2 Aannemers

Locatie

Aannemers

Wat doet een aannemer?

Een aannemer is iemand die jouw bouwklus in z’n geheel of gedeeltelijke coördineert en uitvoert. Een aannemer kan een individueel persoon zijn, maar vaak zijn aannemersbedrijven grote organisaties die een verbouwing of nieuwbouw voor het grootste deel of helemaal uitvoeren. Een aannemer neemt ook vaak de bouwbegeleiding voor z’n rekening en zorgt dan voor de bewaking van de planning van de klus, de aan- en afvoer van materialen en daarnaast het inschakelen van andere professionals. Dit gebeurt uiteraard alleen wanneer een aannemersbedrijf niet in staat is om een bepaald gedeelte van het bouwproces te verzorgen. Een aantal belangrijke diensten die een aannemer biedt hebben we even voor je op een rijtje gezet:

*Aannemers werken vrijwel altijd erg nauw samen met een architect. De aannemer voert het plan van de architect uit en als er zich problemen voordoen dan gaan ze samen overleggen om te kijken waar de knelpunten zitten. Samen kunnen ze dan tot een oplossing voor het probleem komen.

*Vaak heeft een aannemer vaste onderaannemers en leveranciers. Grote aannemersbedrijven voeren vaak een bouwklus van A tot Z uit, maar kleinere aannemers moeten vaker de hulp van andere vaklieden inroepen. Hierbij kun je denken aan: elektriciens, loodgieters, dakdekkers, metselaars, schilders en ga zo maar door. Over het algemeen regelt een aannemer de overeenkomsten met de onderaannemers zelf. Maar als opdrachtgever kun jij uiteraard je voorkeur aangeven voor een andere onderaannemer. Dit geldt ook vaak voor projecten vanuit de overheid, daar is de keuzevrijheid van een aannemer voor onderaannemers ook meestal aan meer regels gebonden.

*De aannemer (of eventueel een externe bouwbegeleider) maakt een duidelijke planning van de hele klus. Hij zorgt dat er zo min mogelijk vertraging op kan komen en dat je als klant niet te veel kwijt bent aan extra kosten.

*Ook zorgt de aannemer voor een duidelijk overzicht van de materiaalkosten. Uiteraard wordt daarbij geprobeerd een zo scherp mogelijke prijs te bieden.

*Na aanvang van de bouwwerkzaamheden voert een aannemersbedrijf de klussen zelf uit. Als onderaannemers aan de slag zijn, dan houdt de aannemer steeds een oogje in het zeil om er voor te zorgen dat de planning goed verloopt en er geen vertragingen optreden. Ook als jij zelf twijfels hebt dan gaat de aannemer een kijkje voor je nemen.

*Bij een bouwklus komen vaak heel wat vergunningen kijken die aangevraagd moeten worden. Uiteraard moet je daar zelf op toezien, maar een aannemer kan vaak voor een belangrijk deel deze zaken voor je regelen.

*En ook op vele andere punten neemt een aannemer je werk uit handen. Denk hierbij aan (tijdelijke) voorzieningen die moeten worden getroffen voor het uitvoeren van de werkzaamheden, afvoer van afval en betaling van de onderaannemers.

Waarom moet ik een aannemer inhuren?

Als je zelf niet al te goed onderlegt bent in het uitvoeren en plannen van een grote bouwklus, wat voor heel veel mensen geldt, dan is een aannemer de onmisbare schakel in een bouwproces. Aannemers kennen alle stappen van een nieuwbouwproject of een verbouwing als geen ander en nemen je heel erg veel werk uit handen. Je moet er toch niet aan denken dat je diverse onderaannemers zelf in moet huren en aan moet sturen! Enkele voordelen van het inhuren van een aannemer:

*Aannemers nemen alle stress en onwetendheden weg die je tegen zou kunnen komen als je zelf een bouwtraject aanstuurt. Ze weten alles van regels en procedures, een goede planning, verzekering van bouwvakkers en de bouwlocatie en alle andere zaken die daar bij komen kijken.

*Je hoeft niet zelf met diverse onderaannemers samen te werken. Vooral met weinig ervaring op het gebied van plannen van bouwklussen kan het erg lastig zijn om als ‘leek’ onderaannemers goed aan te sturen.

*De kosten van een project worden over het algemeen beter gestroomlijnd en in kaart gebracht door een aannemer. Vaak is het zo dat je maar één prijs aan de aannemer hoeft te betalen in plaats van betaling van alle verschillende onderaannemers.

*Zonder aannemer zal je zelf alle vergunningen moeten regelen met je gemeente. Dit kan ook een erg tijdrovende en vervelende klus zijn, terwijl het voor een aannemer vaak een deel van z’n werkzaamheden betekent. Vraag dit wel altijd goed na, sommige aannemers vragen geen vergunningen aan!

* Een aannemers is vooral ook goed voor jouw gemoedsrust en kan je heel wat hoofdpijn voorkomen, zeker als zaken mis dreigen te lopen!

Hoe vind ik de juiste aannemer in Ridderkerk?

Je kunt met de hulp van het internet vrijwel alles vinden op het gebied van aannemers, ook bij jou in de buurt. homify kan je uiteraard ook helpen! We bieden een compleet overzicht van aannemers, ook in Ridderkerk. Over het algemeen is het handig om iemand uit te kiezen dicht in de buurt. Bekijk in alle rust de websites van aannemers om een zo goed mogelijk beeld te kunnen vormen.

