Vind de juiste Architecten in Amersfoort

45 Architecten in Amersfoort


Architecten in Amersfoort

 

Amersfoort staat natuurlijk vooral bekend om de oude binnenstad vol met eeuwenoude, monumentale gebouwen. Uiteraard hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan in Amersfoort. Er is een aantal iconische nieuwe gebouwen toegevoegd na 1965. Zo zijn er allerlei nieuwe ontwikkelingen op het Eemplein en zijn er de muurhuizen en het structuralistische bouwwerk 'De stad van Cahen'. Stuk voor stuk prachtige staaltjes van moderne architectuur. En wie van middeleeuws aandoende, pittoreske kleine straatjes met monumentale huizen met ateliers van kunstenaars en designers houdt, zou zeker een keer een bezoek moeten brengen aan deze stad.

 

De architecten in Amersfoort kennen de regio

 

De in de stad gevestigde architecten kennen Amersfoort natuurlijk als geen ander. Ze zijn bekend met de meest voorkomende bouwstijlen, bepaalde typen huizen, de sfeer in de stad en kunnen daarom snel en eenvoudig een huis ontwerpen maken dat naadloos in de bestaande omgeving past.

 

Ze weten ook in welke delen van de stad er bij huizen bijvoorbeeld wateroverlast of een slechte fundering is. Zaken waarvan een architect van buiten de stad meestal minder goed op de hoogte is. Ze kunnen hun weg snel vinden in de wirwar aan regels en hebben zij de juiste vergunningen snel geregeld.

 

Vaak hebben ze een groot netwerk met in de regio gevestigde onderaannemers – of weten hoe ze deze kunnen zoeken en vinden op homify op onze architecten pagina. Ze kennen de gemiddelde tarieven van schilders en stukadoors in de stad en weten wie er goed werk levert. Dat scheelt tijd en ergernis.

 

 

In onze categorie architecten op de professionalspagina vind je alle architecten van Amersfoort overzichtelijk op een rij. Bij elk van deze architecten vind je een portfolio met foto's van projecten zodat je kunt zien of de stijl van deze architect aansluit bij jouw smaak.

 

Wat kost een huis in Amersfoort?

 

Wanneer je zelf een huis gaat bouwen, dan wil je natuurlijk wel graag een idee hebben van de totale kosten.

 

Ga je zelf een huis bouwen, dan begint dit met het kopen van een bouwkavel. De prijs hangt daarbij af van het aantal vierkante meters en de prijzen in de regio. De grondprijzen in Amersfoort variëren per locatie en lopen uiteen van 150 euro per m2 tot 320 euro per m2. Check ook even het bestemmingsplan voordat je de grond koopt. Hierin staat omschreven wat de regels zijn met betrekking tot het kavel en wat er in de toekomst omheen gebouwd gaat worden.

 

De volgende stap is de bouwvergunning. De prijs daarvan ligt tussen de 2.000 en 7.000 euro. Vaak is het ook verstandig om een architect in te huren. De kosten daarvan bedragen rond de 10% van de totale bouwsom. Ook moet  de grond bouwrijp gemaakt worden en de kosten daarvan lopen uiteen van 5.000 tot 10.000 euro.

Daarna bepaal je natuurlijk zelf wat je huis gaat kosten. De gemiddelde eengezinswoning in de provincie Utrecht kost rond de 400.000 euro. Utrecht is daarmee één van de duurste gemeenten van Nederland. En voor een appartement betaal je rond de 250.000 euro.

 

Kies je voor zelf een woning bouwen dan kun je een eenvoudige prefab woning kopen of een woning naar eigen ontwerp. Globaal genomen hangen de kosten af van de grootte van het huis en de extra's en de luxe en afwerking van de woning en starten de prijzen iets boven de 100.000 euro. Wil je nog een tuin bij je huis dan moet je daarvoor nog eens zo'n 5 tot 10% uittrekken van de totale bouwsom.

 

Ben je enthousiast geworden over het bouwen van een eigen huis? Laat dan hier je gegevens achter dan nemen we contact met je op.

 

 

Bouwregels en beperkingen in Amersfoort

 

Welke bouw- en omgevingsvergunningen heb je nodig? En welke regels zijn er in Amersfoort? Deze zijn namelijk in elke gemeente weer anders. In de ene gemeente mag je zomaar een aanbouw toevoegen en in een andere heb je er een vergunning voor nodig.  Je vindt alle regels op de gemeentelijke site met bouwregelgeving of op de landelijke overheidssite vergunningencheck. Ook de lokale bestemmingsregels die betrekking hebben op jouw kavel geven allerlei nuttige praktische informatie inzake wat wel en niet mag.

 

En er zijn niet alleen maar regels ten aanzien van de bouw of verbouw, maar ook inzake minder bekende aspecten. Denk daarbij aan minimum afmetingen van deuren en gangen en bepalingen tot hoe laat je muziek mag draaien voor ondernemers. Het is dus belangrijk om deze regels even te bekijken en eventueel ook contact op te nemen met de plaatselijke gemeente.

 

Kenmerkende architectuur in Amersfoort

 

Bekende gebouwen in Amersfoort zijn de Onze Lieve Vrouwe Toren, het Eem- en Mondriaanhuis, de stadsmuur Plantsoen Oost en het Hofplein met de Sint Joriskerk. Ook een bezoek aan de stadsbrouwerij de Drie Ringen is beslist de moeite waard. En maak er zeker even een rondvaart op een kleine pittoreske rondvaartboot door de grachten. Zo zie je de stad van een totaal andere kant. Via de VVV kun je ook een historische wandeling onder begeleiding maken door deze prachtige stad.

Toon gerelateerde afbeeldingen