Vind de beste Architecten in Haarlem

109 Architecten in Haarlem

Locatie


Architecten in Haarlem

Haarlem is een prachtige stad en is een van de meest populaire plekken om te wonen in Nederland. Dichtbij Amsterdam en Schiphol is het dan ook een ideale locatie in de Randstad! Mocht je geïnteresseerd zijn in een nieuw huis in deze fraaie stad of ben je van plan om je bestaande woning te gaan verbouwen, dan kunnen architecten in Haarlem voor jou van groot belang zijn. Bij homify doen we er graag alles aan om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken en daarom gaan we eens verder kijken waarbij we je op het gebied van architecten allemaal mee kunnen helpen.

Historisch Haarlem

De hoofdstad van Nederland mag dan Amsterdam zijn, Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland en doet qua allure en stadsbeeld zeker niet onder voor de grote buurstad aan de Amstel. Prachtig gelegen aan het riviertje de Spaarne biedt Haarlem een schitterend Hollands beeld: eeuwenoude grachtenpanden, imposante kerken en torens en vergeet ook zeker de vele hofjes die de stad te bieden heeft niet. Architecten in Haarlem kunnen jou helpen om een prachtig huis te laten verrijzen. De hoogste tijd om daar eens wat uitgebreider naar te gaan kijken.

Op zoek naar een architect!

Of het nou om architecten in Haarlem gaat of op een andere plek, het is altijd eerst de vraag hoe je met deze zoektocht aan de slag gaat. Zoals je waarschijnlijk wel weet, kan homify je daarbij een handje helpen. Digitaal zoeken is natuurlijk het meest gemakkelijke! Maar wat levert het jou voor voordeel op om architecten in Haarlem te zoeken? Het is vooral zo dat de betreffende professionals helemaal op de hoogte zijn van wat er speelt in de stad. Ze haken goed in op de bestaande architectuur en weten daar, uiteraard in overleg met jou, heel goed op in te spelen. Zo kun je dus een ontwerp krijgen dat goed in het stadsbeeld past, maar wel echt iets unieks is. Bijkomend voordeel is verder dat de architecten vrijwel altijd goed op de hoogte zijn van alle gemeentelijke regels en binnen die marges precies weten wat wel en niet kan. De kans dat jouw ontwerp niet aan de eisen van een vergunning voldoet is dan ook heel erg klein.

Bouwen in Haarlem

Bouwen in de binnenstad van Haarlem is een unicum, slechts heel beperkt is er bouwgrond in de stad beschikbaar. Maar aan de randen van de stad komen met enige regelmaat kavels vrij. Houd dit goed in de gaten en raadpleeg een website met koophuizen om te zien wat er op dit gebied allemaal te vinden is. De architecten in Haarlem kunnen jou hier overigens ook bij helpen, ze zijn doorgaans zeer goed op de hoogte van alle plekjes die beschikbaar komen. Haarlem wordt verder omringt door buurgemeenten die ook met enige regelmaat bouwgronden vrijgeven, dus kijk ook zeker even rond in Velsen, Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmermeer. Maar vergeet natuurlijk ook niet dat je heel goed een bestaand huis kunt kopen en dit vervolgens aan de hand van de plannen van een architect helemaal naar je eigen smaak en wensen kunt laten verbouwen.

Aan de slag!

Genoeg over de theorie, laten we eens kijken hoe je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan. Een simpel stappenplan komt daarbij goed van pas. Eerst bepaal je of je voor nieuwbouw kiest of voor het aankopen (en eventueel verbouwen) van een bestaand huis. Deze keuze is erg belangrijk voor het verloop van het verdere proces. Heb je die keuze gemaakt? Dan is het tijd om te gaan kijken welke architecten in Haarlem aan jouw wensen voldoen. Dit gaat zowel over de stijl die zij gebruiken als het financiële plaatje. Voor jou is het dan ook zeker aan te bevelen om eerst zelf je financiën goed op een rijtje te zetten. Zo weet je precies wat je budget is en waar je mee aan de slag kunt gaan. Denk dan gelijk aan een totaalplaatje: kosten van de grond, kosten voor het ontwerp en kosten voor andere professionals, waarbij de aannemer de grootste kostenpost zal zijn. Heb jij je oog op een of meerdere architecten laten vallen? Maak dan vrijblijvend een afspraak! In overleg met de professional kun je zien wat er allemaal mogelijk is en kun je bovendien merken of er een klik is. Dat laatste is voor een goede samenwerking ook van groot belang!

Creatieve inspiratie

Die architecten in Haarlem zitten zelf boordevol ideeën, maar het kan zeker geen kwaad als jij ook leuke suggesties aan gaat dragen. Voor de nodige creatieve inspiratie ben je in de stad zelf aan het juiste adres. Maak eens een wandeling door het historische centrum en kijk wat je op het gebied van architectuur allemaal aanspreekt. Her en der kom je ook moderne gebouwen tegen die op prachtige wijze in de eeuwenoude omgeving zijn ingepast. Dit zou zo maar iets voor jou kunnen zijn. Een leuke tip is om de stad eens te bekijken vanaf de omloop van de molen De Adriaan aan het Spaarne. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de hele omgeving! Ben je toch iets meer geïnteresseerd in de buitenwijken? Pak op een mooie dag de fiets om (eventueel samen met je partner) te kijken wat je allemaal mooi vindt. En als je toch liever warm en droog binnen wilt blijven, dan ga je gewoon online een leuke en inspirerende zoektocht opzetten. Vanzelfsprekend kan homify je daarbij ook heel goed helpen. Typ maar eens Haarlem in bij de zoekfunctie en je gaat heel veel leuks tegenkomen! Bewaar je ideeën eventueel in je persoonlijke Ideabook. Als je dan naar een architect gaat heb je gelijk iets moois om te laten zien. We wensen je er heel veel plezier en succes bij!  

Toon gerelateerde afbeeldingen