Waar moet ik allemaal om denken bij het inhuren van een aannemer in Ridderkerk?

Het inhuren van een aannemer zal je geen windeieren leggen! Maar voor je iemand inhuurt moet je er wel zeker van zijn dat alles in orde komt en dat je ook niet te veel geld uit gaat geven. Een aantal handige tips kan je helpen bij het maken van de keuze voor het inhuren van een aannemer:

*Ga eerst na of een aannemer alle benodigde vergunningen heeft. Over het algemeen is het ook een erg goed teken als een aannemer aangesloten is bij een beroepsorganisatie of vakvereniging. Aannemers vermelden dit over het algemeen in al hun correspondentie en ook op websites is dit vrijwel altijd direct te zien. Verder kun je informeren naar het aantal jaren ervaring dat een aannemer heeft, kun je recensies over eerdere projecten opzoeken of referenties opvragen. Voel je vooral niet bezwaard om hier naar te vragen: het laten uitvoeren van een bouwklus kost meestal veel geld, dus je mag gerust eisen stellen! Even nakijken of er in het verleden financiële problemen met de betreffende aannemer zijn geweest kan ook nooit kwaad.

*Vraag hoe een aannemer toezicht houdt op de onderaannemers en ook vooral hoe het met de uitbetaling van de onderaannemers gaat! Je zit er na het inhuren van een aannemer niet op te wachten om rekeningen van onderaannemers te moeten betalen.

*Informeer ook naar een gedetailleerde tijdlijn van de gehele klus. Hierin kun je precies zien wat er op welk moment gaat gebeuren. Dat is erg handig voor je zelf om te weten en als de bouw- of verbouwwerkzaamheden eenmaal zijn gestart moet je ook zeker zelf ook af en toe een vinger aan de pols houden door te gaan kijken op de bouwlocatie. Klopt de planning niet meer? Informeer dan zeker bij de aannemer wat er aan de hand is!

*Als je met een aannemer in zee gaat, zorg dan voor een duidelijk contract. Hierin worden alle rechten en plichten van beide kanten vastgelegd. Bestudeer dit grondig voor het ondertekend wordt en laat er eventueel een jurist naar kijken. Teken pas als je weet dat alles er in staat! En zorg ook van jouw kant voor het goed nakomen van de verplichtingen, zeker waar het om betalingen gaat!

*Voor je de keuze maakt voor een aannemer kun je het beste minimaal twee of drie offertes opvragen. Bekijk de offertes goed en ga na of je niet te veel of juist te weinig betaalt. Een te laag bedrag kan namelijk ook een slecht teken zijn! En als je het niet eens bent met bepaalde kosten in een begroting dan kun je vanzelfsprekend ook onderhandelen met een aannemer over de prijs.

Hoeveel kost het inhuren van een aannemer en hoe kan ik de kosten laag houden?

De kosten van het inhuren van een aannemer en het laten uitvoeren van een bouwklus hangen uiteraard voor een groot deel af van de omvang van het project. Een aannemer in de buurt inschakelen, kan kosten schelen op het gebied van voorrijkosten en dergelijke. Verder kun je ook besparen op materialen door voor relatief goedkope materialen te kiezen. En het helpt natuurlijk ook om goede prijsafspraken te maken! Hanteer voor jezelf altijd een begroting voor je met een lus aan de slag gaat. Houd ook altijd rekening met extra en onverwachte uitgaven. Is de omvang van jouw klus niet zo groot? Vraag je dan eerst af of het überhaupt noodzakelijk is om een aannemer in te huren of dat je met één of enkele onderaannemers uit de voeten kunt.

Welke andere professionals of diensten moet ik inschakelen bij het uitvoeren van mijn project in Ridderkerk?

Naast een aannemer kan het noodzakelijk zijn om andere professionals uit de sector van bouw en interieur in te schakelen. Om je ook daarbij op weg te helpen volgt hieronder een kort overzicht van enkele experts.

Architecten in Ridderkerk

Vaak is het inhuren van een architect een stap die je neemt voor je aan de slag gaat met nieuwbouw of verbouwing. Een architect is een bouwkundig onderlegde creatieveling die zowel complete huizen en gebouwen als uitbreidingen aan bestaande constructies kan ontwerpen. Sommige aannemers bieden al een compleet pakket waarin een standaardontwerp wordt gebruikt, maar als jij je eigen plannen en ideeën uit wilt laten voeren dan kan de expertise van een architect onmisbaar zijn!

Interieurarchitecten in Ridderkerk

Wat een architect doet voor de algemene constructies van gebouwen en ruimtes, doet een interieurarchitect op kleinschaliger niveau in een huis. Vaak werken architecten en interieurarchitecten dan ook intensief samen. Heb je dus nog geen idee hoe je huis er vanbinnen precies uit moet komen te zien? Met de juiste interieurarchitect komen al je woonwensen uit!

Interieurontwerpers in Ridderkerk

Een interieurontwerper werkt een plan van een interieurarchitect nog gedetailleerder uit en zorgt voor alle juiste kleuren, meubels en accessoires. Erg handig als je zelf niet zo goed weet hoe jij je huis mooi in moet richten.