1 Binnentuinarchitecten

Locatie

Binnentuinarchitecten

Wat doet een binnentuinarchitect?

Of het nou om een huis, een kantoor, een museum, een vliegveld of om een bejaardenhuis gaat, de toevoeging van decoratief groen kan een ruimte een compleet andere uitstraling geven. En groen binnenshuis is niet alleen een prachtige verrijking van het interieur, het heeft ook nog eens een gezond effect. Een interieur met groen wordt zachter en aangenamer en kent dus heel veel voordelen. Binnentuinarchitectuur is dus niet alleen voorbehouden aan woonhuizen, maar komt ook vooral voor in openbare ruimtes. Ben jij van plan om iets groens in je huis aan te gaan brengen en heb je daar een professional voor nodig? Een binnentuinarchitect is dan de aangewezen vakman voor jou! Verwar deze binnentuinarchitect trouwens niet met een landschapsarchitect, tuinarchitect of hovenier. Soms worden al deze disciplines door één en dezelfde vakman uitgeoefend, maar vaak werken ze allemaal op hun eigen vakgebied. Met de juiste binnentuinarchitect krijg jij een prachtig stukje groen in je huis en is jouw huis nog aangenamer om in te wonen.

Voorbeelden van binnentuinen

Een binnentuinarchitect kan plannen maken om allerlei verschillende soorten groen in jouw huis aan te brengen. We hebben een aantal voorbeelden en varianten voor je op een rijtje gezet.

*Lobby’s en atriums: In lobby’s en atriums, maar ook in een hal of in een gang, kan perfect een binnentuin worden aangelegd. Er kan door een binnentuinarchitect onder andere gekozen worden voor een fontein met daaromheen het nodige groen of voor een tuin zonder een groot waterelement. Voor zowel woonhuizen als voor openbare ruimtes of kantoren is dit een prachtige oplossing voor centrale ruimtes.

*In kantoren of op werkplekken: In een kantoor aan huis of in een kantoorgebouw, of welke werkplek dan ook, kan een binnentuin een prachtige toevoeging vormen. Het zorgt voor een aangenaam klimaat in de lucht en vooral ook voor een zeer rustig effect in een ruimte waar altijd hard wordt gewerkt. Aantrekkelijke kleuren en een levendig element in een ruimte die verder vooral ingericht is om efficiënt te kunnen werken.

*Een ‘levende muur’: Naast het aanleggen van tuinen kan een binnentuinarchitect ook een plan maken om een ruimte te voorzien van een ‘levende muur’. Een muur compleet bekleed met allerlei planten en bloemen, of gewoon een binnenmuur die simpelweg begroeid is met klimop. Of wat dacht je van een muur begroeid met mos? Ook op dit gebied zijn de mogelijkheden zeer divers en krijg je met de juiste binnentuinarchitect een muur die helemaal naar jouw wens en smaak is begroeid.

*In hotels of andere horecagelegenheden: Ook in de horeca geeft een binnentuin een schitterend effect en zorgt de tuin voor een verhoging van de sfeer voor de gasten. Stel je voor dat je een hotel binnenloopt en gelijk een rustieke fontein ziet met daaromheen verfrissend groen. Of nog beter: in een spa of een kuuroord. Zonder deze charmante groene toevoegingen van een binnentuinarchitect, zullen heel wat van deze ruimtes er een stuk minder aantrekkelijk uit komen te zien.

*In ziekenhuizen of andere medische centra: Een bezoek aan een ziekenhuis of een medisch centrum is over het algemeen niet een van de leukste dingen in het dagelijkse leven. Hoe fijn is het dan dat er op deze plekken een natuurlijke ambiance wordt gecreëerd. Zeker hier is schone lucht belangrijk en als het dan ook nog een aangenaam beeld oplevert, dan wordt het leed van de aanwezigheid op deze plekken toch een heel stuk verzacht.

*Kunstplanten: Soms is het niet mogelijk om een ruimte van echte planten en bomen te voorzien. Kunstplanten kunnen in zo’n geval een goede oplossing bieden. Voor een goede binnentuinarchitect is het geen enkel probleem om in zo’n geval met goede opties te komen.

Hoe gaat een binnentuinarchitect te werk?

Een binnentuinarchitect kan jouw binnentuin of ander groenelement helemaal naar jouw wens aanleggen. We geven je een beeld door de meest voorkomende werkzaamheden en stappen voor je uit te leggen.

*De binnentuinarchitect informeert naar de ruimte die van een binnentuin voorzien moet worden. Hij vraagt daarbij natuurlijk ook naar jouw smaak en voorkeuren. En niet te vergeten zal hij rekening houden met jouw budget.

*Dan is het tijd voor een bezoek van de binnentuinarchitect: hij (of zij) bekijkt de ruimte, meet de ruimte op en maakt foto’s.

*Bekeken wordt wat voor soort planten er gebruikt kunnen worden, zeker ook gezien de aanwezige hoeveelheid daglicht. Als de aanleg van een binnentuin onderdeel is van een groter project, dan zalvde binnentuinarchitect ook overleggen met andere betrokken professionals. Je kunt hierbij denken aan een architect, interieurarchitect en interieurontwerper. Voor het perfecte huis moeten al deze vaklieden natuurlijk wel op één lijn zitten!

*Vervolgens kan de binnentuinarchitect aan de slag om een ontwerp voor jouw binnentuin te gaan maken.

*Als jij het eens bent met het ontwerp, dan kunnen hoveniers of andere specialisten aan de slag om het plan van de binnentuinarchitect uit te voeren.

