Bouwbedrijf U. Veenstra

Beoordelingen

We hebben interesse getoond voor een woning die reeds is gebouwd,de woning via een afspraak met de makelaar bezichtigt. En inderdaad een mooie en energie zuinig e woning die aan de buitenzijde klaar was,alleen de tuin was niets aan gebeurd en ligt zo 'n 40 cm beneden maaiveld en is redelijk groot . De binnenzijde was een ander verhaal,casco is de beste omschrijving,maar de interesse werd er niet minder om,zelfwerkzaamheid vind ik niet erg,maar dan moet je toch enkele voorzieningen treffen,dit gevraagd aan de makelaar,en die verwees ons door naar de bouwer,via de mail heb ik dit gedaan,en deze verwees ons terug naar de makelaar . Dus van het kastje naar de muur gestuurd. We hebben het hier bij gelaten, en huiswaarts gereden, deze handelswijze verdient geen schoonheidsprijs en dat is nog voorzichtig uitgedrukt.
10 maanden geleden
Vorig jaar is onze woning van U. Veenstra gerealiseerd. We zijn ontzettend tevreden met het eindresultaat. Hun processen zijn strak georganiseerd, waardoor de bouw als een trein loopt. Dat betekent ook dat je in het voortraject alles goed moet doorlopen en afspreken. Als je een huis bouwt zul je ook vooral zelf heel veel regie moeten voeren op wat je wilt en hoe je het wilt hebben, want het is tenslotte jouw huis; je kunt niet achteruit leunen want zij gaan niet jouw droomhuis voor je bedenken (het is een bouwbedrijf en geen architectenbureau). Zij werken het voor je uit en maken het. Wij hebben veel gehad aan boeken en tips op het internet (en hebben een binnenhuisarchitect vooraf betrokken, zodat je weet hoe groot je de kamers wilt hebben en waar lichtpunten etc. het beste kunnen komen). Ze denken graag mee in mogelijkheden, maar zijn soms wat star als iets te veel afwijkt van hun aanbod, werkproces, of waar ze ervaring mee hebben. Dat voorkomt echter wel problemen/onaangename verrassingen aan het eind. Als de tekeningen eenmaal zijn geaccordeerd is er geen ruimte meer voor aanpassingen en gaat de trein rijden. Kijk zelf ook regelmatig even op de bouw of zaken volgens plan en afspraak gaan en geef op tijd aan als dat niet zo lijkt te zijn - dan kan dat op tijd worden aangepast (blijf actief betrokken). Wij zagen bijv. tijdens de bouw dat er bij een paar ramen verkeerde kozijnen zaten en dat de zonnepanelen niet op de goede plek leken te komen. Door het tijdig aangeven tijdens de bouw was dit allemaal voor de oplevering aangepast. Bij een groot project of nieuwbouwwoning kun je niet verwachten dat er geen fouten of opleverpunten zijn. Wij hadden nog een aantal kleine restpunten en die zijn allemaal door Veenstra opgelost. Het contact was laagdrempelig en direct tijdens de bouw met op kantoor een vast aanspreekpunt (telefonisch). Na de bouw (nazorg) loopt het contact via een digitaal formulier - wat iets trager gaat, maar ook dan wordt alles netjes opgepakt en teruggekoppeld. Ze komen tot op heden alle afspraken na en lossen problemen op. Issues met de warmtepomp en installatie-/leidingwerk zijn netjes opgelost.We wonen inmiddels meer dan een jaar met volle tevredenheid in ons droomhuis. Het is de grootste aankoop van je leven en dat wil je doen met een betrouwbare partner. Wij kunnen vanuit onze ervaring daarvoor het team van U. Veenstra van harte aanbevelen.
10 maanden geleden
Helemaal eens met Tom Haveman, ze leren kennelijk niets van fouten en misstanden uit het verleden!
ongeveer 1 jaar geleden
Wij hebben in 2011 een woning door Veenstra laten bouwen. Tot op de dag van vandaag nooit problemen gehad. Zeer tevreden en ook erg tevreden met de directeur! Goede kwaliteit tegen een concurrerende prijs. Over een aantal jaren beginnen wij weer een nieuw project. Wij zullen deze zeker weer door Veenstra laten uitvoeren. Zonder twijfel.
meer dan 1 jaar geleden
Extreem slechte service, nooit huis bij Veenstra laten bouwen.
meer dan 1 jaar geleden
U. Veenstra is een uitstekend bouwbedrijf. Ze leveren alles exact zoals overeengekomen, de nazorg op de woning is zeer snel. De kwaliteit van de woning is echt heel goed: strakke wanden, mooi afgewerkt, zeer goed geisoleerd en een warmtepomp die het met gemak warm krijgt in huis. Toppers! Update na 3 jaar: prima nazorg genoten, we zijn nog steeds erg blij met de kwaliteit van de woning.
