1 Glasfabrikanten

Locatie

Glasfabrikanten

Wat doen glasfabrikanten?

Glas is een van de meest gefabriceerde producten in de wereld. Kijk maar om je heen. Grote kans dat je in één oogopslag al op meerdere plekken glas kunt zien. Of het nou in de keuken, in de badkamer, de woonkamer of buitenshuis is: glas kom je overal tegen. Zoals je vast wel weet wordt glas uit zand gemaakt en kan dan vele jaren mee om als gebruiksvoorwerp of als raam te dienen. Of het nou om potjes, glazen of een grote ruit in je woning gaat, glas wordt al eeuwenlang gebruikt en is erg veelzijdig. Glasfabrikanten kunnen in principe glas leveren in elke vorm, in elke kleur en in heel veel diverse stijlen. Glasfabrikanten weten precies welke soort glas voor welke toepassing geschikt is en kunnen er voor zorgen dat de sterkte van het eindproduct daarop wordt aangepast. We hebben een overzicht gemaakt van alle diensten die glasfabrikanten kunnen leveren.

Glasfabrikanten kunnen glas leveren voor woningen (architectuur en interieur), huishoudelijke apparatuur, elektronica, verlichting, autosector, luchtvaart, opticiens, wetenschap, farmaceutische industrie, voedingsmiddelenindustrie, fabrikanten van zonnepanelen en ga zo maar door. Het is eigenlijk gek dat je er vrijwel nooit bij stilstaat waar glas allemaal wordt toegepast.

Voor jou als huiseigenaar of bewoner van een huis ben je natuurlijk vooral geïnteresseerd in de toepassingen van glas in en rond je huis. En alleen al op dat gebied is er zoveel keuze en zoveel mogelijk op het gebied van glas. Glasfabrikanten kunnen je van alles leveren. Ook kunnen ze adviseren op het gebied van plaatsing en in sommige gevallen die werkzaamheden ook zelf uitvoeren.

*Geharde beglazing

*Helder glas – Dit is het ‘gewone’ glas dat voor heel veel doeleinden wordt gebruikt. In je woning kun je daarbij denken aan de ramen in je huis maar ook aan heel veel andere toepassingen waarbij een helder doorschijnend effect gewenst is

*Getint glas – Glas dat voorzien is van een laag dat bijvoorbeeld het zonlicht kan filteren. Ideaal voor ramen waar veel zonlicht op valt. Wordt ook in auto’s veel toegepast als filterende of blinderende ramen.

*Matglas – Vooral binnenshuis een ideale toepassing voor ruimtes waar privacy gewenst is, bijvoorbeeld in de badkamer.

*Gecoat glas

*Zacht gecoat glas – Een coating filtert zonlicht, wordt vooral binnenshuis gebruikt.

*Hard gecoat glas – Ook hier zorgt een speciale coating voor onder andere filtering van zonlicht. Door de harder coating wordt dit type glas meer buitenshuis toegepast.

*Beglazing voor het interieur

*Spiegels – De spiegel is een veelvoorkomende toepassing van glas in een interieur. Zowel voor functionele als decoratieve doeleinden worden spiegels veel binnenshuis gebruikt.

*Gelakt glas – Door middel van een gekleurde en gebakken laklaag op glas krijg je de mogelijkheid om dit soort glas vooral voor decoratieve oplossingen te gebruiken.

Hoe maken glasfabrikanten glas?

Heb je altijd al willen weten hoe glasfabrikanten glas maken? Dit bijzondere proces is zeker de moeite waard om even nader toegelicht te worden. Er zijn drie methodes waarop glas gemaakt kan worden.

*Glasblazen – De authentieke manier waarop glaswerk gemaakt wordt is het zogenaamde glasblazen. Dit kan handmatig plaatsvinden door middel van een ambachtelijke glasblazer of machinaal. De machinale methode wordt gebruikt voor het produceren van onder andere potten en flessen.

*Glastrekken – Op deze manier werden vroeger ruiten gemaakt: uit een bad van gesmolten glas wordt door middel van een staaf een glasplaat getrokken. Het probleem is dat dit glas vaak afwijkingen vertoond. Deze methode wordt daarom ook niet meer veel toegepast.

*Floatglas – Deze methode wordt sinds de uitvinding in 1952 veelvuldig toegepast en is verantwoordelijk voor zo’n 90 % van de glasproductie. Omdat dit waarschijnlijk het soort glas is dat jij nodig hebt, hebben we het productieproces van glasfabrikanten globaal voor je beschreven.

* Fijnkorrelige grondstoffen worden gemengd en in een oven geplaatst om tot 1500 ⁰C te worden verhit. De grondstoffen voor glas bestaan over het algemeen uit kwartszand, natriumoxide van natriumcarbonaat, calciumoxide van kalksteen, dolomiet en veldspaat. Sommige metaaloxiden kunnen ook worden toegevoegd, als een er kleur of tint in het glas moet worden aangebracht.

*Vanuit de oven wordt het vloeibare glas op een bad van vloeibaar tin gegoten en terug gekoeld naar zo’n 600 ⁰C.

*Eventuele coatings worden toegevoegd.

*Vervolgens wordt het glas heel rustig afgekoeld.

*Tijdens het proces wordt er constant aan kwaliteitsbewaking gedaan: ontstaan er geen luchtbellen in het glas, blijft het glas recht, is de kleur goed?

*Als het glas helemaal is afgekoeld kan het op de gewenste maat worden gesneden.

Hoe vind ik goede glasfabrikanten in Stompetoren?

