Vind de beste Architecten in Nijmegen

37 Architecten in Nijmegen

Locatie

Architecten in Nijmegen

Ben jij op zoek naar een architect in de oudste stad van Nederland? Ga er dan maar even goed voor zitten, want er is genoeg te vertellen over architecten in Nijmegen. En daarbij is het natuurlijk wel van belang om te weten met wat voor soort project jij van plan bent om aan de slag te gaan. Wij doen je graag wat suggesties en ideeën aan de hand die bovendien ook perfect bij Nijmegen passen. Verder ben je natuurlijk niet voor niets bij homify aan het kijken, dus als je nog op zoek bent naar andere professionals, dan kunnen we je daar ook bij helpen.

Waarom zou ik een architect uit Nijmegen in gaan huren?

De vraag waarom je een architect in Nijmegen in kunt gaan huren, heeft natuurlijk vooral te maken met de plek waar je uiteindelijk met een woning aan het bouwen wilt gaan. In dit geval gaan we er dan ook vanuit dat dit in Nijmegen of de directe omgeving van deze prachtige stad is. Er zijn dan de nodige voordelen die een plaatselijke architect met zich mee brengt. Ten eerste is het erg gemakkelijk om aan afspraak te maken met een architect en daar even langs te gaan op het kantoor. Dan moet je natuurlijk al wel in Nijmegen wonen, anders gaat dat voordeel niet echt op. 

Maar wat wel als een paal boven water staat, is dat een plaatselijke architect heel erg goed is op de hoogte van alle regels binnen een gemeente (daar komen we zo nog wel even uitgebreider op terug) en daarnaast ook heel erg goed weet welke stijl of stijlen het beste bij ontwerpen in de stad passen. Uiteraard is het wel zo dat een professional geld kost, maar vaak kun je voor een meer simpel ontwerp al voor zo’n €1000,- aankloppen bij een architectenbureau. En je kunt er natuurlijk eerst voor kiezen om geheel vrijblijvend meerdere offertes op te gaan vragen. Dan kies je uit die prijsopgaven gewoon de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. En ben je nog op zoek naar andere professionals zoals een aannemer of een interieurarchitect? Jouw architect kan je op dat gebied ook altijd goede aanbevelingen doen!

Hoeveel kost het bouwen van een huis in Nijmegen?

De exacte kosten voor het bouwen van een huis kunnen wij jou natuurlijk niet geven. Dat hangt dan ook vooral af van de grootte van de woning die jij wilt laten bouwen, de kosten die je kwijt bent aan een architect en andere professionals en, niet onbelangrijk, de materialen die er bij de bouw worden gebruikt. Maar een vaste waarde is altijd wel handig om je even op te oriënteren en dat is de aankoop van een bouwkavel. Want de grondprijzen maken een belangrijk deel uit van het kostenplaatje, dus daarom kan het erg goed van pas komen om daar een beetje een goed beeld bij te hebben. In Nijmegen kun je er vanuit gaan dan dat de prijs van een bouwkavel begint bij zo’n €100.000,-. En dan zijn er uiteraard ook wel kavels waar je heel wat meer voor op tafel moet leggen, maar dat is geheel aan jou. Ook is het uiteraard zo dat je niet moet verwachten dat er in de binnenstad nog veel ruimte is voor bouwprojecten en zeker niet in de vrije sector. Maar de nieuwe wijken rond de stad en bijvoorbeeld in Lent aan de overzijde van de rivier de Waal lenen zich heel erg goed voor dergelijke projecten.

Regels voor het bouwen in Nijmegen

Zo maar helemaal je gang gaan met het bouwen van een huis kan helaas nergens in Nederland. Aan de andere kant is dat maar goed ook, want stel je eens voor dat je buren hebben die het bonter willen maken dan Villa Kakelbont: daar zit jij vast niet op te wachten. Nijmegen ment verschillende voorschriften en regels op het gebied van bouwen en een plaatselijke architect weet ook als geen andere hoe het precies zit met al die regels. Maar daarnaast is het ook zeker altijd raadzaam om zelf even op onderzoek uit te gaan. Zo weet je precies wat je kunt verwachten! Belangrijk is ook om te kijken of er sprake is van vrije sector bouw, of dat een gehele wijk met standaard types woning wordt gebouwd. Mocht je nou nog een plekje in de binnenstad weten te bemachtigen, dan moet je natuurlijk helemaal rekening houden met het beschermde stadsgezicht.

