288 Electriciens

Locatie

Wat doet een elektricien?

Een elektricien zorgt er voor dat jij onbezorgd en veilig in jouw huis kunt wonen. Een elektricien kan alle problemen op het gebied van bekabeling in je huis repareren en neemt daarnaast het installeren en vervangen van elektrische installaties in jouw huis voor zijn rekening. Dit geldt ook voor elektrische verwarming, elektrisch koken en verder alles waar stroom bij komt kijken. Ook op het gebied van allerlei soorten verlichting kan een elektricien zijn diensten bewijzen, zowel binnenshuis als buiten in de tuin. Ga je binnenkort een feestje geven en heb je daarvoor verlichting en andere elektrische apparatuur nodig? Een elektricien kan in zo’n geval er ook voor zorgen dat alles veilig wordt aangesloten en dat de stroom halverwege het feestje niet uit gaat vallen.

Is er wat met de apparatuur in je huis aan de hand? Ook in dat geval kan een elektricien heel vaak goed van pas komen. Dus als er iets is met je tv, je koelkast, wasmachine of de wasdroger: een elektricien kan heel vaak het probleem opsporen en met een reparatie er voor zorgen dat deze apparatuur weer jaren mee kan. Als je problemen met de centrale verwarming in je huis hebt dan kan een elektricien ook in heel wat gevallen een helpende hand bieden, zeker als het om de gevoelige elektronica van het systeem gaat.

Naast het repareren van zowel bekabeling als elektrische apparatuur, is een elektricien ook bij uitstek de specialist die in een nieuw huis voor alle bekabeling en aansluitingen kan zorgen. Dit is uiteraard ook het geval als je een nieuwe ruimte bij je huis bouwt of als in een oud huis alle bekabeling vervangen moet worden. Heb jij in je huis regelmatig last van stroomuitval? Ook dan kun je het beste een elektricien inschakelen. Hij (of zij) mag namelijk in jouw meterkast een nieuwe groep aanbrengen. Hierdoor kun je de verdeling van de spanning die jouw apparatuur vraagt beter verdelen. En het gevolg daarvan is dat de stroom niet meer uitvalt als jij de wasmachine aan hebt staan en ondertussen water wilt koken. Maar ook als er een test uitgevoerd moet worden om te kijken of de bekabeling nog in orde is dan kun je daarvoor bij een elektricien terecht. Belangrijk bij dit alles is dat een elektricien de benodigde papieren en vergunningen heeft om dit werk uit te mogen voeren.

Hoe vind ik de juiste elektricien?

Je kunt de juiste elektricien op vele verschillende middelen vinden. Er zijn vrijwel altijd lokale bedrijven te vinden die als installatiebedrijf werken en één of meerdere elektriciens in dienst hebben. Ook bij veel elektronicazaken is vaak een elektricien in dienst. Als dat niet het geval is dan kan zo’n winkel in de meeste gevallen iemand aanbevelen die jouw elektrische klus aan kan pakken. Een lokale elektricien heeft als voordeel dat die de omgeving goed kent en waarschijnlijk ook precies weet hoe jouw huis in elkaar zit. Als je in een appartementencomplex woont of een woning huurt dan kun je meestal via de huismeester of via de woningeigenaar een elektricien inschakelen. Veelal is er in zulke gevallen sprake van een contract met een elektricien en hoef je dus zelf niet aan de slag te gaan om iemand uit te gaan zoeken. Een derde optie is om via het internet iemand in te huren die als elektricien bij jou aan de slag kan gaan. Ook dit is natuurlijk een optie. En homify kan op dat gebied ook wat voor je betekenen, daar komen we zo op terug!

Waar moet ik allemaal om denken bij het inhuren van een elektricien?

Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben de experts van homify op een rijtje gezet waar je om moet denken als je een elektricien in gaat huren. Vooral ook uit het oogpunt van de veiligheid is het belangrijk om juist bij een elektricien even goed op te letten. Kijk altijd of de elektricien een goede reputatie heeft. Dit kan door het na te vragen bij een lokaal bedrijf of door op een website recensies te lezen over eerdere projecten die een elektricien heeft uitgevoerd. Zorg er daarnaast ook voor dat je alleen in zee gaat met een gecertificeerde elektricien. Neem er gewoon even rustig de tijd voor en kijk ook welke experts homify op het gebied van elektriciteit allemaal te bieden heeft.

Hoeveel kost het inschakelen van een elektricien?