*Een binnentuin heeft natuurlijk ook onderhoud nodig. Een binnentuinarchitect zal dan ook instructies geven voor het onderhoud. Je kunt dit vervolgens zelf uit gaan voeren of dit uitbesteden aan een professional.

*Ook voor speciale gelegenheden kan een binnentuinarchitect een tijdelijke creatie voor je ontwerpen.

Hoe vind ik een professionele binnentuinarchitect in Den Bosch?

Het vinden van de juiste binnentuinarchitect is erg gemakkelijk met de hulp van het internet. Je kunt zelf via zoekmachines op zoek gaan, maar homify staat uiteraard ook voor je klaar door een overzicht te bieden van binnentuinarchitecten en vele andere professionals. Maar er zijn meer manieren om een binnentuinarchitect te vinden. Vraag bijvoorbeeld bekenden om advies.

Waar moet ik allemaal om denken bij het inhuren van een binnentuinarchitect in Den Bosch?

Het ontwerpen van een binnentuin behoort tot de kerntaak van een binnentuinarchitect, maar er zijn ook zaken als onderhoud en dergelijke nodig. De juiste binnentuinarchitect biedt een totaalpakket. Daarom kan het handig zijn om een aantal dingen uit te zoeken voor je aan de slag gaat met een binnentuinarchitect. We hebben een aantal punten even voor je opgesomd.

*Check de opleiding en de certificaten van de betreffende binnentuinarchitect. Als het een groot bedrijf is, kun je kijken of ze bij een bepaalde vakvereniging aangesloten zijn en welke vergunningen ze hebben.

*Kijk of via een website ook recensies kunt vinden van mensen die ervaring hebben met een binnentuinarchitect. Als je dit niet kunt vinden dan kun je daar gerust om vragen. Dit kan je vooral helpen om een goede indruk te krijgen van de binnentuinarchitect of het bedrijf waar hij voor werkt.

*Vraag om een persoonlijk gesprek met een binnentuinarchitect. Dit kan je goed helpen om een indruk te krijgen van zijn ideeën en jij kunt aan de andere kant jouw ideeën goed uitleggen. Een bezoek op locatie van een binnentuinarchitect kan ook erg raadzaam zijn.

*Informeer ook hoe planten kunnen helpen bij te dragen aan een goede luchtkwaliteit. Een goede binnentuinarchitect weet je dit goed uit te leggen.

*Onderhoud is erg belangrijk voor een binnentuin. Informeer duidelijk wat je zelf moet doen en welke werkzaamheden eventueel uitbesteed moeten worden. Dit ook zeker met oog op de kosten van het onderhoud in de toekomst!

*Zoek ook uit hoe het zit met de bloei van bepaalde bloemen en planten. Zorg dat de binnentuinarchitect een binnentuin ontwerpt, waar het hele jaar iets in bloei staat.

*Als er in de ruimte of kamer waar jouw binnentuin komt niet zoveel daglicht is, informeer dan op welke manier het mogelijk is toch een binnentuin aan te leggen.

*Een binnentuinarchitect kan jouw ook adviseren op het gebied van planten die verhuist kunnen worden.

*Geef eventuele allergieën ook aan bij een binnentuinarchitect. Zeker voor mensen met hooikoorts kan dit erg belangrijk zijn.

*Informeer naar de kosten van een project. Ook de planten die een binnentuinarchitect in gedachten heeft kunnen een groot deel van de prijs uitmaken.

Hoeveel kost het inhuren van een binnentuinarchitect en hoe kan ik de kosten laag houden?

De kosten van het inhuren van een binnentuinarchitect hangen af van een aantal factoren. De grootte van jouw binnentuin is daarvan een niet onbelangrijk onderdeel. Maar ook de uitvoering van het project: maakt een binnentuinarchitect alleen plan voor jou of zorgt hij ook voor de aanleg en het onderhoud in de toekomst? Daarnaast kan het aantal jaren ervaring van een binnentuinarchitect ook een rol spelen.

Voor het laag houden van de kosten zou je er voor kunnen kiezen zelf je binnentuin aan te leggen. Mensen met groene vingers zullen hier geen enkele moeite mee hebben! Maar als je dat toch niet zo ziet zitten (of denkt dat je het niet kunt) laat het werk dan over aan een professional. Beoordeel dit ook voor het onderhoud van de binnentuin in de toekomst. Als je de kosten niet te ver wil laten lopen, kies dan voor wat goedkopere planten. Verder is erg belangrijk dat je voor jezelf een begroting maakt voor het gehele project: hoeveel geld ben je van plan uit te gaan geven?

Welke andere professionals heb ik nodig voor mijn project in Den Bosch?

Als je met een binnentuin aan de slag gaat dan kan dat onderdeel zijn van een groter bouw- of verbouwproject. Maar ook voor de aanleg van een binnentuin kan de expertise van andere professionals goed van pas komen. We hebben enkele van deze professionals even kort toegelicht.

Hoveniers in Den Bosch:

Een hovenier kan je helpen bij je binnentuin, maar ook zeker bij je tuin buiten! Maak dus dankbaar gebruik van zijn kennis en praktische vaardigheden.

Interieurarchitecten in Den Bosch:

Een interieurarchitect kan bij de aanleg van een binnentuin ook erg belangrijk zijn. Gaat een interieurarchitect voor jouw project aan de slag? Laat hem goed overleggen met de binnentuinarchitect zodat alles goed op elkaar afgestemd kan worden.

Loodgieters in Den Bosch:

Wil jij graag een vijver, fontein of waterval in je binnentuin? Een loodgieter zorgt voor alle leidingen en aansluitingen die je daarvoor nodig hebt!