De bijzondere architectuur van Nijmegen

Nijmegen is in Nederland een unieke stad op het gebied van architectuur. Nergens lopen de bouwstijlen zo ver uiteen als hier. En dat heeft een aantal redenen. Ten eerste is het natuurlijk de oudste stad van Nederland en zijn er nog restanten uit de Romeinse periode te vinden. Maar ook in de Middeleeuwen was Nijmegen een belangrijke en strategische plaats (vooral ook door de prachtige ligging aan de rivier de Waal) en zijn er nog restanten te vinden van de aanwezigheid van keizer Karel de Grote, zoals het Valkhof. Als we dan even een sprong in de tijd maken, dan heeft de Tweede Wereldoorlog heel veel van het historische karakter van de stad verpest. Gelukkig is de boel weer opgebouwd en geeft de wederopbouwarchitectuur een heel bijzonder karakter aan de binnenstad. Jij kunt daar dan ook zelf meer dan voldoende inspiratie op gaan doen en onthoud dan ook maar goed wat jij mooi vindt en geef dit maar door aan je architect. Dan gaat het vast helemaal goedkomen met dat huis van jou!

Welke andere professionals heb ik nodig bij mijn bouwproject?

Een architect mag dan veel verstand hebben van bouwen, het komt zelden voor dat een architect ook zelf aan het bouwen gaat. Hiervoor zijn andere professionals nodig en bij grote projecten komen heel wat verschillende bouwvakkers kijken. Bouwbegeleiding is een ander belangrijk aspect. En wat dacht je van de uiteindelijke inrichting? Misschien heb je daarvoor ook wel een interieurarchitect of een ontwerper nodig. Hieronder worden een aantal van deze professionals kort besproken.

Aannemers in Nijmegen

In Nijmegen en omstreken zijn veel bouwbedrijven en aannemers te vinden die jouw klus uit kunnen voeren. Sommige architecten nemen een heel project aan voor één prijs en zorgen ook voor de aannemer en alles wat daarbij komt kijken. In andere gevallen zal je, al dan niet met hulp van de architect, zelf een aannemer in moeten schakelen. Als je een nieuw huis gaat bouwen dan kun je het beste een grotere aannemer inschakelen die van a tot z voor de bouw zorgt. Bij een kleinere verbouwing kun je soms genoeg hebben aan een timmerman die samenwerkt met bijvoorbeeld een loodgieter en een elektricien. Misschien wil je ook zelf op sommige punten de handen uit de mouwen steken, dit is in goed overleg met de architect uiteraard ook mogelijk.

Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding is essentieel voor het goed uitvoeren van de planning van een architect. De bouwbegeleider zorgt ervoor dat alles op tijd wordt uitgevoerd. Als je hier zelf ervaring mee hebt kun je dit zelf coördineren, maar in de meeste gevallen is een externe bouwbegeleider een absolute aanbeveling.

Interieurarchitecten in Nijmegen

Een interieurarchitect gaat meer op details in dan een architect. Wil je meer informatie over interieurarchitecten in Nijmegen? Op homify vind je hier ook van alles over!

Ontwerpers in Nijmegen

Ontwerpers of stylisten kunnen de perfecte inrichting in je huis verzorgen. Ze weten de juiste meubels en accessoires perfect met elkaar te combineren. Zie je dat inrichten niet zo zitten? Laat het dan gerust aan een ontwerper over!

Architectuur in Nijmegen

Nijmegen noemt zich met trots de oudste stad van Nederland. Al meer dan 2000 jaar wordt er geleefd aan de oevers van de rivier de Waal en dit is in het stadsbeeld terug te zien. Zeer oude gebouwen kun je in de stad tegenkomen. De eeuwenoude stad is helaas in de Tweede Wereldoorlog zwaar geschonden. Dit zorgt ervoor dat er in Nijmegen ook veel wederopbouwarchitectuur te vinden. Heel erg mooi zijn sommige naoorlogse gebouwen misschien niet, ze geven Nijmegen wel een zeer uniek en eigen karakter. Wil je naast homify nog meer inspiratie opdoen? Neem dan ook in de oude stad Nijmegen zelf een kijkje!

Toon gerelateerde afbeeldingen