De kosten van het inhuren van een elektricien zijn afhankelijk van meerdere factoren. Uiteraard is de aard en de omvang van het project dat uitgevoerd moet worden bepalend. Als de complete bedrading van een gebouw moet worden vervangen dan kun je er van uitgaan dat dit een behoorlijk prijzige klus gaat worden. In heel veel gevallen moeten er dan ook meerdere elektriciens aan de slag. Ook is het dan vaak zo dat de klus niet alleen tot elektrische aangelegenheden beperkt blijft en dat er dus een grotere verbouwing noodzakelijk is. Vaak hoef jijzelf dan geen een elektricien in te schakelen. Als een aannemer aan de slag gaat met een project dan werkt hij namelijk heel vaak met eigen personeel dat geschoold is als elektricien of hij huurt een elektricien als onderaannemer in. Als het om een kleine reparatie gaat dan zullen de kosten uiteraard een heel stuk lager uitvallen en dan schakel je zelf een elektricien in. Denk er trouwens om dat je een elektricien altijd overdag laat werken: zeker als de stroom moet worden uitgeschakeld dan is het voor een elektricien best lastig om te werken in het donker! Maak ook zeker gebruik van de zoekfuncties van homify voor het uitzoeken van een elektricien, in veel gevallen kun je op een website van een bedrijf al zien hoeveel een bepaalde klus kost.

Hoe kan ik de kosten laag houden als ik een elektricien inhuur?

Voorkomen is beter dan genezen. Als je met een nieuwbouwproject aan de slag gaat zorg er dan voor dat alles op het gebied van elektriciteit direct goed wordt uitgevoerd. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere bouwwerkzaamheden. Investeren in goede professionals mag op het moment zelf iets meer geld kosten, het levert je op de langere termijn grote voordelen op! Maar ook al heb je in het verleden goed geïnvesteerd, er kan altijd iets stuk gaan. Op het gebied van elektronica is dit ook het geval. Als je de kosten niet te veel op wilt laten lopen dan kun je eerst offertes aanvragen. Het is dan wel zo dat de goedkoopste oplossing niet altijd de beste hoeft te zijn. Ook bij reparaties is het zo dat investeren in een goede vakman investeren in de toekomst betekent. Het werkt het beste om een vaste prijs af te spreken voor een bepaalde klus. Je komt dan niet halverwege voor financieel onaangename verrassingen te staan. Het maken van een begroting voor jezelf kan ook zeker helpen. Het is goed om te weten hoeveel geld je beschikbaar hebt voor iets. En als je bij een omvangrijk project meer dan alleen een elektricien nodig hebt dan is het in heel veel gevallen handiger om voor een vaste prijs een aannemer in te huren. Hij zorgt er dan voor dat alle onderaannemers, ook de elektricien, betaald krijgen en dan hoef jij je daar verder geen zorgen meer over te maken.

Welke andere bouwvakkers kunnen van pas komen bij werkzaamheden aan mijn huis?

Bij grotere klussen is een elektricien slechts een van de vele vaklieden die jou helpen om je verbouwing of nieuwbouw voor elkaar te krijgen. Om je ook een beetje wegwijs te maken met allerlei andere professionals heeft homify er een paar voor je opgesomd. Kijk ook gerust even verder op homify als je meer informatie wilt over andere experts of praktische informatie over bouw en verbouw.

Schilders:
Als jij niet zo handig met een verfkwast bent of als het jou simpelweg aan tijd ontbreekt om aan hier mee aan de slag te gaan dan kun je een schilder inhuren. Schilders kunnen zowel voor het interieur als het exterieur van je huis heel veel betekenen. 

Loodgieters:
Het aanleggen van waterleidingen en afvoeren is een vak apart. Maar weinig doe-het-zelvers zijn hier heel erg goed in, dus er bestaat een grote kans dat jij bij problemen of vervanging van je sanitair een loodgieter nodig hebt. Ook op het gebied van verwarming en warm water kunnen zij vaak veel voor je betekenen.

Timmermannen:
Als er iets moois moet worden gemaakt van hout dan kan een timmerman voor jou aan de slag gaan. Of het nu gaat om een betimmering in je woonkamer, het maken van een kast of een nieuwe tafel: zodra er hout aan te pas komt kan een timmerman de meest mooie dingen voor je maken.

Aan de slag met homify!

homify is een veelzijdig hulpmiddel op het gebied van alles wat met je huis te maken heeft. Of het nou gaat om je huis zelf of om de tuin, we helpen je graag overal bij! Zit je er over na te denken om je huis helemaal opnieuw in te gaan richten in een bepaalde stijl? We kunnen je vele voorbeelden geven van prachtig verbouwde of heringerichte huizen in onder andere een landelijke, moderne of klassieke stijl. Maar homify gaat nog een stapje verder met de hulp. Je kunt online namelijk alle mooie foto’s die je op onze website tegenkomt bijhouden in een online Ideabook. Aanmelden hiervoor is helemaal gratis. Je kunt deze plannen eventueel gebruiken bij een architect of interieurarchitect, maar je kunt ze ook delen met anderen door je Ideabook openbaar te maken. Neem lekker de tijd om rond te neuzen op homify, dus pak je laptop, tablet of smartphone er maar bij en geniet van heel veel inspiratie op het gebied van architectuur en interieur!