Vind de beste Dakdekkers in Rotterdam

0 Dakdekkers in Rotterdam

Locatie
Je zoekterm leverde geen resultaten op. Wees de eerste en upload afbeeldingen in deze categorie!

Dakdekkers in Rotterdam

Rotterdam, stad aan de Maas met de op één na grootste haven ter wereld. Op de Maasvlakte vind je een enorm complex, opgespoten in de Noordzee met een aantal containerhavens van waaruit jaarlijks miljoenen containers naar het binnenland van Europa worden vervoerd over het water en over de weg. Het is één van de belangrijkste motoren van onze economie.

De stad, die in de Tweede Wereldoorlog plat werd gebombardeerd is nu geworden tot de stad met de meest boeiende skyline van het land. Je vindt er een groot aantal prachtige architecturale ontwerpen van Rem Koolhaas en andere beroemde architecten. In het centrum vind je de iconische Markthal met daaromheen trendy winkels, restaurants en cafés. Een waar walhalla voor de foodies onder ons.

Bezoek ook de geweldige Erasmusbrug uit 1996 van UN Studio en Ben van Berkel en neem een kijkje bij de spectaculaire Kunsthal, één van de belangrijkste gebouwen ter wereld! Daarnaast de Red Apple, een woontoren van 127 meter hoog en de beroemde kubuswoningen.

Natuurlijk kan het je gebeuren, dat je dak door een is storm of in zijn geheel vervangen moet worden. Maar misschien gaat het ook om een dakgoot of lekkage. Rotterdam kent een ruim aanbod aan vakbekwame dakdekkers. Op onze professionals pagina vind je ze overzichtelijk op een rij.

 

Wat biedt een dakdekker in Rotterdam?

Een dakdekker kan je dak vakkundig repareren bij een lekkage of na een flinke storm wanneer dit beschadigd is. Qua soorten daken kun je kiezen uit: platte daken, schuine zadeldaken, lessenaarsdaken, tentdaken, schilddaken en gebogen daken.

Een plat dak heeft het qua weersomstandigheden zwaarder te verduren dan een hellend dak. Denk maar eens aan een flinke regenbui; de regen glijdt dan met gemak het hellende dak af. Op een plat dak moet de regen echter opdrogen. Om die reden is de levensduur van een plat dak korter dan dat van een hellend dak. Laat je altijd goed voorlichten door een dakdekkersbedrijf wat voor jouw woning de beste en meest economische oplossing is. De levensduur van een dak is namelijk zeer afhankelijk van het gekozen materiaal.

 

Waarom kiezen voor dakdekker in Rotterdam?

Soms heb je na een flinke regenbui ineens een lekkage. Ook is het mogelijk dat na een storm je dak beschadigd is. Dan is een lokale dakbedekker de meest logische keuze. Deze zorgt ervoor dat de schade snel wordt gerepareerd zodat ernstige schade aan je muren of plafond kan worden voorkomen. Bovendien weet de dakdekker precies waar hij welke materialen kan vinden en wat de regels en procedures zijn. Dat werkt snel en efficiënt.

Wanneer je overweegt om je dak te laten isoleren, dan weet de dakdekker precies of er een subsidie verkrijgbaar is. Kies ook altijd voor een gecertificeerde dakdekker. Er is een aantal keurmerken zoals KOMO, de NDA, Dakmerk en er is ook een branchevereniging.

 

Wat kost een nieuw dak bij een dakdekker in Rotterdam?

De kosten zijn heel erg afhankelijk van het soort schade. Bij een nieuw dak hangen de kosten vooral af van het soort materiaal dat geplaatst moet worden. Een offerte bij een gecertificeerd dakdekkersbedrijf is in dit geval de beste oplossing. Op internet zijn ook veel schattingen te vinden, maar de ervaring leert dat veel huiseigenaren op zoek zijn naar specifieke prijsinformatie. 

