Vind de beste Architecten in Eindhoven

30 Architecten in Eindhoven

Locatie

Architecten in Eindhoven

Eindhoven is de laatste jaren zeer in trek bij buitenlanders. Dat komt vooral door de groeiende belangstelling voor de architectuur van de lichtstad. Eindhoven wordt steeds meer de stad van spraakmakende designs en architecturele ontwerpen. Het moderne designer winkelcentrum Strijp-S is daar een goed voorbeeld van. En ook de grootste design-evenement van Nederland de Dutch Design Week vindt plaats in trendy Eindhoven. In de stad zelf bevinden zich tal van fraaie historische panden die vooral verwijzen naar het begin van de industriële periode. En recentelijk werden de oude Philips gebouwen getransformeerd tot de moderne shopping mall Strijp-S, een absolute must voor de liefhebbers van een mix van industrie en architectuur. Unieke designer-items, kleding en hippe restaurantjes vind je hier in overvloed. Het is dus niet verwonderlijk dat we in deze belangrijkste cultuurstad van het zuiden ook tal van bekende architecten en interieurdesigners vinden.

De architecten in Eindhoven kennen de stad…

En dat biedt belangrijke voordelen wanneer je een woning of bedrijfspand wilt bouwen in deze stad. Deze architecten kennen de weg wanneer het gaat om de talrijke stedelijke regels. Zij kennen de logistieke problemen van de stad, weten wat het minimum aantal vereiste parkeerplaatsen is en zijn in staat om een ontwerp te realiseren dat naadloos aansluit bij de stijl en sfeer in de stad. En daarnaast kennen zij natuurlijk alle regionale toeleveranciers. Van de beste stukadoors en schilders tot alle geschikte materialen inclusief de bijbehorende prijzen. Kortom, redenen genoeg om te kiezen voor zo’n plaatselijke en regionale specialist. In onze categorie architecten op de pagina professionals van homify vind je alle architecten van Eindhoven overzichtelijk op een rij met slechts een muisklik.

Wat kost het om een huis of bedrijfspand te bouwen in Eindhoven?

De prijs van een huis of bedrijfspand is natuurlijk afhankelijk van een groot aantal individuele factoren en keuzes. De gemiddelde vierkante meterprijs geeft echter een goede algemene indicatie van de te verwachten kosten. In Nederland kost het gemiddeld 2.002 euro per vierkante meter om een woning te bouwen. In Eindhoven moet je gemiddeld genomen tussen de 1.500 en 2.500 euro neertellen voor een vierkante meter woonoppervlak en dit is behoorlijk hoog voor de provincie Noord Brabant. In de duurdere wijken Witte Dame, het centrum en Villa Park vinden we de hoogste vierkante meterprijzen van rond de 2.400 euro per vierkante meter. De woningen zijn over het algemeen gemiddeld wat groter dan in andere Nederlandse steden en het gemiddelde woonoppervlak bedraagt 99m² per woning.

Bouwregels en beperkingen in Eindhoven

Wanneer je een huis wilt gaan bouwen of verbouwen dan is het handig om je van tevoren te verdiepen in de regels. Deze verschillen per stad en per regio. Op de site van de gemeente Eindhoven vind je informatie over specifieke bouwregels en omgevingsvergunningen. In 2009 heeft de gemeente Eindhoven besloten om de regelgeving te versoepelen. In veertien wijken in de stad mogen bewoners verbouwen zonder bemoeienis van de Welstandscommissie. Dit geeft de huiseigenaren meer vrijheid en bespaart de gemeente tijd en geld. Het geldt met name voor dakkapellen aan de achterzijde, tuinhuisjes en zijgevels.

Kenmerkende architectuur in Eindhoven

Eindhoven de lichtstad die bekend staat vanwege de oude gloeilampenfabriek van Philips is in trek vanwege haar architectuur en design uitstraling. Bekend vanwege het Evoluon en de Dutch Design week vinden we in deze stad tal van interessante gebouwen. Denk aan het oude klooster Mariënhaage uit de 15e eeuw en de diverse oude kerken. Maar ook aan het neoclassicistische Gerechtsgebouw dat in 1843 in gebruik werd genomen en de diverse fraaie oude villa’s aan de Ten Hagestraat. En dan zijn er natuurlijk ook nog de diverse oude Philips fabrieken, de lichttoren en verschillende aan Philips gerelateerde gebouwen zoals het Evoluon en Philips stadion. Een verrassende toevoeging is het tot modern designer shopping centrum omgebouwde oude fabriekscomplex Strijp-S. Grote fabriekshallen met een indrukwekkend design en interieur architectuur met veel glas en staal die zeker een bezoek waard zijn. Een fraai staaltje van moderne architectuur. Ben je enthousiast geworden over de stad Eindhoven en wil je graag meer weten over de mogelijkheden om een huis te bouwen in deze stad? Laat dan hier je gegevens achter, dan nemen we contact met je op.

Toon gerelateerde afbeeldingen