zoals een intercom, elektrische deurbediening, verlichting of andere beveiliging kosten geld. Vraag je af of je het ook daadwerkelijk nodig hebt!

*Houd rekening met de manier waarop een professional kosten in rekening brengt. Rekent hij een uurloon of een totale prijs voor een klus? Als je een klus op de korte termijn uit wilt laten voeren dan kan dit vaak hogere kosten met zich meebrengen. Het beste is om een tijd af te wachten dat een bedrijf iets meer tijd heeft en jou dus ook een scherpere prijs kan bieden.

*Hoe is het terrein waar een hekwerk moet komen? Als het een bewerkelijk stuk grond is, dan zullen de kosten daardoor ook hoger worden.

*In Nederland zijn heel veel vlakke terreinen, maar misschien woon jij wel in een glooiend gebied. Houd er dan rekening mee dat het ook wat meer moeite kosten om hekken en schuttingen te installeren en verwacht dan dus ook een wat hogere prijs.

*De plaats waar een bedrijf gevestigd is kan ook een kostenpost betekenen, hoe dichterbij, hoe minder voorrijkosten.

*Tot slot is de fundering van een hekwerk of een schutting van belang voor de prijs: hoeveel palen moeten er geplaatst worden en hoe worden ze in de grond verwerkt?

Welke andere professionals heb ik nodig voor mijn huis in Waregem Belgie?

Als je een hekwerk wilt laten plaatsen dan is dat heel vaak onderdeel van een grotere aanpak van je tuin of de omgeving rond je huis. En misschien ga je wel verhuizen en moet je ook binnenshuis flink aan de slag. Met de hulp van homify kun je een heel end komen. We bieden je inspiratie door het laten zien van heel veel verschillende projecten. En uiteraard helpen we je op weg met het vinden van de juiste professionals. Hieronder vind je een paar van die andere professionals die je misschien wel nodig hebt.

IJzerwerk en smeden in Waregem Belgie

Een smid is een ouderwetse ambachtsman die de mooiste metalen constructies kan maken. Als je een handgemaakt hekwerk wilt hebben dan is een smid de vakman die je daarbij kan helpen. Bouwers van hekken en schuttingen hebben soms een eigen smid in dienst of werken samen met ambachtelijke smederijen. Ook op homify is een overzicht te vinden van deze bijzondere professionals.

Hoveniers in Waregem Belgie

Als je een hekwerk rond je tuin laat plaatsen dan is de kans erg groot dat er in de tuin zelf ook het nodige moet gebeuren. Zeker bij grotere tuinen is het vaak moeilijk om zo’n klus zelf helemaal uit te voeren. Gelukkig kan een ervaren hovenier je daarbij goed helpen. Of het nou gaat om onderhoud van je tuin of de aanleg van een compleet nieuwe tuin, een hovenier helpt je daarbij!

Schilders in Waregem Belgie

Ga je een houten hek laten plaatsen en wil je dat die van een goede verflaag wordt voorzien? Met de juiste schilder is dit geen enkel probleem.