Een dakdekkersbedrijf is in staat om je specifieke prijsinformatie te geven voor de totale dakbedekkings klus. Vraag altijd een paar offertes aan. Door deze te vergelijken krijg je een realistisch beeld van de te verwachten kosten zonder dat je direct ergens aan vast zit. Een leuke bijkomstigheid: het vergelijken van diverse dakdekkersbedrijven kan tot wel 40% besparing opleveren op je klus. Naast de prijs spelen natuurlijk ook andere factoren mee zoals de ervaring, reputatie en de klik die je met de professional hebt.

Als grove indicatie geven we toch even een overzicht van de gemiddelde kosten. Dit betreft het verwijderen van het oude dak en het plaatsen van het nieuwe dak:

    ·         Dakisolatie aanbrengen kost tussen de 40 en 60 euro per m2

    ·         Een nieuw dakbeschot plaatsen kost tussen de 90 en 150 euro per m2

    ·         Een plat dak kost tussen de 75 en 100 euro per m2

    ·         Een hellend dak kost tussen de 75 en 130 euro per m2

Soorten materialen voor daken

Voor een nieuw dak kun je kiezen uit een veelheid aan materialen. En alle soorten materialen hebben weer een verschillende levensduur. Een duurder materiaal is uiteindelijk vaak toch een beter keuze is qua levensduur. Qua materialen kun je kiezen uit:

    ·         Dakpannen (klei of beton en er bestaan ook glanzende dakpannen)

    ·         Hout

    ·         Riet

    ·         Zink

    ·         Asfalt

    ·         Bitumen ( verschillende soorten, afhankelijk hoe ze gebruikt worden)

    ·         Aluminium

    ·         Leisteen

    ·         Koper

Afhankelijk van het soort dak kan de dakdekker bepalen wat de beste keuze is. Natuurlijk houdt hij of zij hierbij rekening met de soorten daken in je nabije omgeving. We geven even een overzicht van de meest gebruikte materialen en de voor- en nadelen van elk van deze materialen.

 

Hout

Hout is een zeer duurzaam dak materiaal en gaat veel langer mee dan dakpannen. Het is een populaire keuze vanwege de mooie natuurlijke look. Ook is het een ecologische keuze omdat het biologisch afbreekbaar is. Een belangrijk nadeel is dat het een wat duurdere optie is. Daar staat de veel langere levensduur weer tegenover en dan zijn de kosten nagenoeg identiek. Voor een houten dak schakel je altijd een professional in. Het heeft ook af en toe een reinigingsbeurt nodig om het vuil te verwijderen.

 

Asfalt shingles

Asfalt shingles zijn kleine vierkante platen van asfalt die over elkaar heen worden geplaatst op het dak. Ze worden in rijen en overlappend geplaatst en je kunt ze krijgen in hout, asfalt, leisteen en bitumen. Ze zijn vooral bekend omdat ze goed bestand zijn tegen harde wind en storm en zijn ook voordelig en gaan zo'n twaalf tot zeventien jaar mee. Je kunt kiezen uit verschillende soorten materialen, kleuren en leggingen. Zo maak je van je dak een fraaie blikvanger. Nadelen van asfalt shingles zijn dat ze sneller beschadigen of van het dak afwaaien. Ze kunnen ook niet zo goed tegen grote temperatuurverschillen.

Dakpannen

Dakpannen zijn natuurlijk de meest bekende en ook meest voorkomende vorm van dakbedekking. Ze zijn sterk en duurzaam en raken zelden beschadigd. Ook zijn ze onderhoudsarm en verkrijgbaar in vele kleuren, types, stijlen en merken. Ook de glanzende dakpannen met vernis zijn zeer populair en geven een oud huis een prachtige uitstraling. De kosten liggen wel wat hoger en ze kunnen soms door de jaren heen lichter worden van gewicht en qua kleur. Ook de plaatsing is wat complexer dan van andere dakmaterialen.

  

Toon gerelateerde afbeeldingen