Vind de beste Afvalverwijdering | homify

153 Afvalverwijdering

Locatie

Hoewel afvalverwijdering van gemeente tot gemeente kan verschillen, afhankelijk van de plaatselijke voorzieningen, aanwezige techniek en geografische verschillen, zijn een aantal algemene principes achter afvalverwijdering en sortering ons wel bekend. De vuilstortplaats voor grof vuil weten velen wel te vinden en kennen sommigen dankzij verbouwingen zelfs heel goed. Chemisch afval wordt soms zelfs aan de deur afgehaald en batterijen kunnen we bij iedere supermarkt kwijt. Statiegeld voor lege flessen en kratten levert voor ons bij de supermarkt of slijterij zelfs nog wat op. Daarnaast kennen we allemaal wel de glasbak en scheidt bijna iedereen automatisch het oud papier: al was het alleen maar om in de kattenbak of bij het schilderen te gebruiken. Organisch afval scheiden we vaak gewillig tegen stankoverlast of we hebben een tuin met composthoop waar we bij het tuinieren goedkoop gebruik van maken. Verder zijn veel gemeenten inmiddels overgestapt op het scheiden van plastic afval van overig afval dat het hergebruik van vele plasticsoorten goedkoper en makkelijker maakt.

Zo helpen we allemaal in meerdere of mindere mate mee aan een duurzaam en milieuvriendelijke maatschappij. Maar, deze regelgeving en recycling business maakt soms het leven wel wat lastig. Verschillende uitstapjes naar verscheidene afvalverzamelcentra en het uit elkaar houden van een rij afvalbakken in huis is soms een heel karwei. Zeker als het gaat om meerdere gezinsleden of bewoners in één huis of appartement. En regelmatig ontstaan er bij maar langzaam vullende afvalbakken toch wat onaangename luchtjes.

Tegenwoordig stijgt de interesse in en het enthousiasme voor het verminderen van onze afval door bijvoorbeeld een langzaam verlagend gebruik van papieren en plastic verpakkingen en de stimulering van het gebruik van meeneemverpakkingen, flessen en manden. Ook worden biologisch afbreekbare producten steeds vaker als verpakking ingezet of worden juist heel duurzame isolatieflessen en voorraadverpakkingen ontwikkeld die een leven lang meekunnen. Afvalverwerking wordt zo steeds makkelijker en minder veeleisend.

Maar hoewel de toekomst er misschien verpakkingsloos uit zal zien en afval alleen op de composthoop te vinden zal zijn, nu staan we allemaal nog voor de uitdaging afvalscheiding en afvalverwerking zo efficiënt en praktisch mogelijk te maken. Hier bij homify kun je professionals vinden die dit alles voor jou gemakkelijk kunnen maken: of het nu gaat om een set afvalbakken of een compleet recyclingsysteem. Bekijk eenvoudigweg de producten van de afvalverwerkingsexperts of neem direct contact op of stel je vraag op het forum. Of doe bij onze ecodesign professionals meer ideeën en advies op voor een milieuvriendelijke leefomgeving en afvalverwerking!

Toon gerelateerde afbeeldingen