Glas is op allerlei manieren te verkrijgen en vele soorten bedrijven kunnen als vertegenwoordiger van glasfabrikanten optreden. Grote bouwmarkten bijvoorbeeld of een schilder bij jou in de buurt. Maar ook via het internet kun je op zoek gaan naar glasfabrikanten. En homify helpt je ook graag bij je zoektocht. We bieden je een overzicht van diverse glasfabrikanten. Maar je kunt ook bij een aannemer, een architect of een andere professional navraag doen. En in je eigen sociale netwerk ken je ook vast wel iemand die vrij recent aan het verbouwen is geweest: je zou hem of haar natuurlijk ook altijd om advies kunnen vragen.

Waar moet ik allemaal om denken bij het benaderen van glasfabrikanten?

Goede glasfabrikanten kunnen jou precies het glas leveren dat jij nodig hebt. Maar om problemen te voorkomen is het af te raden om zonder enig vooronderzoek met een glasfabrikant in zee te gaan. We hebben daarom een lijstje gemaakt met zaken waar je om moet denken en vragen die je eventueel glasfabrikanten zou kunnen stellen.

*Bezoek showrooms van glasfabrikanten. Je kunt dan een goed beeld krijgen van het aanbod van glas. En je kunt ook, heel belangrijk, de kwaliteit van het glas gelijk goed beoordelen.

*Zoek verder uit of je recensies online kunt vinden. Je kunt ook altijd vragen naar referenties of een portfolio van projecten. Informeer verder naar het aantal jaren ervaring van de glasfabrikant, specialisaties, vergunningen en certificaten.

*Zijn glasfabrikanten in staat om je een gevarieerd aanbod te bieden? Bieden ze goede prijzen? En kunnen ze een duidelijke offerte maken?

*Het is ook heel belangrijk dat glasfabrikanten oog hebben voor jouw wensen en jou goed kunnen adviseren. Zorg dus ook dat je op al je vragen een goed en duidelijk antwoord krijgt.

*Zoals we al net gemeld hebben, is het niet verstandig om zo maar met een bedrijf in zee te gaan. Vraag daarom minimaal twee of drie offertes op bij verschillende glasfabrikanten.

*Heb je je keuze kunnen maken? Dat is erg mooi! Zorg wel dat je een duidelijk contract op laat stellen. Zowel jij als de glasfabrikant weet dan goed waar je aan toe bent. Informeer ook naar de verzekering. Zeker bij glas is dit van groot belang, zowel voor jou, je huis, de materialen als de professionals die het glas gaan plaatsen. Je wilt daar geen problemen mee krijgen natuurlijk. Tot slot is het ook verstandig om naar de garantietermijn te informeren.

Hoeveel kost het kopen van glas bij glasfabrikanten en hoe kan ik de kosten laag houden?

De kosten van het aanschaffen van glas bij glasfabrikanten is volledig afhankelijk van wat je gaat kopen. Een complete glazen deur zal een stuk duurder zijn dan een glasplaat die je als tafelblad wilt gaan gebruiken. Maar ook het soort glas dat je aan gaat schaffen kan een behoorlijk verschil maken op het gebied van de prijs.

De kosten kun je laag houden door bij een plaatselijke leverancier te gaan kijken. Over het algemeen is dat wat voordeliger. Zoek vooral uit waar een goede prijs-kwaliteitverhouding geboden wordt. De goedkoopste oplossing hoeft namelijk niet altijd de beste oplossing te zijn!

Welke andere professionals heb ik nodig voor mijn klus in Stompetoren?

Als je glas nodig hebt voor je huis en op zoek bent naar glasfabrikanten, dan is de kans groot dat je ook daarbij andere professionals nodig hebt. Ook daarbij kan homify je helpen. We hebben er een paar kort even voor je op een rijtje gezet.

Schilders in Stompetoren

Een schilder is een vakman die ook op het gebied van glas vaak wat voor je kan betekenen. Maar in de eerste plaats ben je natuurlijk voor het betere verfwerk bij deze professional aan het juiste adres.

Elektriciens in Stompetoren

Wil je een stopcontact aan laten leggen op een plek waar geen stroom is of heb je een oud huis gekocht en deugt de elektrische installatie daar niet meer? Met de juiste elektricien wordt alles op een veilige en deskundige manier helemaal in orde gemaakt.

Interieurarchitecten in Stompetoren

Heb je allerlei ideeën op het gebied van glas en wil je dat graag interieur verwerkt zien, maar weet je niet hoe? Met een interieurarchitect komt er een goed plan om van jouw interieur een plaatje te maken.

Aan de slag met homify!

Kun je niet wachten om creatief met je huis aan de slag te gaan of een professional de opdracht te geven iets te gaan uitvoeren? Blijf dan eerst rustig op homify rondkijken! De experts van homify doen er namelijk alles aan om jou van de leukste en nieuwste ideeën op het gebied van architectuur, interieur, tuinen en alles wat daar bij komt kijken op de hoogte te houden. Aan de ene kant door een zeer groot overzicht te bieden van professionals. Van loodgieters tot landschapsarchitecten en van glasfabrikanten tot aannemers. En aan de andere kant geven we je heel veel inspiratie door duizenden Ideabooks. Huizen in allerlei soorten en maten en in een breed scala aan stijlen komen daarin voorbij. Maar ook met heel veel tips en aanwijzingen proberen we je op weg te helpen. Als je in je eigen tempo en op je eigen tijd rond wilt neuzen en op een later moment weer verder wilt kijken op onze site dan kun je al je ideeën ook zelf bijhouden in een Ideabook. En als dat de moeite waard is om te delen met andere mensen dan is dat zelfs ook mogelijk. Aanmelden is helemaal gratis!