Darlaine heitinga: Interieurarchitecten in Amsterdam | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Darlaine heitinga
edit edit in admin Vraag beoordeling aan Nieuw project
Darlaine heitinga
Darlaine heitinga
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Verzonden!
Deze professional zal zo snel mogelijk antwoorden!

PROJECTEN

Ik help medewerkers en klanten een merk, proces of product van een bedrijf te begrijpen en ik vertaal het verhaal naar een fysieke omgeving waar zij dit samen kunnen ervaren: Jouw Interior Brand Identity.

Ik ben een interdisciplinair interieurarchitect, met een liefde voor het onderzoek, design en co-creatie.

Denk. Design. Samen Doen!

Als freelance interieurarchitect (MAA) heb ik bij diverse ontwerpbureaus en co-creaties verschillende werkzaamheden ingevuld; research, concept, ontwerp en uitvoering. Met mijn ervaring als Creative Lead en Senior Designer bij grote en kleine projecten, kan ik flexibel inspringen per project en team; in verschillende rollen als Lead Designer, ruimtelijk ontwerper, studentenbegeleider, curator of als sparringspartner. Ik zoek graag de samenwerking op.

Mijn rol en kwaliteiten als ervaren interieurarchitect worden gekenmerkt door; het vereenvoudigen en vertalen van complexe vraagstukken naar Design Principes en Ruimtelijke Identiteit.

Onderzoek & Ontwerp // Ik onderzoek en creëer een goede balans tussen ruimte en hoe mensen zich in de ruimte bewegen.

 1. Ik breng de behoeftes en verlangens in kaart, door goede gesprekken en onderzoek.
 2. Ik duik in de opdracht. Ik ga op zoek naar hart & ziel, door brainstormen en workshops met de opdrachtgever en teams.
 3. Ik bedenk waardevolle oplossingen die verbinden met hun omgeving en een groot effect heeft de ervaring van de gebruiker. Door goede flow- en interieur layouts te maken en dit te testen in 3D omgevingen, is de uitkomst onderbouwd en meetbaar, zowel functioneel als emotioneel. 
 4. Ik maak het verhaal tastbaar door kleur, licht, geluid, technologie, karakteristieke materialen en duidelijke communicatie, zodat dit naadloos aansluit op je identiteit. En presenteer dit als een compleet verhaal.


Flexibiliteit, anticipatie en transparantie is een belangrijke tool. “Voordenken” is hierin de “key”� om grip te houden om bewust en gericht te ontwerpen. Een tool is Design Thinking: creëer meer ruimte voor creatieve oplossingen.

Focus // Als moeder van 2 prachtige kinderen en zelfstandig ondernemer, begrijp ik dat tijd kostbaar is.

 1. Ik werk daarom efficiënt, gestructureerd en transparant.
 2. Ik ben expert in kijken & luisteren naar een omgeving, situatie en mensen.
 3. Ik werk als een regisseur. Ik bewaak het geheel en let op de details, zodat de kwaliteit voldoet aan de eisen.
 4. Ik haal de ruis weg. Ik zorg voor structuur, overzicht en rust voor mezelf en anderen. 


Diversiteit // Ik heb een breed werkveld: of het nou om een ontwerp van een kantoor, luchthaven, experience center, alzheimerhuizen, horeca, bibliotheek, tentoonstelling, club, product of retail gaat. Als designer werk ik aan projecten van A tot Z, ben ik de schakel tussen teams en partijen, of help ik bij bepaalde ontwerp fases en professionaliseren van een ontwerpbureau. Ik denk graag mee over storytelling, visie, strategie en design.

Iedere opdracht geef ik dezelfde aandacht, ik zoek naar een passende oplossing. En omdat iedere opdracht ga ik op zoek naar je kern en stel kritische vragen. Een merk start namelijk bij een goed verhaal, dat wat jouw merk uniek maakt. Zodat duidelijk is wat je boodschap is, je ambitie en wat je doel is. En vooral, waarom en hoe jij verschil maakt bij je doelgroep. Misschien lijkt het wat veel. Dat is het ook. Ik word enthousiast van mooie projecten die complex zijn. Daar zeg ik geen nee zeggen. Juist de diversiteit in rol, projecten en opdrachtgevers is mijn kracht.

Co-creatie // Ik geloof in co-creatie, om elkaar te inspireren en te motiveren. Om het beste uit een klant, team en mezelf te halen en om in te zetten voor het gezamenlijke doel, met een verrassend en meetbaar resultaat. Kijk vaker “in de box”�, naar kwaliteiten die er al zijn, soms hoef je deze alleen maar op een andere manier in te zetten, te motiveren of te combineren met andere experts. 

Ik help daar waar het nodig is, wat nodig en wanneer het nodig is om mijn kennis en netwerk te delen.

Transparantie en duidelijkheid is de basis voor een goede samenwerking en ik werk graag als partner aan mooie verhalen, die een authentieke Interior Brand Identity vertellen.

Denk. Design. Samen Doen!

Diensten
 • Research
 • Design
 • Consult
 • Co-creatie
Servicegebieden
Amsterdam
Adres
1032GG Amsterdam
Nederland
+31-612692828 www.darlaineheitinga.nl
Prof pin.png%7c52.3918719,4