ongeveer 2 jaar geleden
Mooie huizen
bijna 3 jaar geleden
Update: wat ik echt een nadeel vind van houtskeletbouw i.c.m. WTW is gortdroge lucht in huis. 24% luchtvochtigheid. Wat zich alllemaal aftekend in scheuren plafond in het hele huis. De randen laten allemaal spack los door droogte. We hebben nu twee peperdure luchtbevochtigers € 800.- in onze living geplaatst. Daar is het nu krap aan 43%, de rest van het huis is dramatisch droog. Als we de wtw uitzetten (maar staat wel aan omdat we wel verse lucht willen hebben, dat is dan wel weer fijn. Geen koude luchtroosters in de ramen, maar verse warmere lucht) dan stijgt de luchtvochtigheid binnen 5 uur met 11%. Dus wtw is niet goed voor de luchtvochtigheid. En ik heb geïnformeerd naar een luchtbevochtiger, aan te sluiten op de unit, van home-evap. Lijkt ideaal, in te stellen op 50%. Maar werd door onze cv ketel onderhoudsmonteur afgeraden. "Als je deze aan zal zetten, en het wordt voorjaar en niet tijdig de home-evap uitzet, dan krijg je overmatig vocht. Waardoor de ongeïsoleerde spirobuizen zullen wegroesten. Dus moet je altijd opletten. Roest in je buizen wil je absoluut niet. Met alle gevolgen van dien. Elk huis heeft wel wat. Maar spackresten dagelijks moeten opruimen omdat het hout behoorlijk krimpt en de spack los gaat raken, is ook niet fijn. Ach ja.. Onderstaande tekst is verwijderd Review met lage waardering geschreven omdat er onduidelijkheid/wantrouwig gevoel was over bepaalde zaken. De zaak werd duidelijk uitgelegd en het werd ons duidelijk. We zijn weer gerust gesteld. Van 1 ster naar 4 sterren. Geen 5, dat is omdat we 6 maand moesten wachten op uitleg. Maar het is nu goed zo. Verder heel blij met onze woning. We wonen nu al met 5 jaar plezier. We raden Veenstra aan. ... --- verwijderd --- .
ongeveer 3 jaar geleden
Top bedrijf, komen hun afspraken na en communiceren helder. Hoge kwaliteit huizen met de hoogst mogelijke isolatiewaarden. Zeer content met dit bedrijf.
ongeveer 4 jaar geleden
2 Huizen met Veenstra gebouwd en ook veel mensen die ik ken. Als je op zoek bent naar een bouwer zonder kopzorgen zou ik Veenstra aanraden, doordat ze alleen met eigen personeel werken en zo veel mogelijk in de fabriek wordt gemaakt is het een volledig geoliede machine.. fantastische om te zien en alle werklui zijn super behulpzaam. Probeer wel alles zo uitgebreid mogelijk in de offerte fase al mee te nemen scheelt onverwachte kosten later in het proces.
meer dan 4 jaar geleden
Vanaf het begin tot en met het eind is er samen met de medewerkers van Veenstra een bijzonder mooi huis gebouwd in Tjalleberd. Onze zoon was de bedenker, de techneuten van Veentra hebben alles tot in de puntjes verzorgd en al onze wensen opgenomen in het bouwplan. De begeleiding was optimaal en vriendelijk. De bouwplaats altijd netjes en schoon. Afspraken werden steeds nagekomen en nu wonen wij met veel plezier in een energie neutrale woning van de topbouwer Veentra. Wij hebben drie keer een woning laten bouwen, maar deze bouwer doet wat hij beloofd en heeft de klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Nu bouwt onze zoon een nieuwe woning in het plan Techum in Leeuwarden.
meer dan 4 jaar geleden
Wij hebben een huis gekocht bij Uveenstra. Tijdens het verkooptraject kon alles en was men erg netjes. Vooral Nicole (sales) was erg behulpzaam. Na de aankoop viel het erg tegen. De bouwbegeleider (notabene de directeur van uveenstra) was erg nors en had geen verstand van klantvriendelijkheid. Nu 9 maanden na de sleuteloverdracht hebben wij nog steeds de verkeerde dakpannen en werkt het ventilatiesysteem nog steeds niet naar behoren. Veel werkzaamheden (o.a. deurklinken, wateraansluitingen, lichtschakelaars) waren verkeerd geïnstalleerd. De vloeren waren niet waterpas gelegd en vereisten veel kosten achteraf om te corrigeren. Kortom, niet aan beginnen, je krijgt veel spijt en verdriet van dit bedrijf.
meer dan 4 jaar geleden
In 2014 heeft U. Veenstra onze woning casco+ opgezet. Dit na een waanzinnig lastig traject doordat wij aan een dijk wonen. Veenstra heeft hierin erg veel werk en tijd ingestoken om dit überhaupt voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk is er (na erg veel tekenwerk door Veenstra) op een terp gebouwd (eisen waterschap) en is het resultaat meer dan TOP. Ook de prijs is meer dan correct. En ja, in elk bouwtraject zitten wel eens communicatiestoringen en foutjes. Maar Veenstra heeft alle afwerkpuntjes perfect opgelost. Wij bevelen Veenstra dan ook van harte aan. Om negatievelingen voor te zijn: wij werken niet voor Veenstra en zijn ook geen bekenden. Deze recensie is echt, eerlijk en oprecht.
ongeveer 6 jaar geleden
Vraag beoordeling aan